Merhabalar.. Kendimi bir konuda çok kötü hissediyorum.. İnsanların içindeyken oynuyorum sanki.. içimden geldiği gibi olamıyorum.. içimden ne geldiğini de bilmiyorum.. kendim olamıyorum.. kendimi tribünlere oynuyormuşum gibi geliyor.. onlar için beğenecekleri şeyleri yapmak, beğenilmek için, karizmatik olmak için.. cool insan imajı çiziyorum.. mesele insanların benim öyle olduğum ya da olmadığım konusunu düşünmesi değil, kendi içimde böyle bir kasıntı hallerindeyim..insanların içinde geriliyorum kendim olamıyorum.. ben kendim olamıyorum.. uzun süre maske takarsan altındaki kişiliği unutursun diyor ya "V" .. Bilmiyorum.. artık bu ben miyim yoksa gerçek ben kendini gizliyor mu onu da bilmiyorum.. Fikirlerinizi merak ediyorum.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Tribünlere oynamak
Collapse
X
-
sen zaten kendin öyle oldunun farkındamısın. insan neyse nasılsa öyle davranır, öyle yaşar. kimse sana insanlar içinde şunu yap bunu yap diyemeceğine göre, kim oldunu sen daha iyi biliyorsundur. Şunu karıştamamakta lazım bazen ruh halindeki değişiklikler, o anki moral motivasyonun seni farklı kılabilir, suskun ya da çok hareketli. ama genelde nasıl davranırsan sen olmak istediğin kişisindir.Sen şimdi yoksun ya. Bende yokum aslında bu dünyada. Yaşamıyorum, sadece zaman dolduruyorum, o büyük gün gelene kadar...
-
Orjinal yazı sahibi: x1980 View Postsen zaten kendin öyle oldunun farkındamısın. insan neyse nasılsa öyle davranır, öyle yaşar. kimse sana insanlar içinde şunu yap bunu yap diyemeceğine göre, kim oldunu sen daha iyi biliyorsundur. Şunu karıştamamakta lazım bazen ruh halindeki değişiklikler, o anki moral motivasyonun seni farklı kılabilir, suskun ya da çok hareketli. ama genelde nasıl davranırsan sen olmak istediğin kişisindir.
Yorum
-
Pek çoğumuzun farkında bile olamadığı toplum baskısı altındasın her insan gibi. Kendin olabilmen için; kendi değerlerini, kendi kurallarını oluşturmalısın tabi bunları oluşturmak zordur derin düşüncelere dalman kendini tekrar tekrar sınaman gerekir, çok zaman gerektirir, ekonomik özgürlüğe sahip olmalısın zira bu olmazsa dilediğin gibi bir hayatı belki fikirsel olarak kurabilirsin fakat icraate dökmeye başladığında tepkiler çığ gibi gelir sense yaşayabilmek için salt sana ait olan özbenliğinden vazgeçersin hiç doğmamış gibi yaşar hiç yaşamamış gibi gidersin, çoğunluğun ve benim yaptığım gibi. Hülasa çok zor iştir insanın kendisi olabilmesi bunu başkalarına kabul ettirebilmesiyse kendi doğrularından başka doğru olmadığına inanan, horgörülü ve tabulara tapan insanlar arasında bunu başarabilmek sıradan bir vatandaş için neredeyse olanaksızdır, toplum normlarına aykırı bir davranışta bulunduğunuzda, hiç kimseye zararınız olmasa bile en iyi ihtimalle dışlanırsınız.
Yeterince güçlüyseniz, belirli kademelere gelmiş olağan üstü işler başarmış kısacası insanların imrendiği şeylere(mal, makam, para) sahipseniz, işte o zaman düşünceleriniz ve davranışlarınız onlar tarafından kanun hükmüne geçebilir, çünkü sizi takip edip sizin sahip olduklarınıza sahip olmak isteyeceklerdir.
Yorum
-
bir çok insan kendi içinde gerçek bir ben arar bazen düşünürken bazen bir hareketinde bazen de aynanın karşısında kendinde ki o beni görür ama o ben gerçek kişiliğinmi onu bilemezsin ... sanırım sende bir kişilik karmaşası yaşıyorsun olmak istediğin gibi olmak istiyorsun ama normalde ki olduğun kişiyle uyuşmadığı için kompozisyon uymuyor ... bir psikologa gitmelisin
KuzuZadeDerdest etti gönlümü serabınla gelen nazarın, n'ola ki aslına rücu etse suret-i nigarın..BeyZadeBEYNİNİZİ değiştirin , HAYATINIZ değişsin... ( Dr. Daniel G. Amen )
Psikiyatrik rahatsızlığı olan bu kitabı okusun etkili çözüm bulacaksınız. !
Yorum
-
bana oyle olmayan bir insan goster.
sonra cevap vereyim.
not: v'nin da maskesi var farkindaysan. sadece onun maskesi gozukuyor bizimkisi de hayali...
birde diyordu ya yani "bu maskenin altinda ne fikirler ne bilmem neler sakli" diye. yani onemli olan aslinda taktigimiz maske degil, insanin ruhu onemli. insanin benligini yitirmemesi onemli. bak sen kendini cool gosterdigini bildigin surece, isin bitmis sayilmaz. ve emin ol o maskeyle hic kimseden eksik kalir yanin yok. senin bunu dile getirmen bile saglam bi karakterin oldugunu ortaya koyuyor, o yuzden takma pek. ama madem ki cok takiyorsun bunu, kendin olmayi dene yavas yavas...
Yorum
Yorum