Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yıllardır çözemediğim bir fobim bir sorunum var. Lütfen, yardımcı olun. İhtiyacım var

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

Orjinal yazı sahibi: luthe View Post
    uzmana atama kendini bence...daha cok aklın karışır... ani bunu söylerken hata mı yapıorum bilmiyorum ama bu biraz başka şey olduğu için ancak sende başlayıp sende biten bir durum gibi. cok iyi bir psikolog olsa hani hem arkadaş hemde psikolog o şekilde sohbet etsen olurda doktora gittin mi boyut değişiyor gibi düşünüorum. en son sizin fikriniz tabi kide..düşüncemi belirtmek istedim.
    umarım çözerim ve hiçbir uzmana gerek kalmaz

Yorum

Orjinal yazı sahibi: selinmtl View Post
      okudum ve gerçekten rahatlattı ve çok doğru çok önemsediğimden oluyor. düşüncelerimi özgürce ifade etmem gerek çok sağolun
      ilk okumanda rahatlattıysa bence hergün 2-3 defa oku.enb azından sabah-akşam 1'er defa oku.sabah kalktığımızda duyduğumuz bir şarkı dilimizde dolanır akşama kadar.okuduğumuz kitap hayata bakışımızı etkiler hatta izlediğimiz film,dizi bile.ama bir süre sonra etkisini kaybedebilir bu yüzden tekrar önemli.bu yüzden hergün okursan beyin o şekilde düşünmeye başlar.zaten herşey düşünce ile olmuyormu?

o maddelerdeki amaç çok etkili.hepimiz kendimizi kasıyoruz.niye?aman benim hakkımda olumlu düşünsünler diye.
      bende diyorumki tamam istediğin oldu varsay.herkes senin hakkında olumlu düşünüyor.herşey bittimi?hayır.senin hakkında olumlu düşünse bile az bir menfaati için senden kötüsü olmaz,kıskanmaya başlayabilir,devamlı olumlu düşünmelerini sağlayacak hareketler yapman lazım,senden daha iyisine gider ve seni bırakırlar filan.yani o kadar kasman boşuna.kas kas tamamda o kasıpda istediğin olsa bile sonu böyle.o zaman kasmaya ne gerek var?

cem yılmaz diyorya adam süperman olup uçuyo,diğeri diyoki e bunda ne var bende konuyorum,yerde yakalamayım diyor.insanlra böyle ne yaparsan yap yaranamazsın.mutlaka bir kulp takan olur.bir iş kimine göre doğru kimine göre yanlış.illa yanlış diyen olacak yani.hem bu işlerin doğru olup olmadığını kim belirliyor yahu?

3 gün bunları oku,faydasını görmezsen bırakırsın.maddeleri özetlesende olur 1-menfaat 2 kıskançlık gibi beynin maddenin geri kalanını düşünür aklına gelir zaten
      birde insanların acizliklerini düşün ikisi birlikte çok faydalı olur.denemesi kolay sadece madde okumak
      Last edited by yağız; 07-02-2012, 04:06 PM.
      Yalnız biri iste; başkaları istenmeye değmiyor.
      Biri çağır; başkaları imdada gelmiyor.
      Biri talep et; başkaları lâyık değiller.
      Biri gör; başkalar her vakit görünmüyorlar, zevâl perdesinde saklanıyorlar.
      Biri bil; mârifetine yardım etmeyen başka bilmekler faydasızdır.
      Biri söyle; Ona âit olmayan sözler, mâlâyânî sayılabilir.

17.Söz

Yorum

umarım çözerim ve hiçbir uzmana gerek kalmaz
        benim psikoloiye ileri boyutlarda merakım vardır. 9 psikolog 4 psikiyatr gitmişim. çeşitli yerlerde psikiyatr arkadaşlarımda var sohbet ediyoruz. neyin psikiyatrlık neyin ne lduğunu az cok kavrayabiliyorum kendimce tabi ki bu doğrular. sizin tamamen sosyal toplumda uyum sağlayamama var. çünkü onların konuştuğu konular senin ilgi alanlarınlada uyuşmuyordur. vs bu yüzden daha ck dünya klasikleri kitapları okuyarak bunları çözebilirsin. bende bunları cok ciddi boyutlarda yaşadım durumum yüzünden.bir çatal istemek için 1 saat beklediğimi biliyorum. utangaçlığım cok yüksek oranlardaydı. daha sonra bazı konularda farkına varında hiç kalmadı bende bu utangaçlık vs. şimdi cok iyiyim ve onlardan kalma bilgi birikimimle şuan sana fikir verebiliyorum.
        "Umut olmasına var, sınırsız denecek kadar umut var, ama bizim için değil." Franz Kafka

Yorum

aramıza hoş geldin, sosyal fobi! aslında bu kadar uzun uzadıya anlatmana gerek yoktu çünkü ilk bir kaç satırdan sonra aynı sorundan müzdarip olanlar ne demek istediğini neler hissettiğini çok iyi anladık, aslında bende de on yıldır olan bir şey,sosyal ortamlara girdiğimde ki bu 2003 yılından itibaren sadece iki kez oldu, tam olarak da senin yaşadıklarını yaşadım yaşadık yaşıyoruz ve de yaşayacağız. karşı cinsle iletişimde zorlanmanın aynısı da kızlar konusunda sosyal fobisi olan erkekle yaşıyor (hep merak etmişimdir sosyal fobi hastası bir kızla bir erkek nasıl iletişim kurar? her ikisi de sosyal fobili olduğunu bilecek ama) bunu aşmanın tek yolu, sanırım yavaş yavaş ilerlemenden geçiyor. mesela ben ikinci kez üniversite deneyimimde çok belli edecek şekilde sosyal ortamlarda sıkılırdım, bu da herkesin dikkatini çekmişti çünkü birisi -ya X kız görünce canavar görmüş gibi oluyor demişti- ardından yavaş yavaş aktif oldum. bu sefer bir arkadaş - X sen epey değiştin- demişti. gerginlik yüzümüzden okunur. çok çok sıradan sadece okuma yazması olan br arkadaş bile bir keresinde bana dönüp: çok gerginsin bu kadar gergin olma" demişti. eğer psikiyatra gidersen vereceği ilaçları çok çok iyi araştır, sakın uyku yapmasın. kimisi çok uyku yapıyor saat 8de tatlı talı uyursun. sabah erkenden de uyanırsın ama ders falan asla çalışamazsın akşamları. ama bu durumlarda çok çok etkili. Sana tavsiyem aslıl buradan sonra başlıyor: Sosyal fobini tetikleyen bir neden yoksa -en başta yüz kızarması ve aşırı terleme- iin çok çok basit. hiç bir şey düşünme, konuş gül eğlen espri yap, kimse senin hakkında en fak bir şey düşünmeyecek inan bana... bunu atlatman senin için çok çok kolay olacak. kabuğunu kırman çok kolay çünkü sen kabuğunu kırmaya çalıştığında o kabuğu eskisinden daha sert hale getiren bir sorun yok. yaşamdan kaçma, hayatın tadını çıkar, o anları bir daha çok zor elde edebilirsin
          GEÇMİŞ, ÖNSÖZDÜR.

Yorum

yıllardır çözemiyorsan benim gibi bu sorunun genetik ve ömür boyu uğraşacağına benziyor. asla panik yapma dert yapma dert edersen daha kötü olursun benim gibi. herşeyi kabullen kaderim de buymuş de o zaman hayat daha çekilir hale gelecek kanımca

Yorum

teşekkürler ortamlarda daha rahat olmaya çalışacağım kendimede dert yapmayacağım

Yorum

teşekkürler ortamlarda daha rahat olmaya çalışacağım kendimede dert yapmayacağım

bunun için zamana ve ilaçlara ihtiyaç duyabilirsin

Yorum

İşleniyor...
                X