Duyuru
Collapse
No announcement yet.
sosyal fobisi olanları anlayamıyorum ???
Collapse
X
-
sosyal fobisi olanları anlayamıyorum ???
arkadaşlar biz de sizler gibi insanız neyden çekiniyosunuz, bizim 2 beynimiz 4 ayağımız var da ben mi bilmiorm hepimiz aynıyız.neden karşınızdakinden zaman zaman üstün olduğunz halde dahi çekingensinz..Etiketler: Yok
-
Bu konudan hareketle;
Ben de anlayamadığıyla dalga geçenleri anlayamıyorum.
Topluluk önünde birinin elinin titremesi anormal de eli titreyenin gözüne gözüne titrek el taklidi sokmak çok mu normal?
-
sosyal fobinin asıl nedeni karşıdakinden küçük görmektir. aslında açıklamanın içinde yazmışssın ' zaman zaman üstün olduğumuz halde' . Biz sflilier malesef hiçbir alanda kendimizi karşıdakinden üstüm göremiyoruz. Bu bende var mesala. bir ortamda sözün geçmez, kimse yanına gelmez naber demez, hep sen demek zorundasın. Mutsuz olma hakkın yoktur, yoksa asık suratlı olursun, hiçbir zaman gerekli ilgiyi görmediğini düşünürsün. Bu adeletsizliğe isyan edersin. Benim yerime seni koyalım bakalım, oluyormusun olmuyormusun....
Leave a comment:
-
bende senin dedigin gibi dusunuyordum. ama fobisi olan arkadaslarimin sorunlarini gordukce onlari daha iyi anlamaya calistim.
bazen cok basit birsey fobi sahibi olmana sebebp olabilir. bunlardan populer olani issizlik malesef
daha cok sebebi var tabi, Allah kimseye gostermesin cok zorluk cektiriyor insana
Leave a comment:
-
Orjinal yazı sahibi: kestane şekeri View Postarkadaşlar biz de sizler gibi insanız neyden çekiniyosunuz, bizim 2 beynimiz 4 ayağımız var da ben mi bilmiorm hepimiz aynıyız.neden karşınızdakinden zaman zaman üstün olduğunz halde dahi çekingensinz..
Leave a comment:
-
ben en güzel duyguların insanıyım zarif naifimklasım ve prestijim sarsılır kavgada felan
Leave a comment:
-
bende prensip olarak sevmiyorum kavga gürültü iyi birşey değil zaten.En fazla dayak yersin ve buda dünyanın sonu olmaz hergün evlerinde şiddet gören o kadar insan var ve bu korkuyu çeken var yalnız değisin. Niye o adama değer veriyorsun ki önemli olan sensin kendine ben değerliyim de ya .Umursamamak için görmezden gel en fazla bir heyecan yaşarsın zamanlada kaybolur heyecanın...
Leave a comment:
-
Orjinal yazı sahibi: modernhippi View Postisteksiz bir biçimde al selamı bir daha vermez
Leave a comment:
-
Orjinal yazı sahibi: hamilton10 View Postyahu selam verir almak zorunda kalırız hiç sevmediğim bir adam öle düşün ben sevmiyom ama o beni seviyor yani
Leave a comment:
-
Orjinal yazı sahibi: modernhippi View Posto adamı görsen ne olacakki ? görmemezden gel.ne olacakki en iyi yol yok saymaktır
Leave a comment:
-
Orjinal yazı sahibi: hamilton10 View Postdoktorların beni iyileştirebilceğini sanmıyorum çok kritik deil durumum idare edebiliyorum ama bir adamı görmemek için kaç kere toz toprak patikadan geçtim bana sor
Leave a comment:
-
Orjinal yazı sahibi: modernhippi View PostPsikiyatre gidiyormusun ?
Leave a comment:
-
Orjinal yazı sahibi: hamilton10 View Postbende paranoid kişilk bozuklugu var insanlarla samimiyet kurmaya çekinirim sürekli şüphe ve kuşku duyuyorum herseyi kendime tehdit algılıyorum
Leave a comment:
-
Orjinal yazı sahibi: modernhippi View PostSOSYAL FOBİ için en doğru tanım :
“Sadece bir saniye için gözlerinizi kapatın ve bir odaya girdiğinizi ve orada bazı arkadaşlarınızı ve meslektaşlarınızı gördüğünüzü düşünün, birden yere doğru bakıyorsunuz ve üzerinizde hiçbir giysinin olmadığının farkına varıyorsunuz”. Sosyal fobisi olan kişilerin bir toplumsal durumla karşılaştıklarında neler hissettiklerini bu senaryo çok iyi anlatmaktadır. “Büyük bir utanç duyarsınız, odadan kaçıp gitmek istersiniz, sanki ölecekmiş gibi olduğunuzu hissederseniz, hiç kimseyi yeniden görmek istemezseniz”...
Yani sadece utangaçlık değildir sosyal fobi.
Leave a comment:
Leave a comment: