Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Eskiden atlattığım depresyon yeniden ortaya çıktı yine karamsarım... Okurmusun ?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Eskiden atlattığım depresyon yeniden ortaya çıktı yine karamsarım... Okurmusun ?

Yaklaşık bir sene öncesiydi yine ya burasıydı yada başka bir forum bir konu açmıştım kullanıcı adımı hatırlayamadığımdan dolayı yeni açmak zorunda kaldım...

Ben normalde ilkokuldada lise hayatımdada hep çok hareketli sürekli bir şeyler yapmak isteyen çevresi olan birisiydim böyle nasıl oldum bende bilemedim.. Okuyan herkese şimdiden teşekkür ederim...

Bir sene öncesinde sebepsiz bir şekilde insanların sürekli bana baktıkları hissine kapıldım , daha sonra bunu uyku düzensizlikleri geceleri ayaklarımda titremeler , terlemeler , durgunluk karamsarlık , hiç bir şey istememe iştahsızlık gibi şeyler izledi... Bu olaylar neticesinde doktora gitmeye karar verdim çünkü artık evden çıktığımda arabayı sahile çekiyordum ve karamsarca oturuyordum içim sıkılıyordu.. Kız arkadaşımın bile rahatsızlığımı farkettiğini ve bana bunu söylemediğini düşünüyordum.. Olayı ilk ailemle paylaşmıştım onlarda şaşırmışlardı durgunluğumu farketmişlerdi fakat hastalığımın bu olduğunu hiç düşünmemişlerdi..

Her neyse bu kısımlar uzatıldıkça uzatılır doktora bana paxil ve zanax yazmıştı o ilaçları kullanmaya başladım kendimi sıkarak okula gidiyordum herkesin bana baktığını güldüğünü bile bile her şeyin üstüne gitmeye çalıştım yaklaşık 1 ay sonra falan ilaç tesirini göstermeye başladı iyi hissetmeye başlamıştım yanlış hatırlamıyorsam şubat aylarıydı kendime geliyordum yani iyi hissetmeye başlamıştım.. ve daha sonra yine eskisi gibi neşeli birisi oldum sürekli bişeyler yapmak istiyordum gezmek tozmak eğlenmek bilirsiniz işte sanıyorum mayıs yada haziran ayına kadar ilacı kullandım daha sonra ilacı kestim..

Bu yaz gerçekten güzel başlamıştı yurt dışına falan çıktım gayet eğlenceliydi 15-20 günlük bir tatilin ardından geri dönmüştüm döndüğümdede hiç bir sıkıntı yoktu alttan kalan dersler için yaz okulu falan uğraştık ve dersi verdik... Derken okulun açılmasına bir kaç hafta kala o eski hastalığımı hissetmeye başladım yani yine eskisi gibi oluyordu böyle böyle sanırım birazda kendimi eve kapata kapata hastalığa yine geri döndüm yine konuşurken o ne düşünür şu bakıyor , bu gülüyor gibi oluyorum eskisi gibi ağır değil okula falan gidebiliyorum ama yinede içimde hep bi tedirginlik , arada sırada agresiflik , karamsarlık oluyor sabahları yine mutsuz uyanıyorum canım yine bişey yapmak istemiyor...

Geçenlerde yine doktora gittim bu kez bana 50MG Misol yazdı ilacı yaklaşık 1,5 - 2 haftadır alıyorum pek bi tesirini göremedim ama faydası olacağına inanıyorum kendimi inandırmaya çalışıyorum mutlu olmaya çalışıyorum ne bileyim sebepsiz yere neden böyle oluyorum bazen anlam veremiyorum ailem sürekli üzerime geliyor hep tartışıyoruz zor durumdayım öyle işte yazdım birazda rahatlamak yalnız olmadığımı hissetmek için...

Okuyanlara, yorum yapan değerli ellerinize teşekkür ederim görüşmek üzere...

Kışın başlaması, seratonin seviyesinin düşmesine sebep oluyor. . Yaz aylarında hormonların mevsimsel olarak arttığı için sıkıntı yaşamamıştın. Ancak senin bünyen bu duruma bu şekilde tepki veriyor. Tabiki olay sadece biyolojik değil, psikolojik kısmı da var, herkes kıştan etkileniyor ama aynı şeyleri yaşamıyor.

Yorum

Yorumun için teşekkür ederim.

Yorum

arkadaşım çok büyük geçmiş olsun.işte bu tür rahatsızlıklar tam anlamıyla gitmiyor.tam iyileştim herşey süper diyorsun bi mühdet o süperliğin gidiyor ve hiç ummadığın bi anda bi bakmışın hastalığın tekralamış oluyor.bende 15 gün öncesine kadar iyileştiğimi herşeyin süper olduğunu düşünüyordum.ama meğersem daha iyileşmemişim çünkü 1 hafta önce hastalığım tekrarladı ve ağır ağır ilaçlar kullanmaya gene başladım.allahım hepimizin yardımcısı olsun.acil şifalar versin cümlemize....

Yorum

Yorumlarınız için teşekkür ederim.. Arkadaşın dediği gibi kendimizi fazla dinlemememiz gerekiyor çünkü dinlediğimizde eve kapanıyoruz yataktan çıkamıyoruz hiç bişey yapmıyoruz sadece 4 duvar arasında dönüyoruz duruyoruz...

Begüm aynen doğru söylüyorsun benim ilk doktorum ilacı 6 ay kullanmalısın minimum demişti ben 2-3 ay falan içtim zannediyorsam bunun etkisi olabilir kesin %100 iyileştim dedim ama nafile faydası olmadı yine bu durumdayım işte...

Yorum

belki bişey yazan olur......

Yorum

İşleniyor...
            X