Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Sosyal Fobide Öfke Atakları Yaşanır mı???

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

  • Sosyal Fobide Öfke Atakları Yaşanır mı???

    evet başlıktada dediğim gibi sosyal fobi olan kardeşim son zamanlarda öfke patlamaları yaşıyor.. yaşı 16 ruh hali sürekli değişiyor.. bir sabah bakıyorsunuz patlamaya hazır bir bomba olarak uyanmış.. bir şeye takılıyor derin düşünüyor ve kızgınlıklarını içine atıyor sonra bu kendini öfke patlaması olarak gösteriyor fakat patlama derken gerçktn bir patlama yaşanıyor evde (cam kırma, kapıları yumruklama tekmeleme evi dağıtma boyutunda ) sonra dinginleşiyor normal bir insan oluyor yemeğini yiyor bilgisayara bakıyor fakat sorduğumuzda iyimisin biraz daha diye yine içimde bir birikme var yine patlayabilirm diye cevap veriyor.. Bu bir kaç kez yaşandı sosyal fobi ile bağlanıtısı varmıdır?

  • #2
    sosyal fobiyle öfkelenmenin hiçbir alakası yok. Sosyal Fobi diğer insanlarla rahat iletişim kuramama, utanma, sıkılma, çekinme hastalığıdır.
    imza

    Yorum


    • #3
      Bende sosyal fobiliyim. Dediğiniz gibi birşeylere ulaşmaya çalışmak ama ulaşamamak bazen insanı öfkelendiriyor, neden diğer insanlar rahatça iletişim kurabilirken ben kuramıyorum diyorsunuz kendi kendinize. Bu durum bazen diğer insanlardan nefret etmeme neden oluyor, neden bende onlar gibi değilim diye öfkeleniyorum. Ama bu her zaman olan bir durum değil, sosyal fobinin özelliklerinin çok yoğun hissetdiğim zaman olabiliyor.

      Kardeşinizin diğer insanlarla olan iletişimini bir inceleyin. Yabancı insanlarla , akrabalarla v.b. aile dışından kişilerle konuşurken utanarak, sıkılarak mı konuşuyor? Arkadaş çevresi nasıl ? Yakın arkadaşları var mı? Günün büyük bir çoğunluğunu evde mi geçiyor? Bu sorularımı yanıtlarsanız daha iyi yardımcı olabilirim.
      imza

      Yorum


      • #4
        Anneniz huyu benim annemin huyuyla aynı bende annemin bazen dediğim şeyleri yapmadığı zaman aşırı derecede öfkeleniyordum, ama biraz büyüdükçe bu öfkelenmeler azaldı. Kardeşinin huyu biraz bana benziyor

        Bir sosyal fobili insan ailesinden asla çekinmez. Ben aşırı sosyal fobili bir insanım, gene senin kardeşinin arkadaşı varmış benim hiç arkadaşım yok. Benim evde annemle , ablamla yaptığım şakaları - espirileri duysan hiç sosyal fobili bir insan değil dersin, ama akraba yada yabancı bir insan gördüm mü aşırı derecede çekiniyorum, kelimeleri birbirine karıştırıyorum. Yazında kardeşim bizimle yemek yemeyede hiç gelmiyor demişsin, bu durum sizden çekindiğinden değil, belliki size karşı bir öfkesi var.Bende annemle yada babamla kavga ettiğimde hep birlikte yemek yemeğe inmem. Kardeşinin kinci bir yapısı var, kendisine yapılanları kolay kolay unutmuyor.

        Hastane de kontrol altına alınması olayını kesinlikle unutun. Bu olaylar olağan şeyler, herkes bazen ailesi ile anlaşamadığından dolayı kavga eder. Yani olayı hemen gözünüzde büyütmeyin, aksi taktirde bu dahada içinden çıkılmaz bir hal alabilir.

        Birde kardeşinize sakın sorunlu bir insan olduğunu ima eden şeyler yapmayın, bu psikolojisini daha çok bozar.Kardeşin gayet normal hangi birimizin başından böyle şeyler geçmedi ki. Kardeşin sosyal bir aktiviteye katıldığında ona sanki çok büyük bir şey yapmış gibi yaklaşmayın. Bunu benim ablamda yapıyor bazen gıcık kapıyorum .

        Şimdilik olayları zamana bırakın, kardeşinin üzerine fazla gitme, onla hiçbirşey olmamış gibi yine her zamanki gibi sohbet edin, şakalaşın . Bu onun bulunduğu durumdan daha çabuk çıkmasını sağlayacaktır.
        imza

        Yorum


        • #5
          Yazdıklarınıza göre kardeşin kendini çok değersiz hissediyor ve hiç bir işe yaramadığını düşünüyor. Okulda dersleri de iyi değil sanırım.

          Onu başarılı ve mutlu olabileceği bir alana yönlendirin.Örneğin gitar kursuna gönderin. Gitar kursuna giderek hem yeni arkadaşlar edinir hemde gitar çalarak stres atar. Gitar çalması okulda da bir popülarite yakalamasına neden olur. Örneğin gitar çalabildiği için okulda müzik kulübünde aktif bir öğrenci olur. Okulda aktif bir öğrenci olmak demek kendine güvenin yerine gelmesi demektir.

          Bu şekilde kendisini mutlu ve başarılı hissettiği zaman onu derslerinede zaman ayırması için hafif baskı uygulayabilirsiniz. Böylece dersleri eğer kötüyse derslerinde de başarılı olabilir, okulunu sever.

          Ben 20 yaşında bayım. Şuan üniversite okuyorum ve üniversitede okulda belli bir arkadaş çevrem oldu. Ama ailemin bulunduğu şehirde hiç arkadaş çevrem yok, ama bana bir fırsat verseler, tekrar liseye başlasam olabildiğince çok çevre yapardım. Şimdi çok pişmanım neden lisede hiç arkadaş edinemedim diye.
          imza

          Yorum


          • #6
            Evet bu direk sosyal fobiyle alakalı gibi görünüyor. Ben de sosyal fobiliyim, öfke nöbetleri yaşıyorum, sık sık kavga ediyorum, bir yerlere saldırmak istiyorum, yerimde duramıyorum vs. Bunun sebebi de sosyal fobi yüzünden yaşadıklarım ve yaşayamadıklarım. İçe atılanlar bir yerden sonra patlıyor. Ve bunun tek çözümü de sosyal fobinin bitmesi. Yoksa o bahsettiğiniz değersizlik hissi vs. geçmez.
            Last edited by Tyler Durden; 20-12-2010, 12:38 AM.

            Yorum


            • #7
              Bu öfke sosyalfobiden kurtulması için olumlu bi fırsat aslında. sadece daha doğru yerlere kanalize edip kontrol etmeyi öğrenmesi lazım.

              Yorum


              • #8
                Sosyal fobi öfke atakları yapar hemde fazlasıyla ama kişiliğe göre değişir.

                Yorum


                • #9
                  Oldukça öfkelenirim ben de bazen SF yüzünden. Ama kısa sürer genelde. Normal görüyorum ben.
                  :113: http://www.youtube.com/watch?v=9WbKBKima4Q

                  Yorum

                  İşleniyor...
                  X