Duyuru

Collapse
No announcement yet.

sosyal fobi.

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• sosyal fobi.

Uzun süredir sosyal fobi üzerinde araştırma yapıyorum.Çünkü uzun zamandır bu dertten müzdaribim.araştırmalarıma göre çoğu kişi doktora gitmeden önce benim gibi web sayfalarında bu tanıyı kendi kendine koymuş.İşin aslı nette yazan tavsiyeler ve çözüm önerileri (gerçi biraz da sorunun ne kadar ilerlediğine bakıyor ama) genelde etkisiz kalıyor.Şahsen ben çok denedim mücadele ettim ama olmadı.Yaşadığım sorunları uzun uzun yazmak istemiyorum, malum sorunlar işte...Öyle birşey ki yaşayan bilir, artık son demlerdeyim.Ya bu sorunu çözüp yaşam kalitemi arttırıcam; ya da bu diyardan gidicem...Ve ne tuaftır ki (doktora git kardeşim diyebilirsiniz pek tabi) doktora gidip ilaç kullanırsam ya geçmezse tedirginliği olduğu için cesaret edemiyorum.Hani elinizde taş ile size saldıran bir köpeği korkutursunuz ve o taş elinizde olduğu sürece köpeği yaralama ihtimaliniz de ıskalama ihtimaliniz de eşittir, bu yüzden o taşı atmak istemezsiniz ya, işte doktor seçeneği de benim için aynı şey.Ya doktor ve ilaç seçeneği de etkili olmazsa?
    Arkadaşlar sizden şöyle bir beklentim var nacizane.Bu illeti ilaç ve terapi ile atlatan arkadaşların tedavi süreci nasıldı yani ilaç almaya başlayınca gelişme hemen başladı mı? İlaç tedavisinden beklentim ne olmalı? Hayatımda hiç profesyonel psikolojik yardım almadığım için çok merak ediyorum doktor tavsiyeleri inandırıcı oluyor mu? (bu fobinin mensubu olan bilir ki kafadaki kalıplar kırılamıyor birtürlü.)

Orjinal yazı sahibi: arı_burnu View Post
    Uzun süredir sosyal fobi üzerinde araştırma yapıyorum.Çünkü uzun zamandır bu dertten müzdaribim.araştırmalarıma göre çoğu kişi doktora gitmeden önce benim gibi web sayfalarında bu tanıyı kendi kendine koymuş.İşin aslı nette yazan tavsiyeler ve çözüm önerileri (gerçi biraz da sorunun ne kadar ilerlediğine bakıyor ama) genelde etkisiz kalıyor.Şahsen ben çok denedim mücadele ettim ama olmadı.Yaşadığım sorunları uzun uzun yazmak istemiyorum, malum sorunlar işte...Öyle birşey ki yaşayan bilir, artık son demlerdeyim.Ya bu sorunu çözüp yaşam kalitemi arttırıcam; ya da bu diyardan gidicem...Ve ne tuaftır ki (doktora git kardeşim diyebilirsiniz pek tabi) doktora gidip ilaç kullanırsam ya geçmezse tedirginliği olduğu için cesaret edemiyorum.Hani elinizde taş ile size saldıran bir köpeği korkutursunuz ve o taş elinizde olduğu sürece köpeği yaralama ihtimaliniz de ıskalama ihtimaliniz de eşittir, bu yüzden o taşı atmak istemezsiniz ya, işte doktor seçeneği de benim için aynı şey.Ya doktor ve ilaç seçeneği de etkili olmazsa?
    Arkadaşlar sizden şöyle bir beklentim var nacizane.Bu illeti ilaç ve terapi ile atlatan arkadaşların tedavi süreci nasıldı yani ilaç almaya başlayınca gelişme hemen başladı mı? İlaç tedavisinden beklentim ne olmalı? Hayatımda hiç profesyonel psikolojik yardım almadığım için çok merak ediyorum doktor tavsiyeleri inandırıcı oluyor mu? (bu fobinin mensubu olan bilir ki kafadaki kalıplar kırılamıyor birtürlü.)
    o taş elinizde beklerken köpeğin gelip ısırması da var

Yorum

İİnşallah tez zamanda netice alırsınız.Ben de sizin gibi normalde ağrı kesici bile kullanmam ama bu durumdan kurtulmak için şart ise mecbur kullanıcaz.Ben daha doktora gitmedim siz özele mi gittiniz peki? Doktorun güler yüzle karşılaması çok güzel olmuş umursamayıp de baştan savma bir ilaç verip yollarsa kötü olur.

Yorum

kendini kandırma. ilaç kullan. doktora gitmekten çekinme. istersen doktora gitmeyebilirsin. eczaneden paranla alabilirsin bi antidepresan. ilacı dene. iyi gelecektir. bende de sosyal fobi var. benim durumum çok kötü. ben sosyal fobiyi yenme amacımı sona erdirdim. sosyalfobili biri gibi yaşıyorum artık. umursamazlık seviyemi yükseltmeye çalışıyorum sadece. dışardan bir deli gibi görünüyorum. bu bazen canımı sıkıyor. zamanla buna da alıştım.

Yorum

Paxil ilacı ve bir apaçi masalı adlı kitabı öneriyorum. Bu ikisi kesin çözüm

Yorum

Doktor etki etmesse diye düşnme bence, bir kaybın olmz etkisi olmassada, kullanılan ilaç lstral , prozac vs. ilaçlr diye biliyorum, terapide işe yarıyabilir uzmana gitmende yarar vr bence...
            3 kuruşluk insana 5 kuruşluk değer verirsen 2 kuruşa seni satar.

When you lose small mind, you free your life..

Yorum

Arkadaşlar bende eskiden sosyal fobi mağduruydum
              Fakat şimdi yok.

İşte size çözüm;

Her zaman kendinize değer verin.Öz güven eksikliğinden kaynaklanıyor bu durum.
              Yapmanız gereken daima kendinize değer vermeniz.Yolda yürürken kendinizi değerli hissedin.İnsanların gözünün içine bakarak konuşun.
              İnsanların sizden üstünlüğü yok bunu aklınıza koyun.Hatta siz kendinizi daha üstün ve değerli hissedin.

Altın kural insanlarla konuşurken daima gülün,güler yüzlü olun.Mesela ben daima gülümsemeye çalışırım.Her sohbette illaki bi espri şaka yaparım.Sohbette gülerim gülümserim daima.Bu sizin özgüveninizi arttırır.Dialog kolaylaşır.Aynı zamanda arkadaş çevreniz sizi daha çok sever.

Sıf daima güleryüzlü olmak size çok şey kazandırır emin olun.

Size 2. altın kural sık sık arkadaş çevrenizle gezinti,cafede takılın,spor etkinlikleri vb etkinlikler yapın.Bu sizi daha da açar.Öz güveniniz artar.

Cool insanlar daima özgüveni yüksek insanlardır bunu bilin.Kendilerine daima değer veren insanlardır.

Benden bu kadar.

Yorum

Sf den kurtuldum diyenleri hem kutluyorum hem de onlara özeniyorum.Darısı tüm sf lilerin başına.Önerileriniz için teşekkür ediyorum.Herkesin hep yaptığı şeyler bir SF liye o kadar zor geliyor ki.İnanır mısınız hala doktora gidemedim.SF yi yenmek istiyorum diyorum ama yenmek için gerekeni de yapamıyorum.

Yorum

ben insanlardan kaçıyorum, yüz yüze konuşamıyorum, aşırı derecede gelecek kaygılarım var bu sosyal fobi mi?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: güven View Post
                    ben insanlardan kaçıyorum, yüz yüze konuşamıyorum, aşırı derecede gelecek kaygılarım var bu sosyal fobi mi?
                    Kalabalıkta konuşurken utanıyorsanız ve bu esnada elleriniz terleyip sesiniz titriyorsa kızarıyorsanız bu yüzden insanlarla iletişim kurmamayı tercih ediyorsanız, dikkat çekmemek için bir köşede sus pus oturuyoranız, eleştirilmekten korkuyorsanız ve diğer insanların sizden daha iyi ve daha başarılı olduğunu düşünüyorsanız bütün bunların sebebi sf olabilir.Gelecek kaygıları kimde yok ki...

Yorum

İşleniyor...
                    X