Uzun süredir sosyal fobi üzerinde araştırma yapıyorum.Çünkü uzun zamandır bu dertten müzdaribim.araştırmalarıma göre çoğu kişi doktora gitmeden önce benim gibi web sayfalarında bu tanıyı kendi kendine koymuş.İşin aslı nette yazan tavsiyeler ve çözüm önerileri (gerçi biraz da sorunun ne kadar ilerlediğine bakıyor ama) genelde etkisiz kalıyor.Şahsen ben çok denedim mücadele ettim ama olmadı.Yaşadığım sorunları uzun uzun yazmak istemiyorum, malum sorunlar işte...Öyle birşey ki yaşayan bilir, artık son demlerdeyim.Ya bu sorunu çözüp yaşam kalitemi arttırıcam; ya da bu diyardan gidicem...Ve ne tuaftır ki (doktora git kardeşim diyebilirsiniz pek tabi) doktora gidip ilaç kullanırsam ya geçmezse tedirginliği olduğu için cesaret edemiyorum.Hani elinizde taş ile size saldıran bir köpeği korkutursunuz ve o taş elinizde olduğu sürece köpeği yaralama ihtimaliniz de ıskalama ihtimaliniz de eşittir, bu yüzden o taşı atmak istemezsiniz ya, işte doktor seçeneği de benim için aynı şey.Ya doktor ve ilaç seçeneği de etkili olmazsa?
Arkadaşlar sizden şöyle bir beklentim var nacizane.Bu illeti ilaç ve terapi ile atlatan arkadaşların tedavi süreci nasıldı yani ilaç almaya başlayınca gelişme hemen başladı mı? İlaç tedavisinden beklentim ne olmalı? Hayatımda hiç profesyonel psikolojik yardım almadığım için çok merak ediyorum doktor tavsiyeleri inandırıcı oluyor mu? (bu fobinin mensubu olan bilir ki kafadaki kalıplar kırılamıyor birtürlü.)
Arkadaşlar sizden şöyle bir beklentim var nacizane.Bu illeti ilaç ve terapi ile atlatan arkadaşların tedavi süreci nasıldı yani ilaç almaya başlayınca gelişme hemen başladı mı? İlaç tedavisinden beklentim ne olmalı? Hayatımda hiç profesyonel psikolojik yardım almadığım için çok merak ediyorum doktor tavsiyeleri inandırıcı oluyor mu? (bu fobinin mensubu olan bilir ki kafadaki kalıplar kırılamıyor birtürlü.)
Yorum