Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Özgüven dediğimiz şey

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Özgüven dediğimiz şey

SF'yi yaşayan veya ne olduğunu bilen çoğu kişi özgüven eksikliğinden kaynaklandığını söyler. Sizce özgüven nasıl kazanılır? Kazanılması için yapılabilecek şeyler nelerdir?

Not: Bende özgüvenin sf'yi yenmek için önemli olduğu görüşündeyim. Birde çok zor olsada sürekli pozitif düşünmek gerekiyor. :RpS_smile:

Orjinal yazı sahibi: realistl View Post
    SF'yi yaşayan veya ne olduğunu bilen çoğu kişi özgüven eksikliğinden kaynaklandığını söyler. Sizce özgüven nasıl kazanılır? Kazanılması için yapılabilecek şeyler nelerdir?

Not: Bende özgüvenin sf'yi yenmek için önemli olduğu görüşündeyim. Birde çok zor olsada sürekli pozitif düşünmek gerekiyor. :RpS_smile:
    Özgüven seninde dediğin gibi ön kuralı yoğun pozitif düşünmektir. Ancak pozitif düşünmenin yanında kendi hatalarının farkına varacak noktaları tespit etmek ve üzerine gitmektir. (örn sosyal olamamak, sinire hakim olamama, eline ayağına dolaşan duygusallık yada realist yaşam)

Tüm bunların yanında parça parça ideallerini yaşamaktır. Hayata verdiğiniz tüm eserler aynı zamanda kendinizle gurur duymanızı sağlayacak öte yandan eğilmemizi sağlayacaktır.

tiyatro oyuncusu olmak, doğa ile uğraşmak, İnançlarını yerine getirme(ibadet), insanlara faydalı olabilmek (sosyal kuruluşlarda faaliyet), resim vb bunlara örnek verebiliriz.

Bir annenin bebek dünyaya getirdiğin onu karnında taşıması, dikkat etmesi ve yavrusunu hayata hazırlaması , anneye verdiği özgüven bu söylemiş olduğum örneklerin üzerinde en büyük örnektir..
    Sahte kalabalıkların olacağına, kaliteli bir yalnızlığın olsun..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: phatalogyst View Post
      Özgüven seninde dediğin gibi ön kuralı yoğun pozitif düşünmektir. Ancak pozitif düşünmenin yanında kendi hatalarının farkına varacak noktaları tespit etmek ve üzerine gitmektir. (örn sosyal olamamak, sinire hakim olamama, eline ayağına dolaşan duygusallık yada realist yaşam)

Tüm bunların yanında parça parça ideallerini yaşamaktır. Hayata verdiğiniz tüm eserler aynı zamanda kendinizle gurur duymanızı sağlayacak öte yandan eğilmemizi sağlayacaktır.

tiyatro oyuncusu olmak, doğa ile uğraşmak, İnançlarını yerine getirme(ibadet), insanlara faydalı olabilmek (sosyal kuruluşlarda faaliyet), resim vb bunlara örnek verebiliriz.

Bir annenin bebek dünyaya getirdiğin onu karnında taşıması, dikkat etmesi ve yavrusunu hayata hazırlaması , anneye verdiği özgüven bu söylemiş olduğum örneklerin üzerinde en büyük örnektir..
      Evet problemde pozitif düşünemediğimiz için ortaya çıkıyor. Mesela bir toplum içinde rezil olan sosyal fobili kendini bir süre çok kötü hissederken, normal bir insan bu tarz şeylerden utanmayıp, kendisiyle dalga geçebiliyor. İnsanlar bire bir aynı şeyleri yaşasalarda farklı bakış açılarıyla, olayları farklı anlamlandırıyorlar

Yorum

Özgüven için bilinçaltına telkin eden müzik dinlemiştim 1. ayın sonunda beni şaşırtacak kadar etki etti ve inanarak dinlemediğim halde. Forumda "telkin" olarak aratırsan çıkan konunun son sayfasında müziği nete yükleyip bağlantıyı vermiştim oradan indirebilirsiniz.
        Her şey güzel olacak...

Yorum

Kendine bak zaman ayır diger insanlardan seni farklı ve cekici kılan yanlarını bul kesfet ve marka ol, gerisi zaten gelecektir. Öz güven nedir biliyormusun? Bana göre yüzme bilmeyen bir insanın denize ilk defa girmesidir. Giriş çıkışlar cogaldıkca zamanla usta bir yüzücü olursun ama ilk korkunu ya sen atacaksın yada bırısı senı denıze atıcak yani biz böyle yuzme ogretıyoruz

Yorum

Orjinal yazı sahibi: realistl View Post

özgüven kazanmak için hayatın içinde, bir şeylerin peşinde olmak gerekiyor, belli düşünce kalıplarından, süslü ama içi boş laflardan kurtulmak gerekiyor, bilinç; başkası ne der, başkası nasıl düşünür demeyi kestiği an özgüven de yerleşir insan ruhuna, huzur da...
            “Bir yüksekliğin, bir başıma olduğum bir yüksekliğin en ucundayım. İnemiyorum. Yaşayamıyorum. Ölemiyorum.”
            Tezer Özlü

"…kendini öldürme fikrini bu kadar çok seven biri kendini de çok seviyor demektir... kendini ve deliliğini"
            Mine Söğüt

''İnancın son noktası hiçbir şeye inanmamaya inanmaktır.''
            Anatole France

Yorum

bana göre guvenmek bazı şeylerı yaparsak oluruz örnek fizigimiz eger diyet yapmazsak kılo alırız buda şişman oluruz ve fiziksel olarak guvenımız olmaz hayatımızda bazı şeylerı yerıne getiririz eger getırmezsek kendımızı boş ve işe yaramaz hıssederız aslında hayatımıza her gun aynı dıyoruz ama bu dogru dıgıl sen sana yasaman için 1 gun daha verılmiş sen buna şunun için bunun için üzülüp durursan hayat senı yavaş yavaş mahfeder herşeyı çok düşünmücez ama anlık yasamayada karşiyim ben kendım ıçin 1 saat sonra yasicagimi kımse söylıyemez bende ona göre yapmam gereken şeylerı yaparım dını görevmi yapcam yada gundelık sorumluluklarımımı yapıcam onu yaparım ölmek istemek ancak kolay yolu ama bunu istiyenlerede bır lafım yok sonuçda o kişinin ne yasadıgını bılemeyız ama her ınsan sorununu dag gibi görünür ama daha yakından bakınca aslında tasdan baska bişey digildir bence ufak şeylerlel baslıyalım ılla buyuk şeyler yapcaz dıye bışy yok
              Hayatta yapabileceğiniz en büyük hata,
              sürekli bir hata daha yapacağımız KORKUSUDUR!

Hayat budur.Onu hissedin , onu yaşayın ve ondan hoşnut kalın .

Yorum

İşleniyor...
              X