Duyuru

Collapse
No announcement yet.

şizofreni

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• şizofreni

şizofreni tedavisi gören veya iyileşmiş olan arkadaşlar varmı.Ciddi derecede halk tabiriyle deli denilen vasfa girdinizmi. Bunu ancak hastalık geçince anlayıp derin bir bunalıma girnizmi.Varsa böyleleri bir sorum olacak sonrasında derin kişilik bozulmaları yaşadınızmı bunun tam iyileşmesi mümkünmü ve ara ara bozukluklar oluyormu.Bu hastalığı geçiren yeniden geçirebilirmi. Lütfen yaşayanlar benimle palaşabilirmi

Ben kendim yaşamadım.. ama yakın bi arkadaşım vardı üniversitede okurken.. Bazen akşamları ziyarete giderdim evlerine.. normal de süper olgun ve bilgili bi arkadaştı [gerçi zaten hep kafası gereğinden fazla çalışan zeki insanların başına böyle psikolojik sorunlar geliyo ya neyse ]
    Bu arkadas erkek oldugu halde arada aysegül isminde bir kız oluveriyordu..hiç anlam veremiyordum.. nasıl bu kadar alakasız bir insana dönüşebilir bir insan.. sesi inceliyordu.. bazen takılıyodum buna.. sen kızsın ama gögüslerin yok diyodum.. o da var ama göstererek ufak diyodu.. bazı ilaçlar alıyordu ama faydasını görmedigini söylüyordu.. işin garibi böyle davrandığı zamanları hiç hatırlamıyordu.. Allah kimsenin başına vermesin.. çok kötü bi durum.. şimdi ne durumda bilmiyorum.. iyileşti mi iyileşmedi mi..

Yorum

Re: şizofreni

Orjinal yazı sahibi: kapalikutu
      şizofreni tedavisi gören veya iyileşmiş olan arkadaşlar varmı.Ciddi derecede halk tabiriyle deli denilen vasfa girdinizmi. Bunu ancak hastalık geçince anlayıp derin bir bunalıma girnizmi.Varsa böyleleri bir sorum olacak sonrasında derin kişilik bozulmaları yaşadınızmı bunun tam iyileşmesi mümkünmü ve ara ara bozukluklar oluyormu.Bu hastalığı geçiren yeniden geçirebilirmi. Lütfen yaşayanlar benimle palaşabilirmi
      Şizofreni değilim.

Ama nasıl bir hastalık olduğunu biliyorum

Tüm şizofren hastası arkadaşlarıma allahtan şifa dilerim.

Bir yazı paylaşmak isterim..

ŞİZOFRENİYİ YAŞAMAK

"Yine mi sabah oldu. Neden hep gece olmaz ki. Gece günahları örter. Benim bitmeyen günahlarımı, kötülüklerimi de ancak gece kapatabilir. Sızan her bir ışık içimde ki şeytanları uyandırıyor. O şeytanlar beni dinlemiyor. Günahlarımı ayıplarımı büyütüyorlar. Cehennem olmak üzere, kıyamet kopmak üzere.." bunları bir şizofreni hastasının ağzından düzenlenmiş olarak ifade ederken gözlerinde ki korku ve endişeyi anlatmak daha güç. 36 yaşında ki kadını kardeşi kalın bir battaniyenin içinde getirdi. Battaniyesini aralayabildiğimde gördüğüm gözler şeytanı ışıkta göreceği korkusu ile sımsıkı yumuldu. Kardeşi günahkarlık sanrılarının aylardır olduğunu hikayesi sırasında anlattı. Öncesinde giderek içe kapandığını, odasından dışarı çıkmaz olduğunu hatta perdeleri bile açmaksızın divanda uzandığı ve duvarı seyrettiğini anlattı. Aylar önce yemek için çağırmaya gittiğinde kendi kendine konuştuğunu fark ederek kapı aralığından neler söylediğini dinlemişti mırıldandığından anladığı kadarıyla "sıraya koydular, sıra senin..." Kardeşi bunların anlamını sormuş ama yanıtını alamamıştı.Bu olaydan sonra onu daha yakın takibe almıştı. Çocukluğundan bu yana çekingen olarak gördükleri ablalarının odaya kapanmasının hiç olağan olmadığını anlamaya başlamıştı.
      Daha yakından ilgilenme çabalarını boşa çıkaran ablasının sahip olduğu korkuların yersiz olduğunu anlatmaya çalışması da boşunaydı. Onun aslında beklediği anlaşıldığını bilmekti. Korkusunu paylaşmaktı.
      "Kulağımdaki cihazdan her şeyi öğreniyorlar. Konuşmalarımızı kayıda alıyorlar, bütün televizyon kanallarından yayınlayacaklar, benim ne kadar işe yaramaz, günahkar olduğumu öğrenecekler."
      "Cezalandıracaklar beni günahlarımı ödetecekler.kurtarın beni!!!" bu acı çığlık evde yankılandığında cam sesleri peşi sıra içlerini titretti. Koşarak geldiklerinde oda kapısının camlarını yerde gördüler. Kendilerini görmesiyle beraber aynı çığlıklar başlamıştı. İlk doktorla tanışması da bu gecenin sonrasında gerçekleşmişti. "Doktor ne diyecekti. Belki de şeytanlarla işbirliği yapmıştı."
      Aile "gerçeği değerlendirmenin bozulduğu bu tablonun psikotik bozukluk" olduğunu ve ilaç tedavisi gerektiğini öğrendi. Ancak bu hastalığın tekrarlayabileceğini hiç düşünmemişlerdi ve doktorun uyarısına karşın sakinleşen ve sorun çıkarmayan hastalarının iyileştiğini düşünerek ilaçları aksatmasına göz yummuşlardı. Ta ki kendi kendine konuşup gülmelerin başlamasına dek. İyi görünen o halinin bu kadar kısa süreceğini de tahmin edemediler. Kesinlikle ilaçları içiremiyorlar hatta yemeği yediremiyorlardı "yemeğe ilaç koydunuz, annem beni zehirleyecek,, diyordu. Doktora götürmek te imkansızdı. Doktorların ameliyatla boynuna tel yerleştirip kendini takip edeceğini iddia ediyordu. Yemeği redettiği için zayıflamaya da başlamıştı. Sabah battaniyenin içinde sarılı görünmez vaziyette odanın ortasında görünce şaşkına dönen anne ağlayarak kızının etrafında ki battaniyeyi hırsla çekmesiyle beraber daha büyük çığlık battaniyenin içinden gelmişti. Anne, kızını o halde bırakmak zorunda kalmıştı. Günboyu beklemelerine karşın battaniyeden çıkmayan ablasını kucaklayıp hastaneye getiren kardeş şizofreniyle yaşadıklarını, bu hastalığın uzun zaman tedavi gerektirdiği, düzenli tedavi ve takibin yüzgüldürücü olduğunu da öğrendi.

http://www.mcaturk.com/mca_icerik_de...reniyi_Yasamak
      Düşlemek bilmekten daha önemlidir.

Yorum

Üff anlaşıldı kimse yok

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kapalikutu
          Üff anlaşıldı kimse yok
          Şizofren olduğundan mı şüpheleniyorsun ?

Yorum

hayır sadece lise döneminde bazı sorunlar yaşamıştım ondan sordum

Yorum

Şizofreni hastaları ilaç tedavisi almadan iyileşmeleri mümkün değildir.Şizofreni, tedavi edilebilir bir Hastalık olmasına rağmen ne yazık ki hastaların yalnızca üçte biri bu şansa sahip. İlaçlarla hastalığın yol açtığı pek çok belirti ortadan kaldırılabilecekken, tedavi alamayan bu grup damgalamanın(deli) hedefi(tabi ki bu yanlış bir inanıştır).

İlaç alan hastaların bir yıl içinde tekrar hastalanma oranları %16-23 iken hiç ilaç tedavisi almayanlarda bu oran %50-72’e çıkmaktadır.

Yorum

çok içime kapandıgım zaman bazen yine oraya kaymaktan korkuyorum bu aralar kimseyle konuşmuyorum bir sene öncede çok içime kapanınca garip şeyler olmustu bu hastalık tam olarak iyileşen bir hastalıkmı kişilkte ne bırakıyor. Tekrar olurum diye korkuyorum. Çünkü bu sefer olmayan şeylerin anormal oldugunu anlıyorsunuz ve korkuyorsunuz. eskiden onların gerçek oldugunu sanardım onlarla konuşurdum meger kendi kendime konuşurmusum herkesin onları duydugunu sanırdım.Biliyorum anlatınca hadi canım diyorsunuz ama bana normal gelirdi.Bir kaç ay aynaya bakamadım beynimin içinde beni yönettiklerini düşünürdüm.
                bugün bir olay yaşadım ve korktum ara ara böyle şeyler görenler varmı iyileştikten sonra merak ediyorum yoksa içe kapandıkça tekrarmı yüzeye çıkıyolar.

Yorum

Önceden şizofreni tedavisi mi oldun ?

Yorum

ben hasta oldugumun farkında değildim lise döneminde bu anormal davranışlar artınca artık normal hayatımı sürdüremez hale gelince annemler beni doktora götürmüştü ama hastalık baya ilerlemişti sonra dok ilaç filan vermişti işte sonra onların gerçek olmadıgını anlayınca aşırı bunalıma girmiştim intahar etmeye yeltendim olmadı. sonra yavas yavas düzeldim. bazen çok nadir garip şeyler oluyor bugünde oldu korktum ondan soruyorum.

Yorum

Bilmiyorum tam olarak ne teşhis konuldu..ama eğer şizofreni tedavisi aldıysan ki bu nekadar bir süre onuda bilmiyorum ..lakin şizofreni tedavisi uzun yıllar sürmektedir bir iyileşme sözkonusu bile olsa ilaçlara uzunca bir süre devam edilmektedir.

Bence yalnışı tedaviyi ve ilaçı keserek yapmışın.

Yorum

bilmiyorum arada oraya kaymaktan korkuyorum sadece iyileşmesi zor diyorsun yani. arada böyle şeyler oluyor bende bu onun nedenimi. en son iki sene önce bir adam sürekli beni izlediğini sanıyordum onu görüyordum sürekli uyuyamıyordum basımda sanıyordum çok kötüydü diğer odaya dahi gidemiyordum sonra geçti. Pek üstünden durmuyorum ama yinede merak ettim

Yorum

Tedavi olmayan bir şizofreni hastası için iyileşmek imkansızdır.

Tedavi ile şizofrenide yüzgüldürcü gelişmeler vardır.

Eğer sende zamanında tedavi olup bıraktıysan ,devam etmeni tavsiye ediyorum.

Bir uzmandan yardım alman senin faydana.

Yorum

olamam çalışmamı etkiler arada böyle şeyler oluyor bende çok içime kapandıgım zamanlar sanırım kitap okumayı bırakıp arkadaş edinmem lazım. ilgin için sağol. bence bu bende fizyolojik neden baskası içine kapanınca olmuyoda ben bu kadar hassasmıyım demekki beynimde bir sorun var. Geceleri durduk yere bagırmak bu hastalıktan kalmamı onuda yazmıstım. Normal hayatımı sürdürebiliyorum ama bazen işte oluyo.

Yorum

Bir şizofren tedavi olup iyileşmiş olsa bile ömrü boyunca tekrarlama riski vardır.

Ve her tekrar daha yıkıcı ve kalıcı olabilir.

İşin mi sağlığın mı ? ihmale gelmeyecek bir hastalık.

Nekadar sosyalleşsende bir yere kadar, şizofrenide tedavi mutlak suretle gereklidir.

Şizofreni özü itabari ile bir beyin hastalığıdır zaten.

İnşallah o normal hayatın anormale dönmez.

Bu söylediklerimi düşünmeni temenni ediyorum.

Yorum

İşleniyor...
                              X