Duyuru

Collapse
No announcement yet.

tükendim. biri bişey söylesin.

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• tükendim. biri bişey söylesin.

Bıktım artık. Hayatımı kontrol edemiyormuş gibi hissediyorum. Korkularım beni yönetmeye başladı. İnsanların yanında iki kelimeyi bir araya getiremiyorum. Kalabalık ortamlarda ya da yemek masalarında aşırı terleme, el titremesi, çarpıntı, baş titremesi yaşıyorum. Aklım sürekli hastalığımla meşgul ben ne yaşıyorum diye. Hiçbirşeye konsantre olamıyorum. Hep dengemi kaybetme yanlış birşey yapma, söyleme rezil olma korkusu yaşıyorum. İnsanların yanında ya az konuşuyorum ya da konuşmamayı tercih ediyorum. İnsanların bana deli gözüyle baktığını düşünüyorum bazen. Evden bile çıkmak istemiyorum istesem de korkularım beni engelliyor. 4 ay evvel yoğun sıkıntılarla, ağlayarak, ölmek istiyorum diyerek psikiyatriste götürüldüm ailem tarafından. Dr depresyon teşhisiyle tedaviye başladı. cipralex ve ixel yazdı. Bir markete gidip doğru düzgün alışveriş dahi yapamıyorum sanki herkesin gözü benim üzerimde. Yolda yürürken de öyle. Hele tanıdığım insanlarla karşılaşmak konuşmak benim için işkence. Sanki herkes ne olmuş bu kıza diyor içinden. 7-8 ay önce böyle değildi herşey. Geçtiğimiz yaz üniversiteden mezun oldum. Yoğun bir gelecek korkusu yaşıyorum, ailemden birini kaybetme korkusu... Korkular, korkular. eskiden su gibi kitap okurdum şimdi bir ayda bir kitabı zor bitirdim. elim kolum bağlı sanki. cehennem mi bu ? Şubat ayında 1 ay boyunca haftada 2 gün terapi göreceğim. Ne bu hastalık ? yab, sosyal fobi, pa, depresyon sanki hepsini bir arada yaşıyorum. İyileşebilecek miyim ? eski halime dönebilecek miyim ? Etrafımdaki herkesi kaybetmiş gibi hissediyorum. Cehennemi bu hayatta yaşıyorum sanki. Benzer şeyler yaşayanlar yok mu ? neyle uğraştığımı bile bilmiyorum.

sana tam olarak ne tehşisi koydular yada dr,herhangi bişey söyledimi?

Yorum

Depresyon teşhisiyle tedavi görüyorum. Doktor depresyonu yenmeden sosyal fobi tedavisine başlayamayız dedi. Ben de anlamıyorum ne olduğunu. Doktorum tıp fakultesinde doç. iyi de bir doktor olduğunu düşünüyorum ama ilaçlar çok belirgin bir rahatlama sağlamadı çok faydasını gördüğümü söyleyemem. Doktor değiştirmeli miyim yoksa yola başladığım doktorla devam etmek mi gerek ? 4 aydır aynı doktora gidiyorum sürekli depresyon teşhisiyle ilaçların dozlarında oynama yapıyor sadece. Şimdi terapiye başlıcaz. Doktor değiştirmeli miyim sizce ?

Yorum

öyle bişeyki bu tür hastalıkların hepsi birbirine benziyor bende de bu belirtiler başladığında pa tehşisi konmuştu çok uzun süredir bu hastalıkla başa çıkmaya çalışıyorum başta bende senin gibi ellerim titriyor die her an bşey olucak die toplum içine girmek istemezdim evde yemeğimi bile herkezden ayrıyerdim kendimi tamamen eve kapatmıştım ne iş ne arkadaş geç kalmış olsamda şunu çok iyi öğrendim ki bu tür hastalıklarda en büyük hata bu kesinlikle kendini soyutlamicaksın 2 aydır çalışıyorum ataklarım oluyor ellerim titriyor insanlar acayip acayip suratıma bakıyor baksınlar aldırmıyorum umrumda değil seninde böyle olmalı yoksa herşeyi daha zorlaştırırsın

Yorum

Teşekkürler cevap yazdığın için. Doktor bana yardımcı olmalısın diyor bu bir ekip işi sen de yardımcı olursan birlikte üstesinden gelebiliriz diyor. Güveniyorum ve iyileşeceğime yani tam olarak iyileşemesem de hayatımı bir şekilde sürdürmeye devam edebileceğime inanmak istiyorum. Sen başarmışsın benim için şu an bi işe girebilmek çok zor. Bi iş başvurusunda bulunsam hadi zar zor yazılı sınavları geçtim diyelim mülakatta kesin takılırım. Evet bu hastalıkların belirtileri birbirine çok benziyor hepsi iç içe geçmiş gibi. Kendimi zorluyorum aslında, komşularla görüşüyorum, birkaç defa arkadaşlarımla buluştum, yürüyüş yapıyorum ama olmuyor. Şimdi elim titredi, gözlerinin içine bakamadım, ay başım titriyor, kalbim deli gibi çarpıyor. Dikkatim sürekli kendi üstümde karşı tarafın ne dediğini bile anlamakta zorlanıyorum bazen. Öyleki artık kendi bedenim üzerindeki hakimiyetimi bile kaybetmiş gibi hissediyorum. Bazen bu kadar ince düşünceli olduğum için, insanları bu kadar önemsediğim için lanet ediyorum kendime. Sanki herşey bu yüzden olmuş gibi geliyor. Umarım terapi+ilaçlar iyi gelir ve ben de senin gibi ne derlerse desinler demeyi başarırım bir gün.

Yorum

ben boşvermeyi 6 yıldan sonra öğrendim en azından sen daha başındayken zorla kendini bikere kendini dinlemeyi ha başladı ha başlicak demeyi bırak kolay değil biliyorum ama daha başındayken kurtulman daha kolay umarım kendini daha fazla yıpratmadan atlatırsın geçmiş olsun

Yorum

........

merhaba bende naçizane birşeyler söyleyeyim dedim...anladığım kadarıyla hassasiyetlerin tavan yapmış durumda..böyle zamanlarda algıların biri bin yapar bu normaldir sakın korkma...yani ağlarsın delireceğim zannedersin,kaygı yaşarsın,geleceğinle ilgili korkular duyarsın..bu ilüzyon doktorun seni kontrol altına alıp önünü görmeni sağlayana kadar devam eder...ne zamandan beri ilaç kullanıyorsun bilmiyorum ama biraz sabır lütfen çünkü en 3 hafta bilemedin daha fazla ilaçların etki süresi var beklemelisin...herşey aslında senin kontrolündedir yani bu psikoloji sen istemeden sana misafir olmuş olsada doğru zamanda çekip gidecektir..hayatı ne kadar zorlarsan zorla kontrol edemezsin olacak zaten olur ve köşe kapmaca şeklinde yaşamak seni sadece yoracaktır...sakin ol ve bekle...geçmiş olsun...

Yorum

merhaba metamorfoz,
                4 aydır ilaçları kullanıyorum. Kullanmaya da devam edicem. evet en az 3 hafta kullandıktan sonra etki etmeye başlıyor bu ilaçlar ama 4 ay da çok uzun bir süre değil mi ? aslında ilaç tedavisi almaya başladığım ilk zamanlara göre daha iyiyim ama durumuma ilaçlar mı etki ediyor yoksa ben biraz kendimi zorluyorum toplum içine karışmak için onun mu etkisi var bilmiyorum. tek bildiğim bu duygular ve düşünceler beni tüketiyor. Umarım terapi ve ilaçlar yardımcı olur durumuma. Sonuna kadar gidicem. Sağol cevapladığın için..

Yorum

Merhaba Bonnıe,
                  Umarım dediğin gibi olur. Gücüm yettiğince mücadele etmeye çabalayacağım. Hayır net olarak bir fikrim yok. Aslında lise yıllarım gayet iyiyidi. Geniş bir arkadaş çevrem vardı. Hatta şöyle söyleyebilirim ki lise yıllarında gayet sevilen, göze batan insanlar arasındaydım. Arkadaş çevremde iyi niyetim ve sıcakkanlılığımla tanınırdım. Üniversitede içime kapandım epeyce o da son iki sene. Son 6 aydır da inanılmaz sıkıntılar yaşıyorum. Genel olarak çok heyecanlı ve evhamlı, hassas bir yapıya sahiptim hep ama bunları yaşayacağımı düşünemezdim. Sanki yıllar boyunca biriktirdiklerim aniden patladı. Belki de zamanında bu hastalıktan bu kadar rahatsızlık duymuyorken yani üniversitede yardım almalıydım. Bilmiyorum.. çok sağol cevapladığın için.

Yorum

Çoook teşekkürler tavsiyelerin için bonnie. Az önce evden çıktım yürüyerek kuaföre gittim. Ne kadar uzun zamandır kendimi salmışım, bırakmışım hava çok güzeldi bir çay bahçesinde çay içtim dönüşte. Tanıdık birkaç kişiyi gördüm sohbet ettim zor da olsa. Sanırım biz bazı şeyleri içimizde yaşıyoruz biraz. Yani o an hissettiklerimiz dışarıdan çok fazla anlaşılmasa da anlaşılacak endişesi bizi kısıtlıyor. Bende sf'ye anksiyete de eşlik ediyor.
                    Dediklerin üzerine düşüneceğim öyle keskin, net bir olay hatırlamıyorum başlatabilecek ancak ailemin çok korumacı yanları var. Evin tek kızıyım ve el bebek gül bebek derler ya öyle yetiştim işte. Sorumluluk almadım ailem de vermedi zaten. Ne istediysem oldu diyebilirim. En kötü yanı da o zaten dışarıdan bakan insanlar senin çok şanslı olduğunu düşünüyor, böyle mükemmel bir aileye sahip, ne istediyse oluyor ama hala sorunlu diyorlar belki de içlerinden. Ama okuduğum kadarıyla şunu da biliyorum bu hastalık ailesi ve çevresi tarafından aşağılanan, baskı gören insanlarda olabildiği gibi, aşırı korumacı ailelerin çocuklarında da görülüyor. Neyse haftaya terapiye başlıyorum. Daha umutluyum bugün. Çok tşk tekrar tavsiyeler için.

Yorum

Bi de ben de bişey sorucam sana bonnie sen de sf'yi benim kadar şiddetli yaşadın mı ? yani benim ilk mesajda belirttiğim durumlar var mıydı sende ? Yani ben eve kapandım diyebilirim. Arkadaşlarımla ilişkilerim de epey bozuldu, onlarla buluşmak görüşmek dahi istemiyorum artık..

Yorum

evet yaşadıklarımız farklılık gösterse de aynı hastalıktan muzdaribiz. Kesinlikle aile faktörü çok önemli. Ben lisede çok fazla sorun yaşamadım hatta özgüvenimin en fazla olduğu dönemlerdi lise yıllarım. Arkadaş çevrem iyiydi. Gayet sosyaldim. Üniversitede içime kapanmaya başladım. Mesela üniversitede hoca ödev verirdi bize de, sunum da istiyor diye derse gitmezdim sunumdan kaçmak için. Hocaların odasına girerken aşırı heyecanlanırdım. Bende öyle hayvan fobisi falan da yok. Benim fobim insanlara karşı Evet aksesuvarlar hayat kurtarıyor. Anı kurtarıyor daha doğrusu. Mesela yanıma çantamı almadığımda acayip rahatsız oluyorum, illa çantamı çapraz asıcam ve iki elimle asılıcam sanki ondan güç alıyormuşcasına. Telefon da öyle.. kalabalık bir cafede mesela yalnız oturuyorsam yahut birini bekliyorsam telefona saldırıyorum sanki msj okuyormuş gibi. Oysa alakası yok. Boş boş bakıyorum ekrana. Uzun yazdığın çokta iyi olmuş tavsiyeler almak ve aynı şeyler yaşayan birileri olduğunu bilmek iyi hissettiriyor. Allah hepimize güç versin ve yardımcımız olsun.

Yorum

sabır. inat. ben başaracağım. de.
                          isteklerden vaz geç.
                          şunu düşün. başkaları konuşuyor ben konuşamıyorsam ne olmuş. başkalarının benim hakkında ne düşünkleri umrumda bile değil. arkadaşım yok olabilir. ama bu bi gün olmayacağı anlamınada gelmez.
                          ben sabırla hedefime doğru yürüyecem. hemen bir şey olmasını beklemekten vaz geçtim. bir şeyler düzelecek ama şimdi değil.
                          hoş düzelmese ne olurki.
                          bir şekilde bu hayat bitecek. bittikten sonra dünya bir buz kristaline dönünce yaşananların ne önemi olabilirki.
                          ha bu arada el titremesi ve aşırı heyecan için doktor tedavisi alabilirsin.
                          ama ilaçlarda seni dünyanın en populer kişisi yapmayacaklar....
                          başka psikolojik rahatsızlığın varmı bilmiyorum. çokta kafa karıştırmak istemem....

Yorum

..

merhaba sofa,

senin yaşadığın belirtileri yaşamasamda seninle aynı şekilde cehennem azabı gibi gelen olayları yaşadım.aslında ilk başladığında bu kdr ileri seviyede deildim,daha sonra bazı trajik olaylardan sonra iyice kendime olan güvenim azaldı,psikolojik olarak yıprandım ve evet sonunda senin gibi cehennem azabı gibi gelen olayları yaşamaya başladım.3 senedir bununla kendi başıma mücadele ettim.hayatımı sürdürebildim.son 1 aydır aşırı derecede artış gösterdi.baş edemez oldum.sinirlerim alt üst oldu.hiç ağlamayan bir insan olarak ağladım.sinir patlaması yaşadım ve en son 2 gün önce psikiyatra gittim.2 gün önce ilaç tedavisine başladım,ve şuanda hala aynıyım.biran önce ilacın etkisini göstermesini bekliyorum ve beni bu hastalıkla savaşcak gücü vermesini bekliyorum.bence iyileşicez inancım var.ama sadece ilaçlardan medet ummak yanlış.kendimizde mücadele etmeliyiz.

Yorum

sofa belirtiler bende de seninki gibi aynı.3 aydır psikologa gidiyorum yardım alıyorum.kafam o kadar karıştı ki bu hastalık konusunda ne yazacagımı düşünemeyecek gibiyim.

Yorum

İşleniyor...
                              X