İleriki yaşlarda sf liler ne durumda oluyor bunu merak ettim mesela 50 yaşlarına gelince hep yanlızmı yaşarlar yoksa evlenenler varmı? Özellikle ruhsal durumları nasıl olur mesela psikolojisi daha çok bozulanlar varmıdır yoksa normal insanlar gibi yaşantılarına devammı ederler sf nin tetiklediği daha ciddi ruhsal rahatsızlıklar varmıdır ?
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Sosyal fobikler yaşlanınca ...
Collapse
X
-
Şu anki zamanı 30 ileri ki zamanı 50 diye hesaplayacak olursak, arada bir 20 sene var. Eğer 20 sene boyunca birisi SF'ye bir önlem alamadıysa o kişiyi 50 yaşından sonra değiştirebilmek çok zor olur. Bence zaten eğer bu durum 30 yaşından önce başlamışsa o kişinin 50 yaşına kadar yaşaması mucize olur.
Bu benim fikrimdir... Ama ben mucizelere inanmam :23:Last edited by johndoe; 29-10-2011, 01:09 PM.
-
Orjinal yazı sahibi: johndoe View PostBir insan ömrü boyunca sefil yaşar. Tam ölecekken 4.000.000 değerinde loto tutturduğunu öğrenir, olayına benziyor
Yalnız insan merdivendir
Hiçbir yere ulaşmayan
Sürülür yabancı diye
Dayandığı kapılardan
Yalnız insan deli rüzgar
Ne zevk alır ne haz verir
Dokunduğu küldür uçar
Sunduğu tozdur silinir
Yorum
-
sf li bir insan nasıl para kazanır? toplum içine giripte çalışmıyor mu? okula gitmiyor mu? gün boyu odadan çıkmaz mı? maddi durumunu nasıl elde edebiliyor.Bence eğer tüm bunları karılayıp sfliyim diyorsa bırak o şekilde kalsın. keşke ben kendi ihtiyaçlarımı karşılasamda bir ömür insanların içine çıkmasam.sosyal fobim var mı yok. insanların içinde olmaktan tiksiniyorum. onlar gibi yalancı kuralarına uymaktan nefret ediyorum. ama mecbur canlı kalmak için içlerine girmeye...sflilerde yaşamları için mecburlar çalışmaya bişey yapmaya..."Umut olmasına var, sınırsız denecek kadar umut var, ama bizim için değil." Franz Kafka
Yorum
-
Her ne kadar 30 ve ya 40 ından sonra sf nin etkisi azalsa geçse dahi sonuçta yine her şey bitmiyor sf geçse bile çekingenlik içine kapanıklık asosyallik devam eder bence bir sf linin tamamen düze çıktığına normal insanlar gibi yaşantısına devam ettiğine bir türlü inanmak gelmiyor içimden
Yalnız insan merdivendir
Hiçbir yere ulaşmayan
Sürülür yabancı diye
Dayandığı kapılardan
Yalnız insan deli rüzgar
Dokunduğu küldür uçar
Sunduğu tozdur silinir
Yorum
-
insan zora düşünce inan yapamayacağı şey yoktur. ha sevmez, öyle bir toplumda yapmaz etmez başka bişey ama içgüdüzeldir bu insan canlı kalmak için herşeyi yapar.
Bu yüzden fiziki anlamda yeterliliği varsa ruhsal anlamda kendini tamamlar.beyin buna proglamlanmış.
intihar eden insanların geneli anlamı kaybetmiştir.yapsamda yapmasamda değişen bir şey yoktur o yüzden intihar etmem en mantıklısı diyip hayattan gider.yoksa yapamadıklaırndan filan değildir..."Umut olmasına var, sınırsız denecek kadar umut var, ama bizim için değil." Franz Kafka
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: luthe View Postinsan zora düşünce inan yapamayacağı şey yoktur. ha sevmez, öyle bir toplumda yapmaz etmez başka bişey ama içgüdüzeldir bu insan canlı kalmak için herşeyi yapar....
Yalnız insan merdivendir
Hiçbir yere ulaşmayan
Sürülür yabancı diye
Dayandığı kapılardan
Yalnız insan deli rüzgar
Dokunduğu küldür uçar
Sunduğu tozdur silinir
Yorum
-
Küpeli sizi anlıyorum insanları anlıyorum.Ama kendimden örnek verirsem oakdar şey yaşadım ki, ben yürüyemeyen biriyim. ve yıllardır mücadele içinde geçti hayatım. sosyal fobili olmam gerekirken aksine girişken bir yapım oldu.ama istediğim zamanlarda girişkenim diğer konularda kılımı kıpırdatmam. hastaneye kendim gider doktorlarla başhekimlerle kendim münakaşa edip, sorunlar oluyorsa sağlık bakanlıklarıyla görüşüp kendi derdime çözüm arıyorum.Neden mi bunu yapıyorum çünkü zora düştüğüm için çünkü mecbur olduğum için. Bir kedi zora düştüğü an karşısında köpek canavar ne olursa olsun tırmalar çünkü o an o masumluktan çıkar. Bizde gerçekten zora düştüğmüzde içimizde o mücadeleci ruhumuz çıkar en azından ben kendi adma konuşuyorum.şayet zora düşmediğim müddetçe odamda ölsem hiç bişey yapmam ama bilyorum ki mecbur kalıcam.bir şeyle yapmaya mecburum nefes aldığm için çabalıyorum. Bende bunu diyorum işte.sflilerde böyle düşünsün. şuan imkanları olduğu için belkide sfliyi devam ettiriyorlar.Hele ki Allah korusun ailesinden biri vefat etsin.Kardeşlerinin eğitimi, evdeki yük sırtına binsin bak ozaman nasıl çalabalıyor.Bir anda sosyal fobisi olan kişi canavar kesiliyor."Umut olmasına var, sınırsız denecek kadar umut var, ama bizim için değil." Franz Kafka
Yorum
-
Sosyal fobiyi kurtulamayacağımız kanser vari bir hastalık gibi düşünmek çok yanlış bence. Tmm insana çok zor anlar yaşatıyor, insan lezzet alamıyor yaptıklarından ve birçok şeyi yapamıyor. Ama iyileşmek o kadar sanıldığı kadar ulaşılmaz değil. Bende de bu rahatsızlık vardı ama kurtuldum. İlaç tedavisi ve herşeyden önemlisi yenmeyi kafaya koyunca bitiyor herşey yavaş yavaş. Umarım bu ve diğer psikolojik rahatsızlıkların içerisinde olan arkadaşlar en kısa zamanda iyi olurlar. Gerçekten bu rahatsızlıkları çeken biliyor.
Yorum
Yorum