Duyuru

Collapse
No announcement yet.

paronoid şizofreni.

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

  • paronoid şizofreni.

    Merhaba;

    2010 yılında askerden tedavi ile düzelmeyen okb tanısıyla çürüğe ayrıldım. Toplam 2 ay farklı psikiyatri hastanelerinde yattım. Şuanda tedavi görmeye devam ediyorum. Erenköy ruh ve sinir hastalıkları hastanesi psikoz ve şizofreni tanısı koydu. Bende tedavi gördüğüm hastaneyi ve doktorumu değiştirdim. Yeni doktorumda paranoid şizofreni tanısı koydu. Birçok farklı ilaç kullanıyorum.
    İnsanlara şizofreni tanısı koymak ne kadar kolay ya. Ben bu tanıyı istemediğimi söyledim. Ehliyetim var,çalışıyorum ve araba kullanıyorum dedim. Âmâ doktorum beni dinlemedi. Bana yine paranoid şizofreni tanısı koydu. Sonrada beni sağlık kuruluna sevk etti.Dr beni sağlık kuruluna sevk edeli 3 hafta oldu. Evraklarım heyette bekliyor. Âmâ ben çıkmadım heyete. Çünkü şizofren değilim. Ben de okb ve majör depresyon var.
    değişik bir ruh halim var. Mutsuzum çok fazla, Akşamları çok kötü oluyorum. Olaylardan ve insanlardan kaçmak için yaklaşık 2 senedir saat 7:30 - 8:00 gibi yatıyorum. İçimde farklı bir dünya var.Birşeyler olacak ama olmuyor bir türlü. Olmasını bekliyorum. Âmâ ne olacak bende bilmiyorum. Tek bildiğim mutsuzum. İnsanlarla ikili ilişkilerim çok kötü. Herkesle tartışıyorum. İnsanların benimle konuşurken yaptıkları mimik hareketleri, kaş göz işaretleri beni çıldırtıyor. Kimseye güvenim yok. Bütün olay bu. Buda benim depresyonda olduğum anlamına gelir. Şizofreni olduğum anlamına gelmez ki.Bu arada yaklaşık 4 yıldır her ay kan testi yaptırıyorum. AİDS testi, hepatit b testi ve diğer tüm testleri. Okb bundan kaynaklanıyor. Sürekli test yaptırmamdan.
    Doktoruma dedimki.Ya sizi kandırıyorsam. Şizofren değilsem. Ve şizofreni gibi davranıyorsam. Amacım sizden şizofreni sağlık raporu alıp erken emekli olmaksa dedim. Amacım o raporu vermesini engellemekti.Vazgeçirmekti.Bana dediki.20 yıllık uzman psikiyatri doktoruyum. Buraya ne numara yapanlar geliyor. Merak etme sen orasını. Biz kim yalan söylüyor biliriz. Bu arada bana 560 testlik bir test çözdürdüler. Abuk subuk sorular vardı testte. Samimi bir şekilde cevapladım soruları. Normal insanların verdiği cevapları verdim. Âmâ test sonucu paranoid şizofreni çıktı. Bu nasıl olabilir.

    Düşünceleriniz nedir?
    Ehliyetimi elimden alırlar mı?

  • #2
    Hay allah cok guldum kizmayin ama guldum, aha yine doktor degistirecek diye dusunurken... neden kabul etmek istemiyorsun sirf ehliyet icin mi? Turkiye'de senede 70,000 insan trafik kazasinda hayatini kayip ediyor bu nerdeyse bir kasaba yapar.
    Bazi insanlara verilmesi yasaklanmali, zaten kendiniz bahsetmissiniz insanlarin mimikleri dahi sinirlerinizi bozmaya yetiyor, trafikte sizi dusunemiyorum...
    Hastalik tanisina sizin kadar itiraz eden baska bir insan duymadim...sana baska bir gerceklikten bahsedeyim gozunun ustunde kasin var ve sen istedigin kadar yok desende var, senin disinda herkes bunu goruyor ve biliyor, yani senin inkar etmen gercekligi maalesef degistirmiyor.

    Yorum


    • #3
      sevgili poetika;

      alkol veya uyuşturucu hiç kullanmadım bu yaşıma kadar.29 yaşında adamım.Ömrüm boyunca toplasan 2 defa ya kavga etmişimdir yada etmemişimdir.Yani sandığınız gibi saldırgan biri değilim.Kaldıki trafikte oldukça dikkatliyimdir.Kurallara uyarım.emniyet kemerimi takarım.emniyet şeridini kullanmam.OTOBANDA max hız sınırı olan 110 km üstüne çıkmam.Trafikte abuk subuk makas felanda atmam.Tek derdim ehliyetimi kaptırmak değil anlıyacağınız.Sadece sıkıntımı paylaştım.Gereksiz yere ehliyetime el konulmasını da istemem doğrusu.Bunu da dip not olarak yazımın sonuna ekledim.Sizin koca bir yazıdan cımbızla çeker gibi son satırı çekip almanız da beni bir o kadar güldürdü.

      sevgiler.

      Yorum


      • #4
        paranoid şizofren olmak ehliyet almayı ya da araba kullanmayı engellemez ki yine pimpirik yapmışsın.
        özel doktora gidersen şizofren olsan da rapor filan olmaz. özele gidince şizofreni tedavisi görsen de şizofren olduğuna dair resmi bir kayıt olmaz.
        şimdi senin durumunu ilaç denemesi belirler.
        OKB ise OKB de etkili antidepresanlar etkilidir.
        paranoya ise antispikotikler etkilidir. belki hem antidepresan hem antipsikotik gerekebilir.
        teşhise kafanı takma. doktorların da hatalı teşhisi çok olur. önemli olan sana hangi ilacın ya da ilaçların iyi geleceğini bulmaktır.

        Yorum


        • #5
          çok ilaç kullandım..ilaçlarla birlikte kararlarıda sürekli değişti.bugün sağlık kuruluna çıktım.çıkmamak için 3 hafta erteledim.ama nereye kadar..
          sormak istediğim bir şey var.Mutluluk veren bir ilaç varmı?

          Yorum


          • #6
            Sevgili arkadaşım ben clonex kullanıyorum..Çok mutluyum.Psikoz hastasıyım.Benim tek derdim ehliyet B sınıfı ehliyetim var.Çipli ehliyeti bekliyorum.

            Yorum


            • #7
              azata; sence çipli ehliyetler çıktığında bizim ehliyetlerimize el koyarlarmı? ben paranoid şizofreni ve okb hastasıyım.sağlık kurulu raporum var paranoid şizofreni benim ehliyette b sınıfı.

              Yorum


              • #8
                Bilemiycem arkadaşım bende senin gibi beklemedeyim.Bir gelişme olursa birbirimizi bilginedirelim.

                Yorum


                • #9
                  hakan26 ben 6 senedir psikiyatrik tedavi görüyorum. benim hastalığım da okb ve majör depresyon olarak başladı. 1-2 yıldır ilaçları azaltıp sadece 1 mg. risperdal almaya başlayıp doktoru kıstım. 6-7 aydır epey sıkıntılı bir süreç yaşıyorum ve bu yüzden doktora gitmeyi sıklaştırdım. bana risperdal'in yanına hep cymbalta yazardı, kullanmadım. bu 6-7 aydaki en büyük sorunum neyin gerçek neyin safsata neyin doğru neyin yanlış olduğunu ayırt edememem. sosyalleşbildiğimde iyiyim ama bunu başaramadığımda korku krizlerine giriyorum, zihnimden geçen şeylerin gerçek olduğuna düşünüyorum. bazen doktoru arıyorum ve görüşmelerimiz 40-45 dakikayı geçebiliyor. sosyalleştiğimde kafamdan geçen düşünceler değişmiyor ama en azından anın içinde kalabiliyorum. insanların farkında oldukları gerçeği gizlediklerini ama iyi kalabilmek için bunu yapmak zorunda olduklarını düşünüyorum. dediğim gibi ben de okb ve majör depresyon teşhisiyle hasta oldum ama doktor şu anda bana atipik depresyon, paranoid ve psikoz sınırındasın gibi şeyler söylüyor. yani benzer durummuş. ben ne olduğumu bilmiyorum ve geleceğimin olmadığını, yakın gelecekte öleceğimden emin olarak olası bir geleceği de lağvediyorum. aklımdan geçenlerin kesinlikle gerçekleşeceğinin bilincinde olarak sık sık intiharı düşünüyorum. bana 10 mg. abizol 1*2 30 mg cymbalta ve 2mg risperdal yazıldı ama tedaviye başlayamıyorum. ailem aldığım ilaçlardan ve iyileşemememden bıktı ve sert bir iletişim sorunumuz var. ayrıca okulda son dönemim ve tez yazmam gerekiyor. iki gerçeklik var şu anda devam eden yakında öleceğimi düşündüğüm ve ben ikincisinden kesinlikle eminim.
                  Last edited by macjoyn; 18-02-2014, 07:11 PM.

                  Yorum

                  İşleniyor...
                  X