merhabalar ben yaklaşık 12 senedir yutma güçlüğü rahatsızlığı olan bir bayanım. bir türlü hastalığıma çare bulamadım. yıllardır psikyatr ve psikologlara gittim kullanılabilecek bütün ilaçları(antidepresen vs..) kullandım. yaptırdığım tetkiklerde fiziksel bir sorunum olmadığı ortaya çıktı. fakat sorunum hala devam ediyor. yemek yerken lokmaları çiğniyorum fakat sıra yutmaya geldiğinde bir türlü yutamıyorum. gırtlağım kasılıyor üzerimde baskı hissediyorum. yemek yerken adeta yoruluyorum. en son cesaretimi toplayıp yutabiliyorum. normal insanlara göre çok az yemek yiyorum ve çok geç bitiriyorum. yıllar içinde ciddi bir kilo düşüşü yaşadım. örneğin ekmeği hiç sayılabilecek miktarda az yiyebiliyorum. dışarda ve topluluk içinde yemek yiyemiyorum.
bu hastalığın bir tedavisi varmı ? bilgisi olan yaşamakta veya yaşamış olan arkadaşlar varsa paylaşırlarsa sevinirim. çünkü bazı doktorlar bile anlattığımda şaşırıp kaldı, şu medyada görmeye alıştığımız psikyatrlar bile tedavi edemedi yada aynı ilaçları vermekten öteye gidemediler.
cevaplarınız içn şimdiden teşekkürler
bu hastalığın bir tedavisi varmı ? bilgisi olan yaşamakta veya yaşamış olan arkadaşlar varsa paylaşırlarsa sevinirim. çünkü bazı doktorlar bile anlattığımda şaşırıp kaldı, şu medyada görmeye alıştığımız psikyatrlar bile tedavi edemedi yada aynı ilaçları vermekten öteye gidemediler.
cevaplarınız içn şimdiden teşekkürler
Yorum