Arkadaslar bende bir sosyal fobiliyim.Aslında bunu kısmen yenmiş bulunuyorum.Artık gidip alışveriş veya insanlar beni izliyor imasına kapılmıyorum.Mükemmelliyetçi tavırlarımı artık bir kenera bıraktım.Artık bunun bilincindeyim.Hiçkimse mükemmel olamaz.Ben biraz sosyal fobimi nasıl yendiğimi anlatacağım.Ben bunu dersaneden bere çekiyorum.Yaşım 17.Oks'yide bu yüzden kaybetmiştim.Herneyse
Bu fobiyi yenmenin tek yolu aslında gerçektende zor olan yoldan geçiyor.Ben sosyal fobiyi yenmek için bilinçsiz tavırlar sergiledim ve çeşitli hipnoz ve telkin tedavilerine başvurdum,ilaç tedavisindeyim ve kaygı derecenizi bir derece ilaçlarla indirgeyebilirsiniz.İnternetten bulabileceğiniz güvenilir telkinlerde bilinçaltınıza etki edip 5 veya 21 güne kadar etki gösterip bir iyileşme sağlayabiliyor.Bunlar tabiki yardımcı etmenler sizinde çaba göstermeniz ve hayatınıza çeşitli hedefler koymanız gerekiyor.Sosyal fobinin bir kötü tarafıda obsesif ve major depresif bozukluklarında araya girip insanı karamsar bir hayata sokması.Bu karamsar hayattada içinizde bir boşluk hissi oluşup hayatınızda hedefinizin yok olmasını sağlıyor.İnsanı hayvandan ayıran en önemli özellik insanın geleceğe dair hedefler belirlemesidir.Yani size şunu söyliyeyim.İnsanın hayatında kendine yapabileceği en büyük kötülük hayatına bir hedef koymamasıdır.Artık şükür ki kendime bir hedef koyabiliyorum.Ama tabiki aramızda arkadaşlar varki durumları çok kötü benden küçükler ve büyüklerde vardır eminim.Size bir öneri kesinlikle kendiniz olmanız gerekiyor bir başkasına benzemeniz veya bir başkasıyla beraber olmak için kendinizi zorlamayın.Ben tanışmayın demiyorum yalnızca bir başkasıyla tanışmak için kendi kişiliğinizi değerlerinizi onun değerleriyle bir tutmayın.Her ilişkide dengeyi tutmaya çalışacak kişi siz değilsiniz.Tabiki bu yazdıklarım sosyal fobisi orta ve yüksek derecede olanlara bir fayda sağlamayacak.Ama şöyle bir önerim daha var sizlerle tanışmak görüşmek fikirlerimizi paylaşmak bence bu noktada çok önemli onun için bir msn grubu açmayı planlıyorum.Bu msn grubuna tüm sfli arkadaşları sadece sfli olmasıda şart değil bize yardımcı olabilecek herkesi bekliyorum.Size bir kaç sosyal fobi alanında kitap vb. programlarda önericem diğer yazılarımda sağlıcakla kalın

Yorum