Duyuru

Collapse
No announcement yet.

yardım edin..acil

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

  • yardım edin..acil

    merhaba arkadaslar.bende bir şizofreni hastasıyım.öyleki bu hastalığa yakalanmadan önce ben de normal bir insan gibiydim.ancak hastalıkn sonrası iyice içime kapandım.ve insanlar benden hep soğudu hatta yakın arkadaslarım ve akrabamda dahil.şu an çok yalnızım.dısarıya çıkıp insanlarla konusmayı denedim.fakat en samimi olabilecek kişiler bile beni dısladı.şu an herkes gibi olmadığımı düşünüyorum.evet 21 yasındayım.fakat yasıtlarıma göre çok olgun düşünüyorum herkes bir şekilde arkadas bulabiliyor fakat ben hep yasıtım üstündeki insanlarla veya yasımın altındaki insanlarla iletişim kurabiliyorum.şu an kullandığım ilaçlar rixper 6 mg;akineton tablet ve seroquel 100 mg akşam alıyorum.sesler kayboldu ara ara hayaller görüyorum.hayallerimde ise devamlı bana doğru bakan yüzler görüyorum olmadık yerlerde mesela duvarlarda halıda yada resim çerçevesinde.antidepresan kullanmıyorum daha dorusu doktorum tavsiye etmedi hayallerimi tetikler diye.ayrıca bi doktora gidiyorum ATİPİK PSİKOZ diyor bir başka uzman doktora gidiyorum o da ŞİZOFRENİ diyor.buda bende derin bir şüphe oluşturuyor.acaba şizofren değilmiyim gibi..ama size anlatayım hastalığımı siz karar verin:Hayaller görüyorum sesler emreden hakaret eden tartışma dolu sesler üstelik garip tuhaf düşüncelerim var devamlı takip edildiğimi hissediyorum ara ara büyüklük sanrıları geciriyorum kendimi peygamber gibi hissediyorum böyle olunca yasıtımdaki insanlarla iletişim kurmaktan kaçınıyorum..duvardaki saat bile bana devamlı rahatsızlık veriyor sanki ölüme daha fazla yaklaşıyormusum gibi..en son doktorum ERENKÖY e yatmamı söyledi.fakat ailem hastalığımı kabul dahi etmiyor ki onlara nasıl yatacağımı söyleyeyim..ailem devamlı sen iyisin bir şeyin yok..istersen üstesinden gelebilirsin diyor hastalığının..SORUYORUM SİZE:?ŞİZOFRENİ hastaları isterse hastalığını yenebilir mi yada yenemeyen şizofrenler sanki çokmu güçsüz..kafam çok karısık..bedenimin ruhumdan ayrıldığını bedensiz olduumu ayrıca düşüncelerimin kontrol altında tutulduunu düşünüyorum.öyleki sanki içöimde bir başka ben var.ve bu duruma ben bile şaşırıyorum.bu yüzden yaptıım hataları yada davranışlardan sorumlu tutulmamam gerektiğini düşünüyorum..en basit kararları bile tek başıma alamıyorum..iq mu ölçtürdüm 130 puan çıktı..ama bu zeka seviyesi bile bana yetmiyor.çünkü normal insanlar gibi olamıyorum ne yazıkki..şimdiye kadar hiç bir psikologla görüşemedim..zaten gittiğim hastanedeki psiklog doğum iznine ayrılmış bu da geldi beni buldunefret ediyorum kendimden..devamlı gözler benim üzerimde..bi tane kardeşim var kız..oda devamlı beni suçluyor beni dikkate bile almıyor..babam da öyle..beni bir annem anlıyor oda dediğim gibi çoğu zaman ben napabilirim sana havasında..insan bu durumda iken çoğu zaman hüzünlenir..ve bende bu durumdayım su an..sizlerden yardım bekliyorum!nolur?? :roll:
    <div><strong>&ouml;nyargıları kırabilmek..</strong></div><br />

  • #2
    dostum endişenme aynısı bende var ilaçlarını kullan...ailen elbet bir gun anlar doktor anlatırsa açıkca.

    Yorum


    • #3
      Orjinal yazı sahibi: GTO
      dostum endişenme aynısı bende var ilaçlarını kullan...ailen elbet bir gun anlar doktor anlatırsa açıkca.
      çok tesekkür ederim zaten GTO sizin yazılarınızı takip ediyorum..açıkcası çok bilgilendirici konusuyorsunuz..hoscakalın
      <div><strong>&ouml;nyargıları kırabilmek..</strong></div><br />

      Yorum


      • #4
        şizofrengi hastalıgın hakkında bilgi edinmeni tavsiye ederim.bir gün gazete haberinde şizofreniyle başa çıkabilmiş ve yenmiş bir kadın okumuştum.bir takım okudugu psikoloji kitapları sayesinde bunu başarmış evet belki hepsinde olmaz tam iyileşme ama belki başa çıkabilecegin düzeye getirebilirsin.benim hastalıgım da bir ara benligimi yitirmiştim acıdan,bir ay kadar yaşamışım hastanede haberim yok neler yaptıgımdan, o zamanlar bana da şizofreni demişti bir doktor sonra şoklar sayesinde benligime,bilincime kavuşmuştum.en önemli nokta bilinçlenmen,doktor gözetiminde ilaçlarnı kullanman ve moralsiz,karamsar olmaman...allah yardımcın olsun arkadaşım...

        Yorum


        • #5
          doru diosun alemozgur arkadasım fakat benim hastalığım elektorşok tedavisi ile fln gececek gibi değil(
          <div><strong>&ouml;nyargıları kırabilmek..</strong></div><br />

          Yorum


          • #6
            Orjinal yazı sahibi: sizofrengi
            doru diosun alemozgur arkadasım fakat benim hastalığım elektorşok tedavisi ile fln gececek gibi değil(

            hastalığını doktorundan daha iyi öğrenmelisin bol bol oku araştır şizofreni hastalığını.

            Yorum


            • #7
              şizofreni

              ARKADAŞLAR BENCE EN ÖNEMLİ ŞEY HASTALIĞI KABUL ETMEK AMA BOYUN EĞMEMEK BEN KABUL ETTİM AMA BOYUN EĞMEDİM

              Yorum


              • #8
                Re: şizofreni

                Orjinal yazı sahibi: Karamsar_Mahkum
                ARKADAŞLAR BENCE EN ÖNEMLİ ŞEY HASTALIĞI KABUL ETMEK AMA BOYUN EĞMEMEK BEN KABUL ETTİM AMA BOYUN EĞMEDİM
                öenmli olan bu tebrikler dostum .

                Yorum


                • #9
                  Ben şizofren değilim ama bu hastalığı çok araştırmıştım. İstersen dertleşebiliriz Yardmcı olabildiğim kadar...
                  Tek dönümsün ömrüm...

                  Yorum


                  • #10
                    umarım düzelirsin ve ailen durumunu kabul edip sana yardımcı olur. benim kardeşimde şizofren. şuan hastanede yatıyor ve elektroşok uygulanıyor. her ziyarete gittiğimizde daha iyi görüyorum onu. eskiden bakışları bile insanı ürkütürdü. sorduklarımıza çok geç cevap verirdi. yani bir soruya cevap alabilmek için 3-4 kez sormamız gerekirdi ki ancak cevap versin. şimdi bunlar geçti gibi. sorduklarımıza daha çabuk cevap veriyor, bakışları düzelmiş, eski düşüncelerinden de kurtulduğunu söylüyor. herkese Allah acil şifa versin. buarada ben psikoloji bölümünde okuyorum. sorularınız olursa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.

                    Yorum


                    • #11
                      Akıl Oyunları isimli bir film var şizofreniyi anlatan moral verici bir film bu filmi izlemediysen kesinlikle izlemeni tavsiye ederim.
                      Without You I'm Nothing

                      K M
                      Aşk demek sen demek
                      Sen demek ben demek..

                      Yorum


                      • #12
                        Merhaba;

                        Kullandıgın ılacları doktor kontrolu olmadan kendın sakın kesme.Doktorun kısa sure ıcerısınde donmeyecekse kendısı ıle ırtıbata gecıp sana onerdıgı doktorla tedavıne devam edebılırsın.Etrafınla ılgılı fazla takıntı yapma kendıne.Eger annenın senı anladıgını dusunuyorsan butun sıkıntılarını onla paylasıp sorunlarına yardımcı olmasını saglıyabılırsın.Eger farklı bır durum olursa tekrar maıl atarsın.Sımdılık GECMIS OLSUN )
                        Melike Deniz:79:

                        Yorum


                        • #13
                          Muhtemelen şizofrenisin. İlaçlar senin sanrı ve hezeyanlarını ortadan kaldırmak için verilirler. Anlaşılan durumun ileri safhada değil yani günlük işlevselliğin bozulmamış. Bu çok güzel bir şey. Şizofreni yenilir mi? Duruma göre değişir. Zekanı ölçtürmüşsün ama bu hastalığın zekayla ilgisi yok; paranoyalı şizofrenisi olanların IQ'ları yüksektir mesela... Ailen kendilerince bir çeşit tepki gösteriyor hastalığına; seni ve hastalığını inkar edip yok sayarak üstesinden gelmeye çalışıyorlar. aslında onların üstesinden gelmeye çalıştıkları şey senin hastalığın değil hastalığı kabullenmelerinin üstesinden gelmeye çalışmak. Yani sana tavır yapmış olmak için değil de kendilerini bu ağırlıktan kurtarmak için böyle davranıyorlar. AMA her ne olursa olsun emin ol senin için yapabilecekleri çok şey var!
                          Bilmem haberin var mı ama senin gibi olanlar için gündüz hastaneleri var, İstanbul'da Bakırköy'de var ama başka yerde var mı bilemiyorum. Buradaki çalışmalara katılırsan sana büyük ölçüde faydası olacağına inanıyorum.
                          Zaten çok kötü bir durumda gibi görünmüyorsun; yani ilerlemeden tedavi edilebilecek düzeydesin şimdilik bence. Keşke ailen ve çevren böyle davranmasa... İnsanlar önyargılı işte; ne yaparsın...
                          Yillar sonra yapmadiklarinizdan duyacaginiz pismanlik yapip da pisman olduklarinizdan cok daha fazla olacaktir. Çünkü yapmadıklarınızın sonuçlarını hiçbir zaman bilemeyeceksiniz.

                          Yorum

                          İşleniyor...
                          X