Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yutma Fobisi Olanlar ?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Yutma Fobisi Olanlar ?

merhabalar ben yaklaşık 12 senedir yutma güçlüğü rahatsızlığı olan bir bayanım. bir türlü hastalığıma çare bulamadım. yıllardır psikyatr ve psikologlara gittim kullanılabilecek bütün ilaçları(antidepresen vs..) kullandım. yaptırdığım tetkiklerde fiziksel bir sorunum olmadığı ortaya çıktı. fakat sorunum hala devam ediyor. yemek yerken lokmaları çiğniyorum fakat sıra yutmaya geldiğinde bir türlü yutamıyorum. gırtlağım kasılıyor üzerimde baskı hissediyorum. yemek yerken adeta yoruluyorum. en son cesaretimi toplayıp yutabiliyorum. normal insanlara göre çok az yemek yiyorum ve çok geç bitiriyorum. yıllar içinde ciddi bir kilo düşüşü yaşadım. örneğin ekmeği hiç sayılabilecek miktarda az yiyebiliyorum. dışarda ve topluluk içinde yemek yiyemiyorum.

bu hastalığın bir tedavisi varmı ? bilgisi olan yaşamakta veya yaşamış olan arkadaşlar varsa paylaşırlarsa sevinirim. çünkü bazı doktorlar bile anlattığımda şaşırıp kaldı, şu medyada görmeye alıştığımız psikyatrlar bile tedavi edemedi yada aynı ilaçları vermekten öteye gidemediler.

cevaplarınız içn şimdiden teşekkürler

Dışarıda yemek yiyememek fobisiyle alaklı paylaşımlar olmuştu, yutamamanın nedeni boğulma korkusumu? öyleyse bunun üzerinde çalışarak yenebilirsin bence...
    3 kuruşluk insana 5 kuruşluk değer verirsen 2 kuruşa seni satar.

When you lose small mind, you free your life..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: shondes View Post
      Dışarıda yemek yiyememek fobisiyle alaklı paylaşımlar olmuştu, yutamamanın nedeni boğulma korkusumu? öyleyse bunun üzerinde çalışarak yenebilirsin bence...
      doktorların tavsiyeleri ve kendi araştırmalarım doğrultusunda birçok şey denedim zaten. dediğim gibi 12 sene oldu, kısa bir zaman değil.. teşekkürler cevabın için.

Yorum

merhaba bende bazı şeyleri yutarken zorluk çekiyorum.boynumda ciddi kasılmalar oluyor.ama ben nedenini rahatsız olduğum panik atağa bağlıyorum yutamadıklarım ise bazen ekmeği yutamıyorum,patlamış mısırı hiç yutamıyorum sanki boğuluyorum,bazen su içerken boğazımı alıyor yine boğuluyorum.üzümde aynı şekilde çekirdekde öyle bunun için hiç doktora gitmedim ama dediğim gibi ben panik atağa bağlıyorum.
        Derdimi dinledim,Derdimden iğrendim.....Onun derdini gördüm,Derdime imrendim...Düne, Bugüne, Yarına HAMD OLSUN!!!!!!!

Yorum

Orjinal yazı sahibi: "ahenk"
          bu durumda yemek seçeneklerin çok azdır sanırım,
          allah kolaylık versin.
          benim izlediğim bir filmdeki bir karakter sadece yoğurt ve jöle ile
          besleniyordu. Ama onun hastalığı otizmdi. yutma fobisi değil.
          sen böyle şeyler yerken de zorlanıyor musun?
          evet yoğurt ve jöle türü şeylerde zorlanıyorum. ancak çay kaşığı ile yiyebiliyorum.

Orjinal yazı sahibi: arzuş View Post
          merhaba bende bazı şeyleri yutarken zorluk çekiyorum.boynumda ciddi kasılmalar oluyor.ama ben nedenini rahatsız olduğum panik atağa bağlıyorum yutamadıklarım ise bazen ekmeği yutamıyorum,patlamış mısırı hiç yutamıyorum sanki boğuluyorum,bazen su içerken boğazımı alıyor yine boğuluyorum.üzümde aynı şekilde çekirdekde öyle bunun için hiç doktora gitmedim ama dediğim gibi ben panik atağa bağlıyorum.
          ihmal etmeyin benimkide ilk başlarda öyle başlamıştı, psikolojik olduğunu bile bilmiyordum sonradan yıllar içinde arttı. benim tavsiyem sosyal olun kendinizi eve kapatmayın. çünkü bu artırıcı bir etken.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: nurum26 View Post
            ihmal etmeyin benimkide ilk başlarda öyle başlamıştı, psikolojik olduğunu bile bilmiyordum sonradan yıllar içinde arttı. benim tavsiyem sosyal olun kendinizi eve kapatmayın. çünkü bu artırıcı bir etken.
            ben bu konuda psikiyatr a gittim ilaç verdi kendimi daha kötü hissetmem nedeniyle ilaçları bıraktım.ama keşke yemesem dicem yazdıklarım dışında herşeyi yiyorum çünkü ve 1 hafta öncesine kadar müthiş kilo aldım yeni yeni yemekten kesilmeye başladım ve biraz olsun zayıfladım inşaallah zayıflamaya devam ederim
            Derdimi dinledim,Derdimden iğrendim.....Onun derdini gördüm,Derdime imrendim...Düne, Bugüne, Yarına HAMD OLSUN!!!!!!!

Yorum

İşleniyor...
            X