şizofrenler eskisi gibi olabilir mi?yani hasta olmazdan önceki gibi.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Şİzofrenlerİn eskİsİ gİbİ olmasi mÜmkÜn mÜ
Collapse
X
-
...günümüz tedavi yöntemlerine sadık kalındığında, aksatılmadığında, herhangi bir hastalık belirtisi yaşamadan hayatınızı devam ettirmeniz mümkün. kendi adıma bunu söyleyebilirim. ancak şizofreni türü vb. gibi etkenler de söz konusu. sebat ederseniz ve tedavinizi aksatmazsanız, önceki halinize dönmeniz imkansız değil.küçük dere, denize ulaşınca; şaşırır işte...
-
Erken tanı ve etkili bir tedaviyle hastaların önemli kısmında düzelmeler olur.Tedavi altındayken gündelik işlerini yapabilirler ,çalışabilirler ,sosyal ilişkilerde bulunabilirler.Ancak ,performansları hastalık öncesine göre düşük olmaktadır.
Düşlemek bilmekten daha önemlidir.
Yorum
-
ya rakadaşlar bazı yerlerde tedavisi var diye yazıor haftaya cuma da doktoruma sorcam burda yazanları.bi tane arkadaşım vardı bu siteden o iileştiğini acaip iyi olduğunu yazmıştı.ama tabiki hala ilaç kullanıomuş.okuluna da dewam ediodu.inşallah ben de onun gibi olurum.ve hepimiz tabiki..
Yorum
-
Şizofreni genellikle geçmeyen bir hastalıktır ama bir yerde, her 5 şizofreni hastasından birinin iğileştiğini duymuştum.Genelde kronik bir hastalıktır ama ilaçların düzenli kullanılması bence çok önemli, yani alevlenmeleri daha yaşanır bir şekilde geçirmenize sebep olur.Hayat bir gundur o gun bugundur.<br />
Yorum
-
ben abılıfy ı kullanalı 8 ay oldu ve bu 8 aydır hiç şizofrenik belirti yaşamadım ama ilacın yan etkileri beni mahvetti.bacaklarım titrior, iç sıkıntısı var ve başımın içinde bişey beynimi sıkıor yani rahat bir zihnim yok yok oldu sanki hani zihnin açık olsun derler ya işte bu bende yok offf
Yorum
-
Kardesim insallah düzelirsin.. panik ataktan kurtulmus ve eski halinden cok iyi birisi olarak, bunun sana ilham getirmesini ve en kısa zamanda o illetten kurtulmani diliyorm Allah'tan. Cok iyi anlayabilyorum seni fazla canını sıkma ve kafana takma lütfen olur mu. Hayatını yasamaya güzel seyleri görmeye calis. hicbirsey imkansız degildir. Bu umutla yasa hep..
Yorum
-
Ben şizofreni veya diğer psikolojik hastalıklar olsun, doktor kontrolünde ilaç tedavisi sürdüğü ve eğer gerekiyorsa terapi aldığı sürece bir de aileden destek görüyorsa kesinlikle yaşamlarını kaliteli geçireceklerine inanıyorum.Şuna inanmak lazımdır ki, Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir (Mustafa Kemal Atatürk)
Yorum
Yorum