merhaba. Bir foruma ilk kez üye oldum ve tanımadıgım birine ilk kez msg atıyorum. Çünkü buna çok ihtiyacım var. Bir süredir psikolojik sorunlar yaşadığımın farkındayım, bunun için destek aldım, ilaç kullandım ancak kesin halloldu, çözdüm diyemiyorum. Ailem de destek oldu ancak artık bu desteğe maddi açıdan artı bir yük olduğundan son vermek durumundayım ve kendime yardım arıyorum. Bunun için forumları okumaya, sormaya, konusmaya ihtiyacım var. Üniversite 2. sınıf öğrencisiyim. Sosyal fobi diye adlandırdıkları rahatsızlık tespitim yapıldı. Anlam veremediğim cevap aradığım çokşey, kafamda dönen birçok çelişki var. Ne doğru ne yanlış karıştırmış durumdayım ve insanların beni eleştireceklerinden, tepki vereceklerinden korkuyorum. Kendime güvenemiyorum. Aslında rahat davranıp içimden geldiği gibi yaşamak doğru sanırım? Bunu yapabilmeyi çok istiyorum ama yapamıyorm, hep engellerim var. Kendimi küçük görüyorum ve mükemmeliyetçiyim.Bu ve benzeri birçok sebeple erkek arkdasım la ilişkim bitti, hayatım alt üst oldu, kız arkadaslarımla görüşemiyorum, sosyal ortamlardan hep kaçınıyorum. Düşünce ve fikirlerime güvenip söyleyemiyorum, uygulayamıyorum. Bununla beraber de kendime işkence yapıyorum istemeden istemediğim şeyler yapıyorum, stresten sureklı yemek yıyorumi eskilere dönüp dönüp duruyorum. Ben çok yalnızım çok çaresizim. Birilerinin cevaplarına fikirlerine ihtiyacım var. Bu forumda cevaplar bulabilirsem ne mutlu bana. ÇOK teşekkür ediyorum şimdiden. Konuşmak dileğiyle..
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Lütfen YARDIM edin..
Collapse
X
-
Öncelikle Sosyalfobinin tam olarak hangi belirtileri var.Sanırım önceleri daha sosyalmissiniz.Sosyalfobi ergenlik cagı dısında sonradan pek ortaya cıkmaz genelde.Ergenlik etkilide olabilir yasınız 19-20 galiba.(Travma sonrası durumlar filan istisna)
Sosyalfobinin hayatınıza yansıması tam olarak nasıl oluyor.Sınırları iyi bilinmesi gereken bir hastalık bu.İcinizden geldigi gibi yasamak derken dogal olabilmeyi mi yoksa her istediginizi yapabilmeyi mi kastediyorsanız.1.si ise sosyal fobiden dolayı 2.si ise sosyal fobiyle ilgisi yok.
Sitemizden fayda saglamanız dilegimle...Çılgın,hayat dolu ve hırçın SARIyla;Asil,olgun ve durgun KIRMIZInın dostluğu:
''GALATASARAY''
-
belirtiler, doğal olmadığını hissettiğim davranışlarım bunlar : her insan değil, daha baskın ve kendine güvenen insanlar ( genelde eskiden tanıdıgım, eskiden yanlarında tereddütsüzce rahat olabildiğim ) yanında dünyaya, etrafıma kendi düşüncelerimle, kendi benliğimle olamıyorum, herkesi onaylamak, aksi fikir söylememek ve kimseyi kırmamak istercesine, herkesin annesiymiş gibi hoşgörü göstermek zorundaymısım gibi hep alttan alarak kendim gibi olmayan davranıslar sergiliyorum. Dünyaya karsımdakı insanın gözünden bakıp, hep onun ne hissedebilecegini düşünüyorum. Ben yokum, kendimden çok şey veriyorum. Kendimi saymıyorum. Bu durum ilerledi, aileme de yansıdı. Onlara karşı da böyle hissetmeye, rahat olamamaya ve kendime güvenmemeye başladım. Bu gerçekten inanılmaz zor bir durum. Okula gitmemi de etkiliyor. Evet eskiden bunlardan eser yoktu ve çok sosyal bir insandım. Umursamazdım bukadar ve insanlarla dışarda vakit geçirmekten çok hoşlanırdım. Keşke şuanda o halime dönebilsem. Ben olabilsem, bunu çok istiyorum. 22 yaşındayım, 19, 20 yaşında başladı.. ilerledi..evet içimden geldiği gibi doğal yaşayabilmeyi kastediyorum. Kendi kendime otururken de sürekli şuanda bunumu yapsam bunumu, biriyle konusurken nasıl konussan diye sacma sapan dusunuyorum.
Yorum
Yorum