Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Sf li miyim ?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Sf li miyim ?

arkadaşlar , son günlerde sosyal fobi ile ilgili açılmış forumları yazılanları söylenenleri inceliyorum . çünkü sf nin belirtileri arasında kendime yakın gördüğüm tepkiler var . ama yine de bu hastalıkla uğraşan insanlardan sfli olup olmadığımla ilgili bir onay almak istedim .
    benim samimi olduğum uzun zamandır yakın ilişki içerisinde olduğum insanlarla iletişimimde hiçbir sorun yok diyebilirim . ilköğretimden beri görüştüğüm ve çok samimi olduğum 4-5 kişilik bir arkadaş grubum var . onlarla sohbetlerimde kendimi çok rahat hissediyorum ve keşke her ortamda böyle olabilsem diye düşünüyorum .. yani benim asıl sorunum yeni ortamlar ve samimi olmadığım kişiler . yeni ortamlara alışmak çok uzun zamanımı alıyor . hatta eğer uygun şartlar yoksa alışamıyorum diyebilirim . bu yeni çevreler arasına girdiğimde her ne kadar sohbetlere katılmak için uğraşsam da başarılı olamıyorum . sadece dinliyorum tabi ki insanlar daha sonra senin varlığını unutabiliyorlar ve ben kendimi iyice soyutlanmış hissediyorum . ortamdaki varlığımı hissettirmek için verdiğim çabadan yanıt alamayınca yoruluyorum ve bu savaşı bırakıyorum . arkadaşlık kuramadığım insanlar da benim kafamda bana uygun olmayan kişiler olarak damgalanıyor . belki de gerçekten öyledir :RpS_bored:
    yeni ortamlar dışında samimi olmadığım fakat yıllardır aynı ortamı paylaştığım bazıları akrabam olan kişilerle de ilişkilerim oldukça sıkıntılı . Ayda 3-4 kere görüştüğüm amcalarım ya da sıkça görüşmeme rağmen pek fazla yakınlık göstermediğim akrabalarımla da konuşmakta zorlanıyorum . bu tür kişilerle bulunduğum ortamlardan bir an önce uzaklaşmak istiyorum. bazen nasılsın iyi misin gibi hal hatır sorma faslı bile benim için dayanılmaz hale gelebiliyor .
    başka bir konuya değinirsek ; öğretmenlerim , bir büyüğüm ya da herhangi birisi tarafından azarlanmak benim en büyük korkularımdan biri . hatta bu korku beni okuldan bile soğuttu diyebilirim . lise öğrencisiyim ve hayatımda en fazla 5-6 kez küçük azarlar yemişimdir ama hepsini de hatırlayabilirim . çünkü azarlanmak benim için çok utanç verici unutulmaz bi olay . küçücük durumlarda bile . keşke ilkokul öğretmenimden çok azar yeseydim belki o zaman bu durum benim için bu kadar korkutucu olmazdı . bazen kendime diyorum öğretmenler azarlar en mükemmel öğrenci bile bazen azarlanır bu rezil bir durum değildir diye ama malesef ikna olamıyorum .
    aslında korkak biri olduğumu söyleyebilirim . okullarda yaramaz belalı tipli herkese laf söyleyen öğrenciler vardır ya onların başıma musallat olmalarından çok korkuyorum . gayett de sakin ve sessiz biri olmama rağmen . eğer birisi bir gün bi laf derse ben de muhtemelen bi şey diyemem ve bu da işte insana çok koyuyor . bilmiyorum belki aramızda bunu yaşayan vardır . seninle dalga geçiyor ya da sana sataşıyor ve sen öyle karşısında mal mal duruyorsun bu kendini çok ezik hissetmene neden oluyor .
    şimdilik anlatacaklarım bu kadar . bana yardımcı olursanız sevinirim .
    teşekkürler :103:

titreme kasılma aşırı panik falan var mı ??
    http://www.facebook.com/profile.php?id=100002010729542

mertt@london.com

Bir Çaresi Bulunur Elbet Çıkmazların yeniden yaşamalı

İyileştim İyiyim

Yorum

yüz kızarması titreme ve panik var

Yorum

evet biraz çekingenlik olabilir ama sf boyutuna varıyor mu bilemiyorum.
        sfnin fiziksel belirtileri vardır: heyecanlanma, kalp çarpıntısı, yüz kızarması, terleme, yutkunma gibi. bunlar var mı sende.

Yorum

evet özelikle titreme ve yüz kızarması

Yorum

Orjinal yazı sahibi: moralarm View Post
            yüz kızarması titreme ve panik var
            evet bu durumda sf olabilir ama yine de bir uzman ile görüşmende fayda var.

Yorum

ya bende bu fiziksel durumların hiç biri yok ama ben hiç sosyal olamadım hayatta hep işime yarayan kafa dengi insanlarla samimi oldum bnmle kafadengi olmayan insanlara yaklaşmadım bile hep uzak durdum.şuanda sadece samimi olduğum arkadaşlarım yanımda bu ilişki konusunda da geçerli hoşlandığım bir kızla hiç bir şekilde samimi olamıyorum en büyük derdim bu işte

Yorum

İşleniyor...
              X