Duyuru

Collapse
No announcement yet.

tırnak yemek

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• tırnak yemek

merhaba arkadaşlar ben ansızın durduk yere tırnaklarımı yiyorum ve etlerimi çok iğrenç bir şey evet 17 yaşındayım haplara başlamadan önce her zaman dakika başı yiyordum şimdi böyle farkında olmadna canım sıkıldıgında yiyorum sosyal fobiyle bir alakası varmıdır bende huzursuz bacak sendromu ve sosyal fobi var tabi bazen depresyon
    Ya İslamda yükselirsin, Ya inkarda çürürsün, Yol mezarda bitmiyor, Gittiğinde görürsün.

Ben sosyal fobiye anasınfında yakalanmıştım. Ve ilk belirtiside tırnaklarımı yememdi. Tırnak yemek hiç sağlıklı değil yedikten sonraki acılarından bahsetmiyorum bile. Bırakmak zorundasın diyeceğim sende " ee sosyal fobim var" diyeceksin eminim. Ben tırnak yemeyi ortaokulda bıraktım ama bırakamadığım birşey var oda tırnak etlerimi yemek tek sebebi de sosyal fobim. Tırnak yemek istediğinde hayallere dalabilirsin zaten buna yönelikte bir ruhsal problemin var.
    Her şey değişecektir, doğaları budur. Bir gün başarılı, bir gün başarısız olacaksın; bir gün zirvede, bir gün dipte olacaksın. Ama içinde bir şey hep aynı kalacak ve o bir şey senin gerçekliğindir! (Osho)

Yorum

çok teşekkür ediyorum hocam cevabınız için evet gerçekten çok iğrenç bir durum bende bundan memnun degilim tabiki zaten zorluyorum kendimi ama cidden olmuyor ya aynı sigara gibi bildiginiz zararlarıda çok biliyorum tırnak yemesem kestim diyelim bu seferde eti başlıyor farkında olmadan başlıyor insan yemeye
      Ya İslamda yükselirsin, Ya inkarda çürürsün, Yol mezarda bitmiyor, Gittiğinde görürsün.

Yorum

Öncelikle bunu başarabileceğine inanabilir, kendini buna inandırabilirsin. Böyle anlarda eline hemen bir meşgale al, mesela çekirdek ye, stres topu al onu sık veya farklı birşeyler bul.
        Sigara gibi bir alışkanlığı da bırakanlar var olduğuna göre demek ki bu bir irade meselesi.
        Ama yok ben irademi kullanamıyorum bu iş beni aşmış dersen o zaman bir doktora gitmek gerekiyor.
        Şuna inanmak lazımdır ki, Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir (Mustafa Kemal Atatürk)

Yorum

Ya ben de kendimi bildim bileli tırnak yerim, etlerini falan ama sosyal fobim falan yok. sadece içime kapanık olduğumu düşünüyorum.

Yorum

Sosyal Fobi dışında da tırnak yeme sebepleri olabiliyor çünkü benim arkadaşım da yıllardan beri tırnak yer...Ne yaptılarsa olmadı stresten yiyor genelde...Acı ojeleri denediler bu sefer acı oje bağımlısı olacaktı az kalsın ojeli ojeli yedi tırnak etleriyle beraber...Belli bir yaşa kadar rahatsız değildi ama sonradan rahatsız olmaya başladı...En basit ve hızlı çözüm doktor bence:RpS_rolleyes:

Yorum

hepinize güzel yorumlarınız için teşekkür ediyorum.

Yorum

Bu tırnak yeme alışkanlığı kıskanma olayıyla alakalı. Birini kıskanan insanlar yapar genelde. Bu sosyal fobiyle alakalı olabilir mi diye düşününce bana alakalı olur gibi geliyor. Ama tabii ki tam bir şey söyleyemem.

Yaşam ard arda gelen mevsimlerden oluşur.
                Her insan mükemmel yazların ihtişamına ulaşmak için
                birkaç şiddetli kışa katlanmak zorundadır.
                Ve unutmamak gerekir ki, kışlar asla kalıcı değildir

Yorum

İlk tırnak yeme tecrübem 6 yaşındaydı..

Annemde bir görünce tırnaklarımı yediğimi..

Bagırarak nasıl geldi yanıma anlamadım bile parmaklarımı birleştirmemi istedi bende salak gibi birleştirdim.

Terlikleri nasıl vurmuştu ya O günden sonra tırnak yemek? ne demek onu bile unuttum

Yorum

tekrar teşekkür ederim psikoloji ilaçlara başlamadan önce dakika başı elim ağızıma gidiyordu ama Allah c.c çok şükür su sıralar o kadar fazla degil sadece sosyal fobi ile alakalımıdır onu öğrenmek istemistim

Yorum

İşleniyor...
                    X