Duyuru

Collapse
No announcement yet.

İçe kapanıklılık, dışlanma, gülememek ....

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• İçe kapanıklılık, dışlanma, gülememek ....

Merhaba bundan 1 ay önce sanırım hiç arkadaşım yok diye konu açmıştım ve gelen öneriler,sorular, cevaplar, vs.vs. Birisi gelip bana hiç arkadaşım yok dese aynı şeyleri söyleyebilirim, herşeyin farkındayım ama harekete geçiremiyorum. 16 yaşındayım lise öğrencisiyim. Derslerim yoğun olmasına rağman hiç çalışamıyorum. Çünkü mutsuzum, kimse ilgilenmiyor, kimseyle konusamıyorum, sürekli içime kapanığım. Sürekli dışlanıyor gibi geliyorum, Okulum çok kötü, snıfım iyi olabılır fakat bazıları var ki insanı çıldırtıyor, birisine yaklaşıp tam arkadaş olabılırım evet olabılır derken bir kelimesiyle beni itip kendinden uzaklaştırıyor, buda beni soğutuyor. teneffüslerde sınıfta oturuyorum, öyle hiç arkadaşım yok sanki zorla gülüyorum. Sosyal fobimmi var bilmiyorum ama dışarı çıkamıyorum. çıkıcak kimse yokki tanımadıgım birisine hiç birşey soramıyorum ve sorarım fakat içimden neler geçirdğimi bilemezsiniz İstanbulda yaşamak çok zor, kimsenin umrunda değilim, artık sıkılmaktan sıkıldım, yorulmaktan yorulmuş durumdayım. Buraya 2.kez yazmamın nedeni benım gibi olan kişiler bana ulaşırsa çok sevinirim, bu durumdan kurtulmak istiyorum artık GERÇEKTEN ..

Çekicilikle alakalı değil bence. Eski konuna baktım. Biraz kendine güven problemi yaşıyorsun. Muhakkak bir şeylere yeteneğin var. O alanlarda gelişmeyi denersen güvenin gelir. Ben çok güzel şiir okurdum bunu geliştirmeyi kafama koymuştum. Öyle güvenmeye başladım kendime. Sende dene.

Yaşam ard arda gelen mevsimlerden oluşur.
    Her insan mükemmel yazların ihtişamına ulaşmak için
    birkaç şiddetli kışa katlanmak zorundadır.
    Ve unutmamak gerekir ki, kışlar asla kalıcı değildir

Yorum

Tşekkür ederim, şubat mart gibi gitar kursuna başlamayı dusunuyorum, ne kazandırır bana hiç bi fikrim yok sadece zaman geçer işte

Yorum

Bak bunu çok iyi kullanabilirsin. Evde bol bol çalış öğrendiklerinize. Daha sonrada kursta döktür mümkünse. Oradakileri de umursama. Hayatın boyunca görmeyeceğin insanlar olarak düşün. İlk adımlarını tanımadığın insanların karşısında atmak çok iyidir.

Yorum

Umarım işe yarar

Yorum

ettiği bir kelime bile seni arkadaşlarından uzaklaştırıp,itici geliyorsa arkadaşın olmasına imkan yok..en başta bu yanını törpülemeye bak bence..
            arkadaşlık dediğimiz şey ite-kaka olur..bazen gülüşürsün,bazen kavga edersin,kırılırsın kırarsın vs..

kendine güven sorunun var gibi ayrıca.yazdıklarına bakılırsa.nasıl yenersin bunu
            şu an için aklıma gelen bişey yok..saat epeygeç oldu.kafam çalışmıyo çünkü.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Che Guevara
              eğer çekiciliğin yoksa,bilmem kimin konçertosunu çalabilecek kadar ustalaşsan bile bir işe yarayacağını sanmıyorum.
              çekicilik dediğin şey kaç cm kaç gram .rengi ne?

kimine çirkin gelen ,başkasına güzel gelir..bazısına çekici gelen öbürüne itici gelebilir..bunların kesin ölçüsü tartısı yok..göreceli kavramlar.
              kesin konuşmayalım .

Yorum

bahsettiğin sorun bende de var hatta tıpa tıp aynıyız ortaokulda daha girişkendim,liseye geçince çok içime kapandım şimdi lise 3teyim ve hala kurtulamadım bu durumdan ne yapmamız gerektiğini ben de bilmiyorum

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Che Guevara
                  eğer çekiciliğin yoksa,bilmem kimin konçertosunu çalabilecek kadar ustalaşsan bile bir işe yarayacağını sanmıyorum.
                  http://www.youtube.com/watch?v=cMzAmrNS164
                  Let me give you some advice b*stard. Never forget what you are. The rest of the world will not. Wear it like armor, and it can never be used to hurt you.

Yorum

merhaba hypnos34 öncelikle Allah yadımcın olsun derim. bende 1 yıl öncesine kadar bende senin gibiydim. ve 9 yıl önce başladı şimdi nasılmıyım eskisinden iyiyim bayağı bi yol aldım. nasılmı. psikaytri ve psikoterapiste gidip bıkmadan yorulmadan ilaç tedavisine devam ederek ve terapi görerek. tamamen iyileştinmi diye sorarsan hayır ama ümitliyim, eskiden hiç ümidim yoktu ama şimdi çok farklı düşüncelerdeyim ve zamanla iyileşeceğime inanıyorum. hastalığımız aynı ve bizim gibi olan arkadaşlar çok burada. ve sudoku adlı üyemizin yazdıklarına aynen katılıyorum. bir an önce tedavi için doktora gitmeni tavsiye eder Allah tan şifalar dilerim.
                    <div><strong>Bir g&uuml;n d&uuml;nyaya ait b&uuml;y&uuml;k bir derdin olursa</strong><br /><strong>rabbine d&ouml;n&uuml;p, &laquo; benim b&uuml;y&uuml;k derdim var ! &laquo; deme</s

Yorum

Orjinal yazı sahibi: karakumru
                      ya sen her foruma neden negatif şeyler yazıp psikolojisi zaten bozulmuş üyeleri daha da mutsuzlaştıryosun..bi sus yaaaa
                      Konuşuyor kendi kendine. Takma kafana...

Ayrıca lütfen her halta doktor demeyin. Bu resmen hazırcılık. Kendi kendine yapabileceği şeyler varken zorla ilaca itmek gibi bir şey. 16 yaşındayım diyor 16. Bu yaşlarda çok normal böyle sorunlarının olması. Olmayanları garipsiyorum hatta. Biraz kendisi çabalasa , zorlasa kendini başarır. Aşar her şeyi.
                      Last edited by HurricaNe ~; 22-12-2011, 05:18 PM.

Yorum

ne yani yazınızı okuyunca bir an aşalagındıgımı düşündüm ilaçla tedavi olanlar aşagılıkmı yani ?
                        Ya İslamda yükselirsin, Ya inkarda çürürsün, Yol mezarda bitmiyor, Gittiğinde görürsün.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: karakumru
                          yani..sanki ilaç içince insanlar sevicek mi bizi..o kadar da düşmedik...terapi daha mantıklı
                          Bana terapi bile mantıklı gelmiyor aslında. O kadar küçük sorunlar ki bunlar ...

Yorum

1. ilaç kulanman gerekip gerekmediğini onlar karar verir.
                            2. utanacak bişey yok bunda medenice davrandığını hisedersin.
                            <div><strong>Bir g&uuml;n d&uuml;nyaya ait b&uuml;y&uuml;k bir derdin olursa</strong><br /><strong>rabbine d&ouml;n&uuml;p, &laquo; benim b&uuml;y&uuml;k derdim var ! &laquo; deme</s

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Bordo38 View Post
                              ne yani yazınızı okuyunca bir an aşalagındıgımı düşündüm ilaçla tedavi olanlar aşagılıkmı yani ?
                              Kesinlikle öyle bir şey demiyorum. Yanlış anlamayın lütfen. Böyle küçük sorunlarda ilaca yönelmesini doğru bulmuyorum. Ama tabii ki ilaçla tedavi edilmesi gereken şeyler de var. Bu yazı sadece bu konu içindi zaten...
                              Kendi kendine başarmaktan bahsettim. Bir şizofren mesela. Kendi kendine atlatamaz bu dönemi. Ama böyle bir sorun bireyin tek başına atlatabileceği bir olay.

Yorum

İşleniyor...
                              X