*Her zaman 'bana bakıyorlar, şöyle davran' diyorum. Kendi başıma olduğumdada böyla yapıyorum. Kendimi iyileştiriyordum; oda insan bende insanım, bana kötü davranmaya hakkı yok, diyordum. Aşırıya kaçtı insanlardan nefret etmeye başladım. Bana göre her insan karşısındakine hep kötü davranıyor. Ailemde de bunu gördüm ve inandım buna. İnsanların kötü davranıyor olduklarını düşünüp yüzümü ekşitiyordum. Ailemden koptum böyle olunca. Anneme artık güvenemiyordum, babamla konuşmuyordum zaten. Ben artık kendimi, kişiliğimi bulamıyorum. Bu yüzden arkadaşta edinemiyordum. Sosyal fobimi unuttuğum günler oluyor, bu günlerde kendimi olumlu şeyler mantıklı şeyler söylüyorum ve işe yarıyor, çekinmiyorum. Ama sosyal fobimi birden hatırladığımda suratım birden yanıyor, elimi kolumu nereye koyacağımı bilemiyorum, otomatik olarak başımı eğip aşağı bakıyorum bu belirtileri yaşadığımda da dünyanın durmuş olduğunu hissediyorum. Oysa, bence herşey mantıksız yani neden o insan müsveddelerinden niye lafımı saklıyorum? Şimdi titriyor ellerim. Çok gücüme gidiyyordu. Sınıfta azda olsa başarılıydım. Benim bildiğim bir yerdeydim. Bunun bozulmasını istemiyordum. Fazlaca gücüme gittiğini düşünerek ağladım bir gece. Ağlama kavramını tam yerine getiriyordum. Şimdi yazarken forumda paylaşacağımı bildiğimden etkileyici şeyler yazmak istiyorum. Bu bir hastalık, kesinlikle. O gece ağlarken burnum, gözlerim acımaya, titremeye ve aşırı derecede yorgun hissettim ve daha fazla ağlayamayıp uykuya daldım. Ben o günden beri birşey hissediyorum. Ben hissetmiyorum! Kendimin düşündüğü birtek şey yok!*
Sosyal fobiyle yaşadığım şeyleri yazsaydım roman olurdu. Yukardaki yazıyı okuldan geldiğimde yazmıştım. Arkadaşlarım farklı bir dünyada ben ayrı bir dünyada yaşıyormuşum gibi hissediyorum.
Bu hastalık adına açılmış bir siteye yazımı yazacaktım ama aktivasyon maili bir türlü gelmedi bende buraya yazmak zorunda kaldım. Yorumlarınız benim açımdan çok önemli.
Sosyal fobiyle yaşadığım şeyleri yazsaydım roman olurdu. Yukardaki yazıyı okuldan geldiğimde yazmıştım. Arkadaşlarım farklı bir dünyada ben ayrı bir dünyada yaşıyormuşum gibi hissediyorum.
Bu hastalık adına açılmış bir siteye yazımı yazacaktım ama aktivasyon maili bir türlü gelmedi bende buraya yazmak zorunda kaldım. Yorumlarınız benim açımdan çok önemli.
Yorum