Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Arkadaşlar bana yardım edin lütfen .

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

  • Arkadaşlar bana yardım edin lütfen .

    Şimdi nerden başlayacağımı bilmiyorum uzun gelebilir okumak istemeyenler şimdiden sayfayı kapasınlar çünkü çok sıkıcı cidden de . Durumumu bilmeyen birisi olsam ben de sıkılırdım. Ben geçen senenin bu dönemlerinde birisiyle çıkıyordum. Ve ayrıldık neyse buralar fazla önemli kısımlar değil. Sadece ayrılık sonrası depresyonda ben duygularımı çok yoğun yaşadım ve kabuğuma çekildim dönem tatilinde . Tatilin sonuna doğru bir akşam evde otururken bir an ellerim uyuşmaya başladı.Ve gözlerim karardı . Lavaboya gittim evdekilerin panik olmasını istemedim. Biraz orda kendimi sakinleştirmeye çalıştım. Olmadı salona geçtim. Ama ellerim tutmuyordu. Sonrasında felaket kasılma ve titremeler başladı. Ailem çok panik oldu hemen açık bir poliklinik bulduk ve diazem yaptılar bana . Bu bir sinir kriziymiş. Daha sonrasında bu sinir krizlerim her gün nerdeyse günde 20 30 defa olmaya başladı. Öyleki kasılmalar arttıkça beni bikaç kişi zor zaptediyormuş. Ama ben bunların farkında değilim. Bana ozaplin , paxera , xanax, risperdal , lustral gibi ilaçlar kullandırdılar . Lustral dışında hiçbiri etkili olmadı. Piskolojik terapi doğru düzgün vermedikleri için düzelemedim. Her gittiğim doktor nefes tenefüsü yap dedi. Şimdi küfür etmek istemiyorum ama neyse efendim . Pek bir işe yaradığı yok bu nefes tenefüsünün o anda aklım zaten uçmuş durumda ben nefesimi nasıl kontrol edeyim. Biraz yapmaya çalıştım ama olmadı . En son bir nöroloğa gittim bana epilepsi ilacı verdi beynimde herhangi bir tümör ya da benzeri bir şey olmamasına rağmen depakin chorono verdi. Onu kullanıyorum ancak ataklarım halen devam ediyor ve bu atakların yanı sıra korkularım var aşırı derecede. Tek başıma bi yere gitmekten korkuyorum çünkü her an her yerde nöbet geçirebiliyorum. İnsanlardan korkuyorum bana zarar verecekler diye . İnsanların yanında konuşmaktan korkuyorum. En önemlisi de bu okul hayatımı çok etkiliyor . Okula gitmekten korkuyorum. Çünkü pek arkadaşım yok. Üniversiteyi kazandığım ilk sene rahatsızlandığım için arkadaş edinemeden okula ara vermiştim. Şimdi de arkadaşsızım. Ve arkadaşım olmasını sadece beni korumaları için istiyorum. Böyle bir durumda yani. Kendimi koruyamamaktan korkuyorum. Sizce ne yapmalıyım. Önereceğiniz bir taktik var mıdır . Pratikte uygulayabileceğim. Okuduysanız teşekkürler .


    Ben suçluyum masum bey suçlu şudur diazepam...

    Saygılarımla

  • #2
    Orjinal yazı sahibi: Sertralin
    İyi bir psikiyatra git... Bu sorununu çözecek psikiyatrlar elbet bulunur.
    Açıkcası psikiyatrlara güvenmiyorum hiçbir şekilde. Çünkü beni hastalığım boyunca verdikleri ilaçlarla çok daha kötü hallere getirdiler. Günde 5 tam xanaxla şoka girmştim. ozaplinle yemek yerken ağzımın yerini tutturamıyordum. risperdalle robot gibiydim. bu durumu kendi kendime yenmem lazım ama nasıl. bana biraz telkin verebilecek olan . belki de alternatif tıbbı önerebilecek olan da olabilir. en azından yapabileceğim nelerdir. ya da başka benim gibi olan var mı merak ediyorum.

    Yorum


    • #3
      Fikrimce arkadaş canlısı arkadaşlıklar kurmak müzik dinlemek Sublinimal müzikleri dinlemelisin. Soundtrack ve klasik müzik ve opera. bunlarla birlikte meditasyon da olabilir. fakat geçerli bilgiye sahip olanlardan öğrenmelisin. Ve Sosyal yaşamalısın. Ayrıca sen kabul etmezsen bile. profesyonel yardım almak en mantıklısı. maddi imkanların varsa türk psikologlar derneğinden profesyonel yardım alabilirsim. yoksa ki amatörler yetersiz kalır çünki durumun ciddi. (Hüseyinağa mah. meşrutiyet cad. No: 10 Kat:3 Galatasaray/Beyoğlu İstanbul Tel: 0212-251 66 61 Faks: 0212-251 71 11 E-posta: istanbul@psikolog.org.tr tpdist@ttmail.com http://www.psikolog.org.tr/Subeler/g...beler/istanbul)

      Yorum


      • #4
        öncelikle geçmiş olsun.. senin nöroloja ve psikiyatrıya gitmen ...araştır çok ii doktorlar bulursun ..
        Her günümüz 'insanlık' adına utanç duymadan yaşansın....

        Yorum


        • #5
          İnsanlardan kaçma,arkadaş edinmek tanışmak için adım at.Kafanda sürekli bana bişey olursa ne olur diye düşünme,elbet birçok kişi sana yardım edecektir.Mutlaka psikologtan yardım al.Hipnozu araştır belki işine yarar ama bnm bir bilgim yok.

          Yorum


          • #6
            arkadaşsız olmaz...hele ki üniversite gibi bir yerde...mutlaka kendine arkadaş edin..cinsiyeti önöemlöi değil...sana destek olurlar...yok hipnoz mipnoz faso fiso işler..hipnozdur nlp dir yok şoktur...bunlar ticari kaygılara sahip kişilerin insanları kandırıp paralarını almak için kurdukları bir tuzaktır...sakın deneme...iyi araştır ve psikolog dğeil de çok iyi bir psikiyatriste görün...geçmiş olsun...

            Yorum


            • #7
              Orjinal yazı sahibi: kafkef_92 View Post
              .......... ...yok hipnoz mipnoz faso fiso işler..hipnozdur nlp dir yok şoktur...bunlar ticari kaygılara sahip kişilerin insanları kandırıp paralarını almak için kurdukları bir tuzaktır...sakın deneme...iyi araştır ve psikolog dğeil de çok iyi bir psikiyatriste görün...geçmiş olsun...
              Ben bunlara katilmiyorum. Ayrıca bilimsel ve mantıksal olmadığı için kınıyorum. tabii ki ticari tarafı hayatın her alanında yaşadığımız gibi burada da yaşabiliriz. fakat devlet hastahanesininde bir ticari tarafı var vakıf üniversitesinin de. Bunlar tabu ve önyargı. bence şu unutulmamalıdır. En azından ciddi meselelerde profesyonel danışmalık hizmeti verebilecek insanlar / kurumlar her zaman vardır. bu bir arz / talep ilişkisi. Bu yüzden Otorite sayılabilcek bir kurum bilgisi verdim. ama esaslı bir sorun var Ekonomik yeterlilik. Umarım iyi günler seni bekliyordur Diazepam. Ve beni

              Yorum


              • #8
                Ayrıca bir alıntı



                Hipnoz ve Yanlış Bilinenler


                18. Yüzyıldan itibaren birçok tedavide ve özellikle ameliyatlarda kullanılan hipnoz (hipnoanestezi) çoğu zaman önyargı ve katı inançlar yüzünden hak ettiği yere daha yeni kavuşmuştur. İskoçya ve İngiltere’de dişçilerde ve Amerika’da hastanelerde yaygın olarak kullanılan hipnoz günümüzde her geçen gün daha fazla kabul görmektedir fakat medya aracılığıyla birçok kişi hipnozu insanları kontrol etmeye yarayan, onlara istediklerini yaptırmakta kullanılan bir araç olarak görmektedir.

                Hipnoz, insanın rahatladığı bir zihin durumudur. Öyle ki her insan “doğal olarak” her gün defalarca trans denilen rahatlama durumuna girer ve çıkar (örn. Araba sürerken, maç izlerken, biriyle konuşurken, vb.) Eğer bu gerçekten doğal bir zihin durumuysa insanları korkutan nedir? Kullanım alanlarına bakıldığında hipnozun gösteri dünyasında büyük bir yeri vardır. Medyaya yansıyan hipnoz çoğunlukla Sahne Hipnozudur ve insanları etkilemek için şov amaçlı kullanılır. Sahne Hipnoz’unda katılımcılar (izleyenler farkında olmasa da) bazı testlerden geçtikten sonra “elenirler” ve kalan kişilerle gösteri yapılır. Bu kişiler telkini kolay kabul edip uygulayabilecek kişilerdir. Hipnotist onların sahnedeki performansını değerlendirerek sınırlarını zorlar. Gösterinin hiçbir kısmında hipnotistin kişiyi kontrol etme “gücü” yoktur.

                İnsanlar hipnoterapist olduğumu duyunca onları transa alıp kontrol edebileceğimi düşünüyorlar. Eğer böyle birşey mümkün olsaydı eminim istihbarat ve güvenlik güçleri bu tür zihin teknolojilerinin öğrenilip öğretilmesini yasaklardı. Diyelim ki gerçekten insanlar hipnozla kontrol edilebiliyor. Bu iyi olmaz mıydı? Her gelen insanın zihnindeki düşünceleri mutlulukla değiştirip olağanüstü bir dünyaya sahip olabilirdik, değil mi?
                Terapide kullanılan Klinik Hipnoz Sahne Hipnoz’undan farklıdır çünkü bir amaca yönelik kullanıldığından kişini zihnindeki dünya modelinde yeni yollar ve yeni seçenekler farketmesini sağlar. Kişinin kullandığı kelimeler, belli kelimelere yapılan farklı vurgular, metaforik açıklamalar ve birçok “ipucu” hipnoterapistin kişinin değişimine yardımcı bir yol sunması için büyük önem taşır.

                Hipnoz ile ilgili efsanelerden birisi de kişinin derin transa girdikten sonra “oradan” çıkamayacağı veya geri gelemeyeceği korkusudur. Bu konuda bilgi sahibi olmayan birçok meslektaşım bile bu korkularını sık sık dile getirirler. Hafif, orta veya derin trans kendi arzumuzla yarattığımız ve istediğimiz zaman gözlerimizi açıp içinden çıkabildiğimiz zihin durumlarıdır. Kişi derin transta bile her zaman bizi duyar (bazıları duymadığını düşünse de her zaman dinleyen bir “tarafları” vardır) ve eğer söylediklerimiz kendi iradesine ters düşüyorsa o durumdan kolayca çıkar. “Orası” gidilen bir yer veya bir kapalı kutu değil kendi zihnimizin içidir. Araba sürerken transtan çıkamayanı gördünüz mü hiç?

                Zihnimiz o kadar fazla uyarana (sesler, görüntüler, duygular, vb) maruz kalır ki bütün biriken duyusal bilgileri öğütmeye çalışan bir makineye dönüşür. Trans durumu bu makinenin daha sağlıklı ve rahat çalışması için gerekli ortamı yaratır ve bu olağanüstü rahat durumda kişiye kendi başına trans sürecini nasıl gerçekleştirileceği öğretilir. Böylece hayatının her alanında rahatlık duygusuna sahip olabilir.


                Hipnoz ve Hipnoz Hakkında Yanlış Bilinenler

                Yorum


                • #9
                  Arkadaşlar desteğiniz için çok teşekkür ederim en son profesyonel bir psikoloğa gittim hem psikolog hem nörolog parayı bayıldım açıkcası tüm bursum ona gitti ama feda olsun valla tedavi etti . önce teşhisi koydu. epilepsi . sonra ilaçları verdi ilaçlar hem psikolojimi hem de krizlerimi düzeltti . bir dahaki seansta neyle karşılaşırım bilmiyorum ama düzeldim şükür paranız varsa gidin derim. Özel mesajla telefonunu verebilirim sizlere.

                  Yorum


                  • #10
                    hangi şehirde bu doktor

                    Yorum


                    • #11
                      İstanbulda .

                      Yorum


                      • #12
                        Gittiğin bir nörolog muydu yoksa psikiyatr mı?

                        Yorum


                        • #13
                          İkisi birden profösör bu alanda.

                          Yorum


                          • #14
                            Bayılmalar , epilepsi , bi _ polar vs. vs. bi çok konuda uzman doktor ali rıza çeliker internete yazarsanız çıkar .

                            Yorum


                            • #15
                              Orjinal yazı sahibi: my_immortaL
                              geçmiş olsun arkadaşım.. demek ki neymiiiiş?? PSİKOLOĞA GİTMEK İYİ BİŞEYMİİİŞ...(psikoloğa ters düşenlere bu sözüm)
                              ehehehehe ben ters düşmüştüm di mi bi zamanlar ? Ama bu kadar iyisini ilk kez gördüm özeldi ya bi de bu ondan sanırım . Diğerleri hep devletti. Neyse bu konulara girmeyelim

                              Yorum

                              İşleniyor...
                              X