Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Sosyal fobiyim işe başlicam

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

  • Sosyal fobiyim işe başlicam

    Merhaba arkadaşları ben sosyal fobi hastalığı olan 17 yaşında bir delikanlıyım. Fobi yüzünde okula bıraktım. Buna sonra çok pişman oldum ama iş işden geçmişdi. Ailemin benim durumuma üzüldüğü hissedebiliyorum ve bana çalışmamı söleyip duruyorlardı. Bende bıkmıştım artık en sonunda tamam dedim . Nese çok iyi bir iş bulduk dediler. Aylık 1200 ücreti hafta sonraları yok ve çalıma saati 8.5 saatti. Buna inanamadım yok artık dedim millet 12 saat çalışıyor asgari ücret alıyor. Aslında herkesi almıyolarmış Annemin tanıdıkları araya girerek bu işi bulmuşlar. Hepsi bana güvendiğini söledi bizi mahcup etme sana güveniyoruzdedi. İşi iyice merak etmiştim. Nese görüşmeye gittik ,adamla tanıştım çok iyi birine benziyordu. Emeklilik ile ilgili bir işmiş olduğu söledi ..Bana işi anlattğında nerdeyse şok olcaktım. Bazı günlerde ilan dağıtıp insanlarla konuşarak işyerine yönlendircektim ve üstelik bir kurumda memur katında insanlarla konuşarak onlara bilgi verip onları veya tanıdıklarıyla iletişime geçip onları ikna etmemi söledi arada sıradada telefonlara bakarsın filan dedi. Hepsi eren yapar tam ona göre bi iş üzerimde baskı yüzünden kabul etmek zorunda kaldım. zaten etmesem çok ayıp olcaktı. Pazartesi başlıcam ve çok korkuyorum zaten insan ilişkilerim berbat tanımadığım insanlarla nasıl iletişime geççem . Yani ne yapmam lasım onuda bilmiyorum. Şimdi ne şanslısın diceksiniz ama o kadar kötü bi durumki bu hastalık bu işi beceremem gibi geliyor. Sağlıklı bi karar için size soruyorum . Ne yapmam lazım ? Teşekkürler
    Last edited by Searos; 22-11-2012, 03:34 PM.

  • #2
    sosyalfobi seviyeni bilmiyorum ve seni olumsuz etkilemek de istemiyorum. ancak oldukca zor bir durumla karsi karsiyasin. kisa vadeli bir cozum olarak biraz alkol almani onerebilirim.

    Yorum


    • #3
      Orjinal yazı sahibi: abuzettin
      insanları ikna etmekle ilgili bir kitap bul ve oku, işin sayesinde fobinden kurtulma şansın çok yüksek, dört elle işine sarıl
      çok kitap okudum kişisel gelişim hakkında . Hepsine yaparım diyosun ilk önce , ama uygulamada allak bullak oluyosun . Sosyal fobiden kurtulmak için yüksek bir şans var işi beceremessem daha kötü olma ihtimalimde var.

      Yorum


      • #4
        Orjinal yazı sahibi: schrödingerinkedisi View Post
        sosyalfobi seviyeni bilmiyorum ve seni olumsuz etkilemek de istemiyorum. ancak oldukca zor bir durumla karsi karsiyasin. kisa vadeli bir cozum olarak biraz alkol almani onerebilirim.
        İşe alkollü mü gitsin ?? ne güzel bir çözüm ...sonuç ??
        GİDENE DUR DEMEM ....

        Yorum


        • #5
          Alkol değil ama ilaçlar seni biraz gevsetip rahatlatabilir. Alkol kesinlikle alma tabi.
          I'm fine. I'm just not happy.
          G.House

          Yorum


          • #6
            Orjinal yazı sahibi: joseraul View Post
            Alkol değil ama ilaçlar seni biraz gevsetip rahatlatabilir. Alkol kesinlikle alma tabi.
            İlaç kullanmıyorum ama iyi gelicekse alırım. İlacın adını sölersen sevinirim.

            Yorum


            • #7
              Orjinal yazı sahibi: Searos View Post
              İlaç kullanmıyorum ama iyi gelicekse alırım. İlacın adını sölersen sevinirim.
              Düşük dozda Paxil SF nin tedavisinde kullanılır olumlu etkikleri olabilir. Ama daha önce ilaç kullanmadı ise kalkıp ilk gün faln kesinlikle kullanma çünkü ters etkisi olabilir.

              Onun yerine rahatlayıp gevşe işten önce kişisel bakımını yap dinlen iyi giysiler giy diğer insanların senden fazlası yok güleryüzlü olup işine sahip çık Allah muaffak etsin.
              I'm fine. I'm just not happy.
              G.House

              Yorum


              • #8
                Orjinal yazı sahibi: KATTRE View Post
                İşe alkollü mü gitsin ?? ne güzel bir çözüm ...sonuç ??
                birkac gun sonra ise baslayacak. ilac kullanmasi gerekir ama o kadar zamani yok. sosyal fobi seviyesi yusek bir seviyedeyse isi batiracaktir. o yuzden kisa vadede ilaclar etkisini gosterene dek alkolden yardim alabilir.

                Yorum


                • #9
                  Searos, sana yardımcı olacak bir önerim var. Telkin. Afirmasyon.

                  Sosyal Fobi, Çekingen-Kaçıngan Kişilik Bozukluğu ve buna benzer özsaygı, özgüven eksikliği olan türlerde bu çok işe yarar. Aslında her işe yarar.

                  Bütün olay senin zihninde bitiyor. İçte neyi telkin ediyorsan dışta onu çekersin. Neyden korkuyorsan onu çekersin. Hiç bir şey yokken sen korkarak o durumu kendiliğinden yaratırsın.

                  Senin zihninde sürekli negatif telkin var. Tam tersini yapacaksın. Pozitif telkin ve nefes tekniği. Bunu yaparsan değişimi göreceksin. Yalnız negatif düşüncelerin, telkinlerin hep gelecektir, onlara aldırma, durdurmaya çalışma ve onlara odaklanma, sen sadece kendi pozitif telkinine odaklan. Sen de şaşıracaksın sendeki özgüvene.

                  Elbette sadece telkin ile olmaz. Kitap okuman, araştırman, bir uzmandan yardım alman ve iyileşme, olgunlaşma sürecine kendiliğinden, kendi isteğin ve inancınla girmen gerekir, ancak o zaman telkinler kalıcı çözüme kavuşturur seni.

                  Zihnin neye inanıyorsa duyguların, düşüncelerin, fiillerin, enerjin o yöne akar.

                  Kendine bir cümle kur.


                  Mesela:

                  Ben değerli bir insanım.

                  Ben kendime güveniyorum.

                  Ben kendimi koşulsuz seviyorum.

                  Hayatımı kendim olarak dürüstçe yaşamak için gerekli risk almaya hazırım.


                  Mesela sabah akşam 50 kere şunu yap:

                  Karından derin nefes al ve BEN de, sonra ver, ve, İYİMSERİM ya da DEĞERLİYİM de, ve tekrar nefes al, bu ritmi 50, 60 kere tekrar et. Nefesleri sonra gittikçe derinleştir, güzel bir meditasyon.

                  Telkini kuru kuru söyleme. Duygusuna gir. Fakat birkaç tekrardan sonra, negatif telkinler (ne saçmalıyorum? bu bir işe yaramaz? aman ben yine özgüvensizim başaramayacağım? hala niye yapıyorum bu telkinleri?) biter ve telkinlere inanmaya başlarsın, duygusuna girersin.

                  Başarısız, özgüvensiz olmanın sebebi zihnindeki negatif telkinlerin duygusuna girmen ve gerçekten buna inanmandan dolayıdır.

                  Telkin, duygu, inanç ve sabır. Zamanla. Birkaç hafta içinde ki ilk günlerde de işe yarar değişimi göreceksin.

                  Kurban rolünü oynamaktan vaz geçip tüm sorumluluklarını alman gerekiyor ve bu iş imkanı senin için harika. Ben de bu telkinleri kullanıyorum ve kesinlikle işe yarıyor. Ben de yarın işe başlıyorum.

                  Kolay gelsin.
                  Last edited by Kaaan; 22-11-2012, 06:33 PM.

                  Yorum

                  İşleniyor...
                  X