Duyuru

Collapse
No announcement yet.

sosyal fobisi olanları anlayamıyorum ???

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• kestane şekeri
    adlı üyemiz sosyal fobisi olanları anlayamıyorum ??? konusunu başlattı

sosyal fobisi olanları anlayamıyorum ???

arkadaşlar biz de sizler gibi insanız neyden çekiniyosunuz, bizim 2 beynimiz 4 ayağımız var da ben mi bilmiorm hepimiz aynıyız.neden karşınızdakinden zaman zaman üstün olduğunz halde dahi çekingensinz..

• titrerimmüc.rimgibibak
    replied
    Bu konudan hareketle;

Ben de anlayamadığıyla dalga geçenleri anlayamıyorum.

Topluluk önünde birinin elinin titremesi anormal de eli titreyenin gözüne gözüne titrek el taklidi sokmak çok mu normal?

Leave a comment:

• u2222
    replied
    sosyal fobinin asıl nedeni karşıdakinden küçük görmektir. aslında açıklamanın içinde yazmışssın ' zaman zaman üstün olduğumuz halde' . Biz sflilier malesef hiçbir alanda kendimizi karşıdakinden üstüm göremiyoruz. Bu bende var mesala. bir ortamda sözün geçmez, kimse yanına gelmez naber demez, hep sen demek zorundasın. Mutsuz olma hakkın yoktur, yoksa asık suratlı olursun, hiçbir zaman gerekli ilgiyi görmediğini düşünürsün. Bu adeletsizliğe isyan edersin. Benim yerime seni koyalım bakalım, oluyormusun olmuyormusun....

Leave a comment:

• merkury
    replied
    bende senin dedigin gibi dusunuyordum. ama fobisi olan arkadaslarimin sorunlarini gordukce onlari daha iyi anlamaya calistim.
    bazen cok basit birsey fobi sahibi olmana sebebp olabilir. bunlardan populer olani issizlik malesef
    daha cok sebebi var tabi, Allah kimseye gostermesin cok zorluk cektiriyor insana

Leave a comment:

• montevo
    replied
    Orjinal yazı sahibi: kestane şekeri View Post
    arkadaşlar biz de sizler gibi insanız neyden çekiniyosunuz, bizim 2 beynimiz 4 ayağımız var da ben mi bilmiorm hepimiz aynıyız.neden karşınızdakinden zaman zaman üstün olduğunz halde dahi çekingensinz..
    bende sosyal fobisi olmayanları anlayamıyorum.ve işin ilginci bu dertten muzdarip olmamış olanlar öneri veriyor ben ona kızıyorum.ama şöyle bi fonksyon kurulaiblir.iki mühendis arkadşaım var.zerre pc kullanmaktan anlamazlar ama adları mühendis.bu ,işte biraz da şizofreni var.olmayan ama olması kuvvetle muhtemel sonuçlar var sanıyoruz.kaldıki buun şizofreni ile ilgili olduğunu pek düşünmüyorum ne zaman atraksyona kalksam birisi laf sokuyor.bunu en iyi hayvan süüsü argümanı açıklar.zira ceylanalr da zebrelarda otçuldur ama birbirleri arasında sosyal ilişki yoktur.sadece birbirlerine zarar vermezler,etçiller gibi.maalesef öyle insan oğlu henüz,tamamı, insan olabilmiş değil.

Leave a comment:

• hamilton10
    replied
    birinden dayak yesem 15 gün ankisiyetesini yaşarım

Leave a comment:

• hamilton10
    replied
    ben en güzel duyguların insanıyım zarif naifim klasım ve prestijim sarsılır kavgada felan

Leave a comment:

• modernhippi
    replied
    bende prensip olarak sevmiyorum kavga gürültü iyi birşey değil zaten.En fazla dayak yersin ve buda dünyanın sonu olmaz hergün evlerinde şiddet gören o kadar insan var ve bu korkuyu çeken var yalnız değisin. Niye o adama değer veriyorsun ki önemli olan sensin kendine ben değerliyim de ya .Umursamamak için görmezden gel en fazla bir heyecan yaşarsın zamanlada kaybolur heyecanın...

Leave a comment:

• hamilton10
    replied
    Orjinal yazı sahibi: modernhippi View Post
    isteksiz bir biçimde al selamı bir daha vermez
    şimdi aştım o tip şeyleri ama çocuklugumdan beri korkarım kavgadan gürültüden kudretim donuyor resmen

Leave a comment:

• modernhippi
    replied
    Orjinal yazı sahibi: hamilton10 View Post
    yahu selam verir almak zorunda kalırız hiç sevmediğim bir adam öle düşün ben sevmiyom ama o beni seviyor yani
    isteksiz bir biçimde al selamı bir daha vermez

Leave a comment:

• hamilton10
    replied
    o adamı görsen ne olacakki ? görmemezden gel.ne olacakki en iyi yol yok saymaktır
    yahu selam verir almak zorunda kalırız hiç sevmediğim bir adam öle düşün ben sevmiyom ama o beni seviyor yani

Leave a comment:

• modernhippi
    replied
    doktorların beni iyileştirebilceğini sanmıyorum çok kritik deil durumum idare edebiliyorum ama bir adamı görmemek için kaç kere toz toprak patikadan geçtim bana sor
    o adamı görsen ne olacakki ? görmemezden gel.ne olacakki en iyi yol yok saymaktır

Leave a comment:

• hamilton10
    replied
    Psikiyatre gidiyormusun ?
    doktorların beni iyileştirebilceğini sanmıyorum çok kritik deil durumum idare edebiliyorum ama bir adamı görmemek için kaç kere toz toprak patikadan geçtim bana sor

Leave a comment:

• modernhippi
    replied
    bende paranoid kişilk bozuklugu var insanlarla samimiyet kurmaya çekinirim sürekli şüphe ve kuşku duyuyorum herseyi kendime tehdit algılıyorum
    Psikiyatre gidiyormusun ?

Leave a comment:

• hamilton10
    replied
    SOSYAL FOBİ için en doğru tanım :
    “Sadece bir saniye için gözlerinizi kapatın ve bir odaya girdiğinizi ve orada bazı arkadaşlarınızı ve meslektaşlarınızı gördüğünüzü düşünün, birden yere doğru bakıyorsunuz ve üzerinizde hiçbir giysinin olmadığının farkına varıyorsunuz”. Sosyal fobisi olan kişilerin bir toplumsal durumla karşılaştıklarında neler hissettiklerini bu senaryo çok iyi anlatmaktadır. “Büyük bir utanç duyarsınız, odadan kaçıp gitmek istersiniz, sanki ölecekmiş gibi olduğunuzu hissederseniz, hiç kimseyi yeniden görmek istemezseniz”...
    Yani sadece utangaçlık değildir sosyal fobi.
    bende paranoid kişilk bozuklugu var insanlarla samimiyet kurmaya çekinirim sürekli şüphe ve kuşku duyuyorum herseyi kendime tehdit algılıyorum

Leave a comment:

İşleniyor...
X