Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Sosyal fobililierin sayısındaki artış!

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Sosyal fobililierin sayısındaki artış!

Arkadaşlar son zamanlarda forumda açılan konularda sflilerin sayısında gözlegörülür bir artış var. Bunun nedeni bizmiyiz, bu duruma getirenlermi? Forumdan gözlemlediğim kadarıyla İnsanlara değer verip onları düşnenler malesef sfli olmaya daha yatkın gözküyor. Sizce bu artışın nedeni nedir?
    3 kuruşluk insana 5 kuruşluk değer verirsen 2 kuruşa seni satar.

When you lose small mind, you free your life..

ailenin vermiş olduğu yetersiz eğitim yada ilgi alaka, genetik olması ve teknoloji

Yorum

Orjinal yazı sahibi: shondes View Post
      Arkadaşlar son zamanlarda forumda açılan konularda sflilerin sayısında gözlegörülür bir artış var. Bunun nedeni bizmiyiz, bu duruma getirenlermi? Forumdan gözlemlediğim kadarıyla İnsanlara değer verip onları düşnenler malesef sfli olmaya daha yatkın gözküyor. Sizce bu artışın nedeni nedir?
      Sosyal Fobi genelde aile içinde ki iletişim sorunlarından kaynaklanıyor birde İnternet TV Cep Telefonu gibi pratik iletişim araçlarının güncel hayatımıza bodoslama dalması SF yi oldukça artırdı...
      iletişimin en temel kuralı yüz yüze iletişimdir bunun dışında ki iletişimde duygu alışverişi tam manasıyla sağlanamaz gün geçtikçe elektronik iletişime önem vermeye başladığımız için duygu yoksunu ileşim kurmaya başladık bu da bizleri toplumdan soyutladı TV ve internet kullanımıda ev içi iletişimi azalttı artık hiç konuşmaz hale geldik ev içinde durum o kadar vahim...
      Sosyal Fobi olmasında ne olsun...

KuzuZade
      Derdest etti gönlümü serabınla gelen nazarın, n'ola ki aslına rücu etse suret-i nigarın..BeyZade
      BEYNİNİZİ değiştirin , HAYATINIZ değişsin... ( Dr. Daniel G. Amen )
      Psikiyatrik rahatsızlığı olan bu kitabı okusun etkili çözüm bulacaksınız. !

Yorum

Orjinal yazı sahibi: asalsayı
        benim gibi boyle kırıcı insanlardan etkilenmemeyi ogrenmeleri lazım sflilerin. ki insanların cogu boyle. aksi halde rahat edemezler hiçbir zaman.
        neden sf liler bir şey öğrensin? sen kırıcı olmamayı kendine neden öğretmiyorsun da sf liler kırılmamayı kendine öğretmek zorunda?
        ... ve ruhunun ilhamını dinledi insan. Sonuçlara razı olmak şartı ile istediğini seçmekte ve şeçtiğini yapmakta özgürsün....

Yorum

hayatın gercegi bu. butun insanlar oldukça anlayıslı olmayacaklar. cogunlugu her zaman vurdumduymaz olacak. bunu degistirebiliyorsan daha iyi olur tabii.
          evet değiştirirsek daha iyi olacak. önce senin vurdun duymazlığınla başlayalım değiştirmeye. en azından bu sitedeki sosyal fobiklere yönelik tutumunu değiştirelim ne dersin?
          ... ve ruhunun ilhamını dinledi insan. Sonuçlara razı olmak şartı ile istediğini seçmekte ve şeçtiğini yapmakta özgürsün....

Yorum

dunya gercekligini gormezden geliyorsun. bu hiçbir işe yaramaz. ayrıca ben kırıcı biri degilim. sadece akıl veriyorum çaresizlere.
            sen şu an sosyal fobilerinde içinde bulunduğu bir paylaşım sitesinde onlarla ister istemez etkileşim halinde bulunan bir insansın. seni değiştirirsek sosyal fobikler için bu siteyi daha güvenli hale getiririz. kaldı ki bir insan en fazla 150 kişi ile arkadaş ve dost olabiliyor. 150 den fazla insanı hiç bir insan kaldıramaz. sosyal fobiklerde her insanla muhatap olmaz. bu yüzden her insanı değiştirmek mantıksızdır. sadece sosyal fobiklerle etkileşim içinde olanları değiştirirsek bu onlar için yeterli olacaktır.

Yorum

hayal dunyasında yasıyorsun.
              ben nerde nasıl yaşadığımı iyi biliyorum asalsayı, seni değiştirmek hayali ve imksansız bir şey değil.

Yorum

sflilerin cevresini degistirmek için tum toplumu oldukca anlayıslı bir hale getirmelisin. tum toplum oldukca anlayıslı bir duruma bile gelse sfli için pek bişey farketmeyecektir.
                sf lileri ben sana anlatacağım, seni daha anlayışlı hale getireceğim. sen anlayışlı hale gelince çevrene anlatacaksın çevren anlayışlı hale gelecek. çevrendekiler kendi çevrelerine anlatacaklar onlar anlayışlı hale gelecek. süreç isteyen bir konu. günümüz sf lilerine belki çözüm olmayacak ama ilerleyen senelerde yeni yetişen nesile belki çok faydası olacak. toplumsal değişim ve ilerleme bu şekilde olup bitiyor. geçtiğimiz yüz yıllarda ne ateizim vardı ne sosyalizim ne de liberalizm. fransız ihtilali kulaktan kulağa duyuldukça imparatorluklar yıkıldı. millet temelli devletler kuruldu. kısaca örnekleri geçmişte çok görünmüş ve çok defa işe yaramış bir konu bu. hayali bir konu olmadığını bu örnekler ispat ediyor.

Yorum

modern toplumlarda da sf tum hızıyla devam ediyor.
                  çözüme dayalı gelişmelerde hızlı bir şekilde ilerliyor.

Yorum

ben gelismeler ilerlemeler olmasın demiyorum. dedigim, olsa bile sfnin gucunden pek bisi kaybedecegini zannetmyorum.
                    geçmişte uçmak kavramı imkansızdı, zihinlere kazınmıştı. teknoloji ve tıp hızla ilerliyor, belki şu an psikoloji konuları yetersiz ama ilerleyen zamanlarda bir hayli yeterli hale gelmiyecek anlamına gelmiyor.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: shondes View Post
                      bir şeyleri tam olarak yapamamış olmak; açmam gerekirse, liseden mezun olduktan sonra 7 seneden fazla zaman geçmişse ve siz hala bir arpa boyu yol alamamışsanız, bir yerlere çıkarken "acaba bir tanıdığı görür müyüm? millet üniversite bitirdi, askerliğini yaptı nişanlandı evlendi barklandı çoluk çocuğa karıştı ben ise tam bir hurda yığınıyım; b,r,s,n, görürsem ve naber yaa neler yapıyorsun? derse ne cevap veririm endişesi... falan filan işte...
                      GEÇMİŞ, ÖNSÖZDÜR.

Yorum

İşleniyor...
                      X