Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Ölüm korkusu.

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

  • #16
    Orjinal yazı sahibi: dibss View Post
    Anlıyorum anlıyorum ama zor geliyor işte. Bu bana fazla. Neyse mantıklı olan sizin söyledikleriniz tabi.
    Zor gelmemesi mümkün mü? hele de sözkonusu en yakınlarımız olursa... Bu çok doğal.. Allah size zamansız acıları yaşatmasın.. Tabii ki zamanları gelince sevdiklerimizi de kaybedeceğiz... Allah, onlara uzun ve hayırlı ömürler versin ama diğer taraftan da ölüm bir gerçek...
    Mutluluk;paylaşmaktır...

    Yorum


    • #17
      Kıyametle ölmek istiyorum. Tüm sevdiklerim ve ben kıyamette hep beraber ölsek ne güzel olurdu. Ölüm tabi ki gelecek ama ben erken gelmesinden korkuyorum. Off neyse bunun bir çaresi yok.

      Yorum


      • #18
        Bir aralar bende vardı bu korku 1-2 yıl o korku ile yaşadım korkunç bir duygu

        Yorum


        • #19
          Hiç ölüm korkum olmadı ya da hiç demeyim ama fobi olarak yaşamadım sık da yaşamadım bu duyguyu...Ama kaybetme korkusunu gerçekten yaşıyorum

          Yorum


          • #20
            bu konuda size varoluşçu terapiyi önerebilirim.aynı zamanda irvin yalom'un varoluşçu psikoterapi kitabını okumanızı kesinlikle tavsiye ederim.

            Vazgeçmeye hazır ve istekli olanlar dışında hiç kimse hayatın gerçek tadını alamaz.

            Yorum


            • #21
              Ölüm fobisi bende de var ama elimden geldiğince bastırmaya çalışıyorum. en ufak bir rahatsızlığımı en kötüye yoruyorum aynı şekilde ailemin de... kendi cenazemi gözümün önüne getiriyorum ve bu beni dehşete düşürüyor. kimi zaman da ölümden sonrası; o sonsuzluk gözümü korkutuyor. bir anda Allah(C.C.) bizi yok edebilir... böyle anlarda tam anlamıyla aklımı kaybetme sınırına geliyorum.

              bu duyguları düşünmemeye çalışarak yenmeye çalışıyorum. bir de İslam'a sığınarak. inan bana inacın ne kadar güçlüyse bunlarla mücadele etmek de o kadar kolay. ölümü ayrılık ve cehenmme gidiş olarak gördükçe bu dehşetler bitmeyecek. yok ölümü bir geçici ayrılık, sonsuz hayatta vuslat ve cennete gidiş görürsen bir parça rahatlayacaksın.

              benim tavsiyem İslam'a sığınmak, Allah'a inanmak ve güvenmek. ve de en önemlisi vicdan yüklerinden kurtulmak

              Yorum


              • #22
                Merhaba
                Foruma yeni üye oldum. aslında üye olmamın sebebi yeni bir antidepresan kullanmaya başlamam ve bununla ilgili araştırmalar yaparken bu site ile karşılaşmam.
                bu konu ile ilgili olarak aslında kendi ölümüm değil asıl korkutan(evet biraz buda var ama belki her insanda olabilecek kadar)
                Çok uzun bir birliktelikten sonra büyük bir aşkla 6 ay önce evlendim. Her gece yatmadan önce aklıma tek gelen şey eşimi kaybetme korkusu. bu nedenle her gece hemen hemen aynı cümleler dua edip Allah'ım ondan önce benim canımı al yada aynı anda ölelim tarzında şeyler söyleyip ağlamaya başlıyorum. Zaten inanılmaz duygusal bi yapım var. Aynı zamanda henüz 6 yaşında bi kardeşim var ve ona öylesine bağlıyımki onu kaybetme korkusu beni yine büyük ağlama krizlerine sokuyor çoğu zaman.. tabi annem içinde... sanırım lafı çok uzattım. yani sevdiklerimi kaybetme korkusu günden güne yiyip bitiriyor beni. her gün mutlaka aklıma gelen tek şey bu. ilerde bu korkunun daha çok büyüyeceğinden korkuyorum.
                Daha evlenmeden kardeşimle uyurduk ve nefesini dinlerdim. bi an kesilir korkusu ile...
                Bu şekilde nasıl yaşanır bilmiyorum.
                Bunu yaşayanlar varmı aranızda? Bana yardımcı olabilirmisiniz.
                Şimdiden teşekkürler.

                Yorum

                İşleniyor...
                X