Duyuru

Collapse
No announcement yet.

şizofreni hakkında yanlış inanışlar

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• şizofreni hakkında yanlış inanışlar

-Şizofrenler tehlikeli ve saldırgandır.
    - Şizofreninin tedavisi yoktur.
    - Şizofrenler çalışamazlar.
    - Şizofreni anne babanın hatalı tutumu nedeniyle ortaya çıkar.
    - Şizofrenler tembeldir.
    - Şizofrenlerin ne zaman ne yapacakları belli olmaz.
    - Şizofreni karakter zayıflığından ve iradesizlikten dolayı ortaya çıkar. ( Hastalar yeterince çaba gösterseydi bu durumun üstesinden gelebilirdi.)
    - Şizofrenlerin her söylediği şey saçma olacaktır.
    - Mahalledeki şizofrenler çocuklarımıza zarar verebilir.
    - Şizofrenler sanıldığından daha da tehlikelidir.
    - Şizofreninin sebebi fazla mastürbasyon yapmaktır.
    - Şizofrenlerin çocukları da şizofren olur.
    - Şizofreni ömür boyunca giderek ağırlaşır.

YUKARIDAKİLER YANLIŞ İNANIŞLARDIR
    öldürmeyen acı güçlendirir !

yukarıda sayılanlardan, şizofrenler çalışamazlar ve şizofrenler tembeldir şıklarında gerçek payı var.
    şizofrenler tedavi görseler bile çalışmakta oldukça zorlanırlar. şizofrenlerin yaklaşık yüzde sekseni çalışmaz.
    şizofrenler tembeldir düşüncesi de hastalığın negatif semptomlarından kaynaklanır. hastalık durgunluk, ilgisizlik, motivasyon yoksunluğu yapar. antipsikotikler, halüsinasyon ve hezeyan gibi pozitif semptomlar üzerinde etkiliyken, negatif semptomları daha da ağırlaştırırlar.
    ve yukarda saydığım sebeplerden dolayı şizofreninin tedavisi yoktur şıkkında da gerçek payı var. tedaviye rağmen, şizofrenlerin büyük çoğunluğu çalışmaz. bu da tedavinin pek başarılı olmadığını gösterir.

Yorum

şizofreni ilaçla tedavi edilebilir bir hastalıktır ama saece ilaçlarda yetmez şizofreni kronikleştimi çok zor tedavi edilir şizofrennin anegatif etkileri tembelliğe neden olabilir belki o yüzden şizofrenler çalışamazlar

Yorum

kronik şizofrenin çalışmasında dikkat dağınıklığı ve işe başlama güdüsü olmuyor. hastalığım devam ederken ağır sanayide çalışıyordum .işe başlarken zorluk ve isteksizlik oluyordu ,kontrasyon eksikliği yapıyor bu hastalık.

Yorum

bana bütün sülale çalış diyor bir gün döveceklerinden korkuyom ben müzik dinlemek hayal kurmak ve büyüklük hislerinden pek dışarı çıkamıyorum arkadaşım hemen hemen hiç yok arkadaşların çoğu bana sigara için yaklaşıyor konuşuyor

Yorum

bende şizofrenım . herkese katılıyorum

Yorum

İşleniyor...
            X