Duyuru

Collapse
No announcement yet.

gün gün cipralexin etkilerini bilen varmı

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• gün gün cipralexin etkilerini bilen varmı

arkadaşlar ben sosyal fobi ve depresyon tanısıyla 3 haftadır cipralex 10mg kullanıyorum.ilk 1 hafta yarım içtim 2-3 gün etki gösterdi umutsuzluğumu kırdı bir nebze yada psikolojik olarak ben öyle zannettim.sonraki günlerde etkisi kalmadı.bende 2.hafta tam içmeye başladım bazı günler aşırı anksiyeteli korkulu kaygılı oluyordum bazı günlerde tam bir enerji patlaması yaşıyordum dağları ben yarattım edası oluştu bende.sonra 3.hafta tamda etki etmemeye başladı bende doktoruma danışmadan günde 2 tablet içmeye başladım ilk gün yine anksiyete yaptı sonraki gün biraz daha iyiydim 3.gün ve sonraki günler eski benden enstantaneler yaşadım adeta eski ben oldum tekrardan.yan etki olarak esneme,gece uykusuzluk gündüz uyku hali esneme yapıyor birde dişlerimi sıkıyorum.ben önceden esrar kullanıyordum.aynı esrarın etkilerini yapıyor bende.ilaç alacağım saati 4 gözle bekliyorum acayip mutluyum ama..acaba bu yaşadıklarım normalmi ve bundan sonra yaşayacaklarımı merak ediyorum tedaviyi sonlandıran arkadaşlar yardım ederse sevinirim.yani 2. ay,3.ay,6.ay,12.ay ne gibi değişikliklikler olacak bende?yada sizde ne gibi değişiklikler oldu?2 sene bu ilacı kullandığımda iyileşecekmiyim ?

bende bir haftadır başladım.aynen dediğin gibi hafif yan etkiler oldu
    forumda uzun süre kullananalar ve bırakabilenler vardı.bende merak ediyorum cevaplarını.
    dozu çok fazla yükseltmemeye bak bence.normal dozunu 20 mg günde.

Yorum

Depresyon nedeniyle 2,5-3 yıl cipralex 20lik kullandım çok iyi gelmişti sonradan düzeni bozmuştum ilacın etkisi de kayboldu sen sen ol moralim iyi diye düzeni bozma. Bendeyken ilacı bıraktıktan sonra 2-3 günlüğüne enerji patlaması oluyordu ondan sonra ise ilaçtan önceki kötü halime geri dönüyordum.
      Her şey güzel olacak...

Yorum

iki hafta bitti:bende intihar düşünceleri başlattı bu ilaç...
        sürekli intihar şekilleri hayal kuruyorum.
        dayanmaya çalışıp devam edeyimmi bilmiyorum ama devam

Yorum

Orjinal yazı sahibi: junkdarc View Post
          iki hafta bitti:bende intihar düşünceleri başlattı bu ilaç...
          sürekli intihar şekilleri hayal kuruyorum.
          dayanmaya çalışıp devam edeyimmi bilmiyorum ama devam
          Bence bırakmayı düşünme 2 hafta sonra 1 aylık süre dolduğunda olumlu etkisini gösterecek diye düşünüyorum.
          Her şey güzel olacak...

Yorum

3 hafta yarım içtim.
            dün ilk defa tam içtim yani 20 mg.
            ama midemi çok ağrıttı ve ishal etti malesef.
            midemi de bulandırdı tam içince.
            zannettiğim kadar hafif bi ilaç deilmiş.

Yorum

güç528
              sence cipralexin yerine cipram'ı ikame edebilirmiyiz?
              fiyat açısından avantajlı olduğu için bunu düşündüm de

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Kumral Ada View Post
                güç528
                sence cipralexin yerine cipram'ı ikame edebilirmiyiz?
                fiyat açısından avantajlı olduğu için bunu düşündüm de
                Herhalde senin de benim gibi sosyal güvencen yok. : )
                Cipralexin etken maddesi essitalopram, biraz önce netten baktım cipramınki sitaloprammış. Cipralex cipramın yeni versiyonu ve yan etkileri ciprame göre daha az diye biliyorum, ben başladığın ilacı değiştirme derim etken maddeleri tamamen aynı değilmiş. Cipralexin bana faydası olmuştu nette diğer arkadaşlara da faydası olmuş ilaca güven en az 3 ay kullan sonra alışırsın yan etkileri gider. 3. ayın sonunda hiç faydası olmadıysa o zaman bırakırsın az da olsa ilerleme varsa devam edersin 6. ayın sonuna göre değerlendirirsin. Cipralexi 3 yıl kullandığımda emin olun tek yan etkisi ilacı aldıktan sonra uyku getiriyordu ki bu bütün depresanlarda var onun haricinde olumsuz bir yanını görmedim. Bu ilaca güvenin karlı çıkarsınız. : )
                Her şey güzel olacak...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: güç528 View Post
                  Herhalde senin de benim gibi sosyal güvencen yok. : )
                  Cipralexin etken maddesi essitalopram, biraz önce netten baktım cipramınki sitaloprammış. Cipralex cipramın yeni versiyonu ve yan etkileri ciprame göre daha az diye biliyorum, ben başladığın ilacı değiştirme derim etken maddeleri tamamen aynı değilmiş. Cipralexin bana faydası olmuştu nette diğer arkadaşlara da faydası olmuş ilaca güven en az 3 ay kullan sonra alışırsın yan etkileri gider. 3. ayın sonunda hiç faydası olmadıysa o zaman bırakırsın az da olsa ilerleme varsa devam edersin 6. ayın sonuna göre değerlendirirsin. Cipralexi 3 yıl kullandığımda emin olun tek yan etkisi ilacı aldıktan sonra uyku getiriyordu ki bu bütün depresanlarda var onun haricinde olumsuz bir yanını görmedim. Bu ilaca güvenin karlı çıkarsınız. : )
                  tşk arkadaşım.
                  evet sigortam yok.
                  bilemiyorum bakıcaz artık.
                  midemizi haşat etmeden paçamızı kurtarabilcez mi
                  sana iyi gelmesine sevindim

Yorum

İşleniyor...
                  X