Duyuru

Collapse
No announcement yet.

şizofreni diye bir hastalık yok !!! okuyun görün

Collapse
This topic is closed.
X
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• şizofreni diye bir hastalık yok !!! okuyun görün

neden mi, çünkü gördüklerimiz ve duyduklarımız aslında var fakat cinler yapıo bunu..bu nedenle tıp bunlara çare bulamıo.mesela bi paranoid şizofrenin paranoyası da şeytanın vesvesesinden ibaret.takip edilme duygusu gibi....ayrıca takıntı hastalığı olana da şeytan vesvese verio devamlı elin pis yok kapıyı kitlemedin die tekrar tekrar aynı şeyleri yaptırıo.bizim butür bütün hastalıllarımzn kaynağı cinler ve şeytanlar...bildiğiniz gibi insan psikolojisi zayıfladğnda hassas zamanlarımzda cinler hemen musallat olur insana.bizz de bu dönemlere gidriğimzde bizimle dalga geçiolar sesler çıkarıp görüntülere bürünüp bizi korkutmaya çalışıolar.hiç mantığı olmayan şeyleri aklımıza vesvese edip gerçek olduğunu sandırıolar...

peki bunun çaresi ne?? kendimize bol bol felak nas ayetel kürsi okumak..onların şerrinden korunmak için dua etmek..metafizikle aranız nasıl bilmiorm ama ben aslında cinlerin ve şytanların bizximle eğlendklerini düşünüorm.bunun için de zor zamnlarımızı kolllayıp bize yaklaşıolar adeta onlara eğlence maskara oluorz...
    Gemiler gibi dünya, gemiler gibi hayat
    Gemiler gibi yıllar, geçip gidiyor, geçip gidiyor...

olabilir. sende dogru söylüyor olabilirisin.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Sertralin
      Şöyle düşünüyorum, beynimde konsantrasyonu, dikkati zekayı sağlayan ne varsa gitti. Dualarla geri gelecek gibi değil çünkü gitti biliyorum. Hissediyorum bir daha gelmeyeceğini.
      ben hormonlarımzda değişklik olduğunu inkar etmiorm zaten..vücudumz değişirken şeytan ve cin bizden faydalanıo, bunları kullanıo diorum ... sıkıntı stres bizi üzen şeyler, şeytan ve cine davetiye çıkarıo diorum...elbette ki bunu ilaçlar olmadan sadece duayla düzeltmeye kalkmak aptallık olur.

Yorum

ben psikoz aninda imama gitmistim cinler olsaydi bunlari yapan soylerdi heralde

Yorum

şizofreni çağdaş psikiyatriye göre bir organik beyin hastalığıdır ve ilaçsız tedavi mümkün değildir.
          ama bir de plasebo olayı var. plasebo etkisi şizofrenlerde de görülüyor. bu durumda hoca, dua, muska, vs de plasebo benzeri etki yaparak hastayı olumlu etkileyebilir.
          cin, şeytan yaklaşımı başka bir yönden de hastayı olumlu etkileyebilir. şizofrenler, halüsinasyon ve hezeyanlarını gerçek sanırlar ve bunlara inanırlar. halüsinasyon ve hezeyanların cin ve şeytan işi olduğuna şizofren ikna olursa önemli bir aşama kaydetmiş olur.

Yorum

cinlerin şeytanların işi yok bizimlemi eğlenecekler?cinler ve şeylanlar eğlenebilen canlılar mıdır?bol bol dua okumaksa çözüm ilaçlar benim şizofrenimi nasıl çözdü?Ben tanrıya bile inanmazken, ben cinlerle şeytanlarla eğlenirken nasıl olduda düzeldim
            Söylediğin şey bilimi yok saymak aslında

Aslında bi üfleselerde düzelebilirdim (!)

Yorum

Şizofreni tedavisi gören birisi olarak keşke cinlerin işi diyecek kadar basit bir hastalık olsaydı diyebilseydim Ama yok ya bu önemli bilgiyi herkesle paylaşmalıyım Hatta broşür dağıtıp tıp fakültelerini dolaşacağım TUS'a giren öğrencileri bilgilendireceğim ki boş yere 4 sene psikiyatri uzmanlığı eğitimi almasınlar Demek ki tedavi gördüğüm Prof. da boşuna maaş alıyor Hani kestane şekeri bütün ruhsal hastalıkları cinlere şeytenlara bağlamış ya Zaten bu arkadaşın DSM'den falan da haberi yoktur. Çünkü bilse böyle alakaya maydonoz şeyler yazmazdı. Hatta şimdi meseleyi sen cinlere inanmıyorsun münafık mısın ? vs. yerlere de getirirler

Yorum

ama bir de şu var. önce şizofreni teşhisi konanların yaklaşık yüzde 25 i daha sonra kendiliğinden iyileşiyorlar. bu durumda yanlış teşhis olduğu düşünülüyor. ama peki bu kadar çok yanlış teşhis olur mu?
                yani her şizofreni teşhisi konulan kişi kendine özgü ve hiç bir şizofren dsm de yazan tanımlamaya tam uymuyor. yüzde 25 i kendiliğinden tamamen iyileşiyor. önemli bir oran ilaçlardan pek bir fayda görmüyor. örneğin nobel ödüllü dahi matematikçi John Nash şizofrendir ve ilaç tedavisini her zaman reddetmiştir ve şizofreni ile ilaçsız başa çıkabilmeyi başarmıştır. gerçi John Nash şizofreni başladıktan sonra hiç bilimsel makale yayınlayamamıştır ve mesleki yaşamı bitmiştir ve nobel ödülü de şizofreni başladıktan önceki bir çalışmasına verilmiştir. yani John Nash hiç zaman iyileşmemiştir ama ilaçsız yaşamına devam edebilmektedir.
                ilaç kullanan şizofrenlerin de durumu çok parlak değildir. çoğu yine çalışmamaktadır. yüksek doz antipsikotikler bu kişilerde değişik sağlık sorunlarına yok açmaktadır. antipsikotiğin en sevimsiz tarafı insanı durgunlaştırmasıdır. antipsikotikler beyindeki sinapslardaki dopamin miktarını azaltırlar. dopamin mutluluk ve canlılık veren bir kimyasaldır. dopamin azalınca insan durgunlaşır ve bazıları depresyona girer. antidepresanlar depresyon tedavisinde çok başarılıdır. tam iyileşme görülmektedir. ama antipsikotikler şizofreni tedavisinde o kadar başarılı değildir. antipsikotikler halüsinasyon ve hezeyanları azaltırlar ama zaten şizofreni nedeniyle durgunluk ilgisizlik yaşayan kişiyi büsbütün durgunlaştırırlar. yeni atipik antipsikotikler bu açıdan daha iyidir ama yine de atipik antipsikotik kullanan şizofrenlerin çoğu da çalışamamaktadırlar. sinapslarda dopamin azalınca insanda hiç motivasyon kalmaz.
                bu sebeplerden dolayı ilaç dışı arayışlar bazı kişilerde olumlu sonuç verebilir. en azından daha düşük doz antipsikotikle yetinebilirler.
                mesela ben şizofrendim. hocaya gittim. okudu, üfledi ve bir muska verdi ve tamamen iyileştim.

Yorum

bencede cinlerle ne alaka tamam cin vardır belki carpıyodurda belki ama yinede bu hastalıkları cinlerre baglamak yanlıs günah yaw cinlerin günahına giriyonuz bu kısmı sakaydı neyse bilimden uzaklasmayalım bilime yönelenim arkadaslar cinler inanan cin cıkaracam diye acımasızca tırnak söken bilmem ne yapanlarada inanıyodur diye düsünüyorum inanmayanda vardır yani ben yine iyi niyetliyim herkesi aynı kefeye koymuyum

Yorum

Öncelikle sen işin içine dini katmışsın
                    Dualar okuyup Allah'a sığınmak başka bir şey
                    Var olan bir hastalığı yok saymak çok başka bir şey.
                    Senin dediğin şey olsaydı din alimleri ,din hocaları bunu çoktan açıklardı.
                    Ve bunca yıldır psikologlar tarafından bu hastalık araştırılmazdı.
                    Senin demene göre bütün psikologlar,psikiyatr'lar salak!
                    Senin şuan söylediklerinin salak bir üffürükçünün içine şeytan kaçmış demesi kadar saçma.
                    Ki biz müneccim değiliz...
                    Ölü yaşayanlar,yaşayan ölüleri çekemezler. Özdemir ASAF

Yorum

"..metafizikle aranız nasıl bilmiorm ama ben aslında cinlerin ve şytanların bizximle eğlendklerini düşünüorm.bunun için de zor zamnlarımızı kolllayıp bize yaklaşıolar adeta onlara eğlence maskara oluorz... " demişsiniz.
                      Ben bi de şöyle düşünmenizi öneriyorum; üstelik de zor zamanlarımızda Allah bizi cinlerin eline bırakıpda buyrun eğlenin mi der? buna izin verir mi sizce? üstelik biz hastayken, zor durumdayken!? O koruyup gözetendir, siz de bilirsiniz.

Yorum

bütün psikolojik rahatsızlıkların nedeni beyindeki kimyasalların eksikliği, fazlalığı veya akış hızlarının azlığı, çokluğu yani fizyolojik bir olay.
                        dua okumanıza birşey demem insanı ruhen rahatlatır ama tıbben tedavinizi aman eksik etmeyin.
                        zaten Allah'tan ümit kesilmez.
                        hergün hergece dua ediyoruz.
                        Allah dualarımızı kabul eder inşallah.
                        Şuna inanmak lazımdır ki, Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir (Mustafa Kemal Atatürk)

Yorum

Gerçekten şizofren olan birisine ilaçlarını 1 ay vermeyin O zaman inmidir cin midir anlarsınız Bu arada benim cinlerin de size selamı var

:RpS_huh:

Yorum

Bu konu keske bu kadar kolay acıklanabilse idi. Soyle bir durum varki bu rahatsızlığımın ortaya çıktığı ve arttığı dönemler nedense dinle ilgili çabalarımın zirveye ulaştığı, dini uğraşların hayatımda yoğun bir şekilde yer aldığı dönemlerdir. Bu rahatsızlık dine bakışımda farklılık yaratmıştır diyebilirim ( Hem artı hem eksi yönde sorgulamalar içinde bulunduğumu itiraf edeyim). Bu durumda dini uğraş içinde olanlar bu rahatsızlıktan daha fazla etkilenir çünkü şeytan ve cinler bu kişilerle daha çok uğraşır gibi bir sonuca varılabilir. Ama ortada bilimsel gerçekler var ve din bilimi inkar etmediğine göre ve rahatsızlıgında allahtan geldigi düşünülürse (sebeblerinde allah tarafından ortaya çıkarıldığı - kaza ve kader inancı) din tarafı belki açıklanabilir. Ama bilim tarafı kesinlikle inkar edilemez eğer inkar edilirse din tarafıda eksik kalacaktır ve konu icinden cıkılmaz bir hal alacaktır. Hastalık bir gerçektir ve çaresini aramakta sahibine düşmektedir. Keza akıl hastalığı olanlara namaz kılmak yükümlülüğü olmadığı durumuda gözönüne alınırsa farklı bir bakış yakalanabilir diye düşünüyorum.

Yorum

arkadaşlar siz the exorcist filmini izlediniz mi.. bir film diyecekksiniz ama orda da ölen kızın cinlerle mi ilgisi olduğu yoksa şizofreni mi olduğu saatlerce mahkemelrce defalarca tartışıldı...asıl siz dini bilimden ayırarak büyüük hata yapıosunuz.orda mahkemede peder de psikiyatr da vardı.bunu sadece bilimle çözmek yanlş diorum ısrarla...bu hep tartışılan bi konu olmuştr ben de bunu dile getiriorum.şizofren teşhsi konulanların yüzde bilmem kaçı aslında cinlerden dolayı rahatsz diorum...

Yorum

İşleniyor...
                              X