Duyuru

Collapse
No announcement yet.

okudukça iyileşiyorum

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

OOoo Derinlere dalmışssınız.

Yorum

esintili 24

1-sosyal fobili olduğunu kendin yazmışsın zaten

2-"sorunlar yaşıyor musun diye soruyorsun bana. bende sana şunu diyorum. sorun ancak sorun olarak algılandığında sorun olur. ekonomik sıkıntılar yaşadım dert yapmadım. iş şartlarım ağırdı dert yapmadım. sosyal fobik sorunlar yaşadım dert yapmadım. kaybettiğim insanlar oldu kaybettiğim için dert yapmadım. evli değilim dert yapmıyorum. beni rahatsız etmiyor. evlenecek aday bulamazken şimdi karşıma çıkartılıyor ben evlenmek istemiyorum diyorum. evlenmek zorunda mıyım. evlendiğim zaman mı normal bir insan olmuş olacağım. hayır. normal kriterlerde evlenme şartı yok " bu sözlerin benim için referanstı.kendi içinde çelişkilerle dolu.bu anlattıklarını dert yapmayan insan varmıdır?olsa senin önceden olduğun gibi sosyal fobi olurmu?hem evlememeyi dert yapmıyorum diyorsun hemde "evlenecek aday bulamazken" diyorsun,şimdi veya önceden bu sorumu yaşamışsın,dert yapmışsın yani.

önceki sayfalarda

benim şu mesajımı alıntı yapıp
      "hangi durumlar seni rahatsız eder, hangi durumlar rahatsız etmez. sınırların nelerdir. hangi tip insanların yanında rahatsın, hangi tip insanların yanında rahatsızsın. hobilerin neler. ilgi alanların neler. hangi mesleği daha iyi yaparsın. "
      bunları seçmek bazen,hatta çoğu zaman elimizde değil.istemediğimiz ortamlar,birlikte olmak istemediğimiz kişiler, istemediğimiz iş olabilir.zaten hayat böyle.mesela kimse iş görüşmesine gidip sıkılmak istemez ama mecburdur.

şu cevabı yazmışsın:
      "yada mecbur olduğunu düşünür".

ben senin bu yazdıklarından yola çıkarak"herşeyi o kadar kolaymış gibi gösteriyorsunki yazdıklarından senin sıkıntı çekmediğini düşünememek elde değil." "yazdıklarından anladığım şu zor hayatı cennet gibi algılaman" "sanki hiç sıkıntı çekmemiş gibi olaylara bakman," "olaylara yokmuş gibi, sanki hiç yaşanmamış gibi bakmakla problemlerin çözülebileceğine inanman"senin hakkında böyle düşüncelere sahip olum.

esintili 24 gel konuyu daha fazla dağıtmayalım.
      Yalnız biri iste; başkaları istenmeye değmiyor.
      Biri çağır; başkaları imdada gelmiyor.
      Biri talep et; başkaları lâyık değiller.
      Biri gör; başkalar her vakit görünmüyorlar, zevâl perdesinde saklanıyorlar.
      Biri bil; mârifetine yardım etmeyen başka bilmekler faydasızdır.
      Biri söyle; Ona âit olmayan sözler, mâlâyânî sayılabilir.

17.Söz

Yorum

yağız konuyu dağıtmadan tek tek konular üzerine konuşalım böylesi daha iyi olacak.

1 rakamıyla gösterdiğin yazıyı önce ele alalım. ben sana sosyal fobi hastasıyım mı dedim yoksa sosyal fobi problemini ben geçmişte yaşamıştım mı dedim. su an sosyal fobi rahatsızlığını yaşamıyorum. ilk bu konuda anlaşalım seninle.
        ... ve ruhunun ilhamını dinledi insan. Sonuçlara razı olmak şartı ile istediğini seçmekte ve şeçtiğini yapmakta özgürsün....

Yorum

bu sosyal fobi konusu nerden çıkmıştı?senin burda niye olmandan dolayı çıkmıştı.bende dedimki birazda eski alışkanlık galiba.yani önceden sosyal fobili olduğunu söyledim bende.

diğer konularda zaten söylediklerin ortada.bak bunları tartışacağımıza sen açtığın "sosyal fobi problemi ve farkındalık 2012 " konunu devam ettir.bende takip ediyorum o konuyu.yararlı olacak gibi geliyor bana. o konuya devam etmen herkes için daha iyi olur kanaatindeyim.bu konuya harcayacağın zamanı o konuya harcamanı dilerim.o konuyu açtığın için şimdiden teşekkür ederim.bu teşekkürü oraya yazmadım yer kaplamasın diye.o konunu dikkatle takip edeceğim
          Last edited by yağız; 09-02-2012, 05:18 PM.

17.Söz

Yorum

ben sorunumu sorunlarla yüzleşerek çözerim...

ama önce sorunlarla yüzleşecek yapıya geldimmi ruh halim bu yükü kaldırırmı ona bakarım baktığımda hazır değilsem kendimi geliştirmem gerektiğini düşünürüm ( fiziksel ve ruhsal ) ... keyfime kalmış birşey istersem tiii ye alır sorunun yanından dolanır daha hafif sorunlara bakarım... hayat böyle gider seçim hakkı kişinindir...

burda kişilere yol gösterilir kişi kendi durumuna göre bir yol kullanır... önemli olan kişinin kendini sorunlara hazır hale getirebilmesini sağlamak.. ona o donanımı sağlarsak kişi emin adımlarla soruna giderek üstesinden gelebilir... burda da dengeyi sağlamak önemli kişiyi rahat hissettirmek lazım kendini hiç bir şeyi yapmaya mecbur hissettirmemek lazım bu onu daha çok stres ve sıkıntıya sokar sonuç olarak hüsrana uğraması muhtemeldir... bu onu daha çok fobik bir birey yapar ...
            aslında hassas bir konu açıldı kişilere yapılan önerilerimize dikkat etmeliyiz.

KuzuZade
            Derdest etti gönlümü serabınla gelen nazarın, n'ola ki aslına rücu etse suret-i nigarın..BeyZade
            BEYNİNİZİ değiştirin , HAYATINIZ değişsin... ( Dr. Daniel G. Amen )
            Psikiyatrik rahatsızlığı olan bu kitabı okusun etkili çözüm bulacaksınız. !

Yorum

Orjinal yazı sahibi: BeyZade View Post
              ben sorunumu sorunlarla yüzleşerek çözerim...

ama önce sorunlarla yüzleşecek yapıya geldimmi ruh halim bu yükü kaldırırmı ona bakarım baktığımda hazır değilsem kendimi geliştirmem gerektiğini düşünürüm ( fiziksel ve ruhsal ) ... keyfime kalmış birşey istersem tiii ye alır sorunun yanından dolanır daha hafif sorunlara bakarım... hayat böyle gider seçim hakkı kişinindir...

burda kişilere yol gösterilir kişi kendi durumuna göre bir yol kullanır... önemli olan kişinin kendini sorunlara hazır hale getirebilmesini sağlamak.. ona o donanımı sağlarsak kişi emin adımlarla soruna giderek üstesinden gelebilir... burda da dengeyi sağlamak önemli kişiyi rahat hissettirmek lazım kendini hiç bir şeyi yapmaya mecbur hissettirmemek lazım bu onu daha çok stres ve sıkıntıya sokar sonuç olarak hüsrana uğraması muhtemeldir... bu onu daha çok fobik bir birey yapar ...
              aslında hassas bir konu açıldı kişilere yapılan önerilerimize dikkat etmeliyiz.
              buradaki amaç
              insan kendine, insanlar arasındayken niye heyecanlanıyorum?niye kasıyorum kendimi?boşuna heyecanlanma,boşuna kasma gibi işe yaramayacak sözler söyleyeceğine bu listedeki maddelerle niye heyecanlanmaması gerektiğini,başkalarının düşüncesini önemsememesi gerektiğini mantıklı biçimde beyne kabul ettirmektir.ben okudukça düşüncelerim değişiyor rayatlıyorum.

imzanda yazdığı gibi"BEYNİNİZİ değiştirin , HAYATINIZ değişsin... " beynimi değiştirmeye çalışıyorum hayatım değişsin diye
              Last edited by yağız; 09-02-2012, 06:57 PM.

17.Söz

Yorum

Bende elimden geldiğince bu konu hakkında ve kişisel gelişim hakkında birşeyler okuyorum. Okuduğum herşeyi içimde ayrıca sentezliyorum. Dostum ama okumak yetmiyor. Okumak çok yararlıdır hata doğrular okunursa süper etkilidir. Ama yanlızca kendini kandırırsın. Kitaptan birşey öğrendin mesela girişimcilik hakkında. Okudun okudun okudun. Bir yararı oldu mu? Deneyim etmedikçe yararlı olmuyor deneyimlemedikçe o bilgiyi unutuyorsun. Terapi+ilaç tedavisi nin yanına da okumak, bilinçlenmekte eklenmeli.
                Her şey değişecektir, doğaları budur. Bir gün başarılı, bir gün başarısız olacaksın; bir gün zirvede, bir gün dipte olacaksın. Ama içinde bir şey hep aynı kalacak ve o bir şey senin gerçekliğindir! (Osho)

Yorum

Orjinal yazı sahibi: dkk15 View Post
                  Bende elimden geldiğince bu konu hakkında ve kişisel gelişim hakkında birşeyler okuyorum. Okuduğum herşeyi içimde ayrıca sentezliyorum. Dostum ama okumak yetmiyor. Okumak çok yararlıdır hata doğrular okunursa süper etkilidir. Ama yanlızca kendini kandırırsın. Kitaptan birşey öğrendin mesela girişimcilik hakkında. Okudun okudun okudun. Bir yararı oldu mu? Deneyim etmedikçe yararlı olmuyor deneyimlemedikçe o bilgiyi unutuyorsun. Terapi+ilaç tedavisi nin yanına da okumak, bilinçlenmekte eklenmeli.
                  psikolojik kitaplar okumakla bu tür maddeleri okumak çok farklı.psikolojik kitapları okuyup,oradaki yöntemler uygulanmazsa faydası görülmez tabiki.bu listedeki maddeleri okumak zaten yöntemin kendisi.çünkü düşünceleri değiştirmeye çalışılıyor ve düşünceleri değişen biri ona göre davranmaya başlar.
                  şöyle düşün birisi hakkında çok olumlu şeyler düşünüyorsun,herşeyi doğru yapıyor,her yönüyle başarılı biri diye düşünüyorsun.o kişi en ufak bir hata yapsa,sınıfta,yolda v.b. küçük düşecek bir duruma düşse hemen düşüncelerin değişir o kişi hakkında.ve bundan sonra ona göre davranırsın.

yani deneyimlemek için önce düşünceyi değiştirmek gerekir ki bundan sonraki davranışlarımız önceki davranışlarımızdan farklı olsun.bundan sonraki aşamada deneyimledikçe düşünce değişir ve alışkanlık haline gelir.

önceki sayfalarda bu maddeleri niye yazıp okuduğumu yazmıştım,burada toplu şekilde vereyim

1-niye?

sosyal fobiyi niye yenmek istiyoruz?
                  cevap:insanlar içinde rahat olmak için

niye insanlar içinde rahat olmamız gerekiyor?
                  cevap:çünkü.......(işte o 23 madde benim için bu sorunun cevabı)

2-bunu aşmak için aslında sürekli tekrar gerekir.biz bunlara benzer bir düşünceyi bir gün söylüyoruz sonra aradan biraz zaman geçiyor başka birgün aynı konuyla ilgili başkabirşey daha söylüyoruz.böyle kalıyor.
                  mesela 3 mart 2011 de bir düşünce aklımıza geliyor.insanlar meanfaatçi olmuş demekki düşüncelerine değer vermeyim

sonra 10 temmuz 2011 de insanlara ne kadar iyi davransanda bir kulp takarlar demekki düşüncelerine değer vermeyim
                  bu böyle gider ama etkisi olmaz, olmuyorda
                  bu yüzden bunu aşmak için maddeleri listeledim,presledim yani ve hergün okuyorum

3-bu maddelerin içinde çekirdek inancımızda olabilir böylece çekirdek inancı bulacağım diye uğraşmaktansa bu şekilde hem bulup hem düzeltebiliriz diye düşünüyorum

4-okudukça"harbiden,hakkaten doğru" dedikçe içime işlediğini hissediyorum.tekrar çok önemli.bu zamana kadar hep karar alıp durdum ama sonra tekrarlamayınca unutup gittiler.böylece uygulamadım.hep yarıda kaldı.bunları okuyunca hergün hatırlıyorum,komut veriyorum kendime ayrıca zor durumda kaldığımda hemen okuduklarımı düşünüp ve rahatlıyorum.

bunları yazarken şunu düşündüm;ben sosyal fobiye yakalanırken hipnoz,subliminal vs.uygulamaları yaparak hasta olmadım ki iyileşmek içinde bu yöntemleri kullanayım.herşey bakış açısına göre şekilleniyor.zamanında yanlış bakış açısıyla olaylara bakmışsız.bu yüzden yakalanmışım hastalığa.şimdide bunu tersine sarıyorum.beyne mantıklı şeyler yükleyince bunları mecbur kabul ediyor.mesela,heyecanlacak bişey yok dediğinde beyin buna inanamıyor,alttan alta istemediğin şeyleri düşünüp heyecanlanıyor ama bu şekilde mantıklı şeyler söyleyince kabul etmek zorunda.

olay bakış açısını değiştirmede.ben sigara içimeye başladığımda önceleri yolda
                  toplum içinde içmeye utanırdım.sonra ne olduysa toplum içinde içince rahatlamaya başldım.ben aynı ben,toplum aynı toplum,sigara aynı sigara ama değişen tekşey bakış açısı.

5-abah kalktığımızda duyduğumuz bir şarkı dilimizde dolanır akşama kadar.okuduğumuz kitap hayata bakışımızı etkiler hatta izlediğimiz film,dizi bile.ama bir süre sonra etkisini kaybedebilir bu yüzden tekrar önemli.bu yüzden hergün okursan beyin o şekilde düşünmeye başlar.zaten herşey düşünce ile olmuyormu?

o maddelerdeki amaç çok etkili.hepimiz kendimizi kasıyoruz.niye?aman benim hakkımda olumlu düşünsünler diye.
                  bende diyorumki tamam istediğin oldu varsay.herkes senin hakkında olumlu düşünüyor.herşey bittimi?hayır.senin hakkında olumlu düşünse bile az bir menfaati için senden kötüsü olmaz,kıskanmaya başlayabilir,devamlı olumlu düşünmelerini sağlayacak hareketler yapman lazım,senden daha iyisine gider ve seni bırakırlar filan.yani o kadar kasman boşuna.kas kas tamamda o kasıpda istediğin olsa bile sonu böyle.o zaman kasmaya ne gerek var?

cem yılmaz diyorya adam süperman olup uçuyo,diğeri diyoki e bunda ne var bende konuyorum,yerde yakalamayım diyor.insanlra böyle ne yaparsan yap yaranamazsın.mutlaka bir kulp takan olur.bir iş kimine göre doğru kimine göre yanlış.illa yanlış diyen olacak yani.hem bu işlerin doğru olup olmadığını kim belirliyor yahu?

17.Söz

Yorum

İşleniyor...
                  X