Duyuru

Collapse
No announcement yet.

acil bakınnnn...şizofrenmiyim

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

  • acil bakınnnn...şizofrenmiyim

    arkadaşlar öncelikle merhaba.yaklaşık 6 aydır yaşadığım sıkıntıları yazacağım lütfen yorum yapın cevaplarınıza ihtiyacım var.
    -çok içime kapanığım.hiçkimseyle konuşmak,hiçbişey yapmak istemiyorum.hayattan nefret ediyorum,hiç zevk almıyorum.ölmek istiyorum.ölüm sıcak geliyor,huzurlu geliyor.kafamdaki düşüncelerden kurtulmnak için ölüm en garanti yol.
    -asıl sorunum televizyondan mesajlar geliyor beni delirtmek için herkes uğraşıyor.benimle ilgili planlar kurup uygluyorlar.ailem,ev arkadaşım,iş arkadaşlarım,doktorum ve birde anlam veremediğim bi şekilde elinde top olan ufak bir oğlan çocuğu beni izliyorlar.herkes bana bakıyopr sanki bir klinikte gibiyim her an.beynimle ilgili deneyler yapıyorlar ve herkes bu nişin bir parçşası.sürekli tedirginim.yürürken kasılıyorum anlamsızca.
    -kafamda milyonlarca düşünce var.düşünmekten kafayı yiyeceğim.gün boyu kafamdaki düşüncelerle meşgulüm.böyle zamanlarda beynim uyuşuyor.anksiyetem tavan yapıyor.dişlerimi sıkıyorum.aşırı heyecan yapıyorum,korkuyorum,huzursuz oluyorum.kulağıma sesler geliyor alay edişyorlar benimle,emir veriyorlar,,intihar etmemi yoksa hep böyle rahatsızlık vereceği,ni söylüyorlar.bazen vücudumda derimin altında böcekler dolaşıyor.bir köşeye çekilip geçmesini bekliyorum.bir ara kendimi dine adadım bu düşünceler geçsin diye ama oda işe yaramadı.artık tek seçeneğim kaldı intihar etmek ama allahtan korktuğum için yapamıyorum onuda.gün boyu intiharı düşünüyorum.
    -olaylara uygun tepki veremiyorum.daha doğrusu tepkisizim.sanki maske var yüzümde.sabi,t bir suratım var.gülmeye çalışıyorum ama gülemiyorum.ortama ayak uyduramıyorum.konuşamıyorum konuşma özürlü gibiyim.sanki başka bir hayatta yaşıyormuşum gibi geliyor.bazen kendi vücuduma yabancılaşıyor gibiyim.ruhum bedenimden ayrılıyor ve kendi bedenime dışarıdan bakıyorum.dış dünyayla rüyayı karıştırıyorum.rüyadamı gerçek hayattamı bilemiyorum.delilikle dahilik çizgisindeyim.ama yavaş yavaş deliliğe kaydığımı hissediyorum.
    -ilaçla sadece uyutuyorlar,mal gibi oluyorum işi,mi yapamıyorum.dalga geçiyor millet.ilaç içmeyincede beynimi kemiren düşünceler ortaya çıkıyor yine işimi yapamıyorum.
    -televizyon izlemeye korkuyorum.sürekli bana mesaj gönderiyorlar.televizyonun sesini kıstığımda dahi yüz mimikleriyle mesaj gönderi,yorlar.ipuçları gönderiyorlar.ev arkadaşım,iş arkadaşlarım,ailem doktorum ve o küçük çocuk arasındaki bağlantıyı çözmeyue çalışıyporum bu ipuçlarıyla...
    rexapin 2.5 mg ve cymbalta 60 mg kullanıyorum ama pek etki etmiyor..şikayetlerim bunlar arkadaşlar biraz uzun oldu ama kusura bakmayın cevaplarınızı bekliyorumn acil lütfen.

  • #2
    birde bunları kağıda yazıp doktora versem olur demi çünkü dediğim gibi konuşma özürlüyüm.

    Yorum


    • #3
      Kardesim kimsenin sana mesaj gönderdigi yok inan buna.Su sitedeki diger arkadaslar gibi bende senin bu yazınla birlikte seni ilk defa tanımladım zihnimde.Bu yüzden sana yalan söylemek icin hicbir denedim yok.Ve sunu diyorum ki sana ne mesaj gönderen var nede komplo kuran var.Ailen,is arkadasların,doktorun senin dostların.Aralarında bir bag varsa o da sana yardım etmek icindir...
      İntiharı ise sakın düsünme,geri dönüsü olmayan tek yol o.
      Çılgın,hayat dolu ve hırçın SARIyla;Asil,olgun ve durgun KIRMIZInın dostluğu:

      ''GALATASARAY''

      Yorum


      • #4
        Paranoid şizofrenimdir ve buna dayanarak söylüyüm Yazdıklarının çoğunluğu hezeyan tarzında bulgular Herkes beni takip ediyor&izliyor vs. Paranoid özellikte semptomlar yaşıyorsun TV'den mesaj alıyorum vs. şeklinde Halusünasyon veya gaipten ses duyma şeklinde şikayetler yazmamışsın Bu yüzden direkt şizofren olmayabilirsin ama zyprexa'nın muadili rexapin kullandığına göre psikoz olduğun kesin gibidir. Bu ilacı panik ataklıya veya obsesif birisine pek vermezler Olanzapin genelde senin gibi psikozlara verilir ki geçmişte kendim de kullanmışımdır. Bir ihtimal şizofreniform bozukluk olabilirsin Yazdıklarına dayanarak bu kadar yorumlayabilirim İlacı yazan doktorunla bu yazdıklarını aynen paylaş bütün belirtilerini bilsin Gizlin saklın olmasın ki san en uygun ilacı ve tedaviyi uygulayabilsin. Anladın mı ?

        Yorum


        • #5
          peki bu şekilde çalışma yaşamıma devam edebilirmiyim yani ilaçları kullanarak.öğretmenimde.birde halisülasyon ve sanrı var yazmıştım yukarıda.derimin altında böcekler dolaşıyor ve birde şu elinde topla dolaşan çocuk var...sanrı olarakta benimle dalga geçen sesler duyuyorum intihar etmem,i söyleyen sözler vs ...

          Yorum


          • #6
            EKT (elektroşok) tedavisi görmen gerekebilir.

            Yorum


            • #7
              hastaneye yatırırmı doktor acaba

              Yorum


              • #8
                Onu doktoruna soracaksın

                Yorum


                • #9
                  paranoid şizofrenim demişsin sen neler yaşıyorsun anlatırmısın kısaca

                  Yorum


                  • #10
                    Benim sorunum sesli kahkaha atamamak; biraz paranoya yaşıyorum; bir de yanımda kız varken doğal davranamıyorum; geriliyorum Eskiden durumum ağırdı ama şimdi iyiyim çok şükür

                    Yorum


                    • #11
                      Şizofreni değilsin. Yani yoksa sana çokta test yapılıp rapor alınma aşamasına gelinmişti. Şimdilik sadece psikoz düzeyinde gibi duruyor. Bi yönden şanslısın çünkü şizofreni kroniktir sadece anlış teşhisler iyleşir ama sen çok büyük ihtimalle iyleşeceksin. Geçmiş olsun.
                      Bir kördüğüm ki içim çözdükçe dolanıyor..

                      Yorum


                      • #12
                        Orjinal yazı sahibi: lonely_hearth View Post
                        Benim sorunum sesli kahkaha atamamak; biraz paranoya yaşıyorum; bir de yanımda kız varken doğal davranamıyorum; geriliyorum Eskiden durumum ağırdı ama şimdi iyiyim çok şükür
                        ben de sesli kahkaha atamıyorum artık şizofren miyim*

                        Yorum


                        • #13
                          Kahkaha atabilen şizofrenler de tanıyorum

                          Yorum


                          • #14
                            Orjinal yazı sahibi: return_of_kronik View Post
                            ben de sesli kahkaha atamıyorum artık şizofren miyim*
                            Ben seni çözdüm sen hipokondriyaksın. Bu ne ya bizim gülmekten yerlere yattıığımız şeylere annem sadece bakar gülmez. Çok konuşmaz, içine kapanıktır. Ama şizofren değil. Çok ciddiyim sen hipokondriyaksın.
                            Bir kördüğüm ki içim çözdükçe dolanıyor..

                            Yorum


                            • #15
                              iyi ama ben doktoruma bu belirtilerden bahsetmedim daha.hangi testler yapılır peki?

                              Yorum

                              İşleniyor...
                              X