Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Sosyal fobi ayrımı

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

  • Sosyal fobi ayrımı

    Arkadaşlar insan 35 yaşında sosyal fobiye yakalanabilir mi? depresif duygu durumu ile nasıl ayrıştırıcaz bu durumu?
    Yıllardan beri anksiyete ve depresyon sorunum var,asosyalim,hani eve tıkılırsın da bir süre sonra çıkmak istemezsin,öyle sanıyordum.
    Aslında çenem açıldı mı susmam.Doktorla vs. konuşurken hiç zorlanmıyorum,gerçi adam profesyonel deyip geçiyorum.
    Ancak eve kimse gelmesin,ben kimseye gitmeyeyim
    Çarşıya çıkmam,ekmek almak bile zulüm,ama yıllardır böyle.Yanımda biri olsun istiyorum sonra o biri beni sıkıyor..Varlığı sıkıyor yani..Ne bileyim diyelimki bir aile geldi,elim ayağım tutuşur,herşeyi birbirine katarım,
    Çocuğun okuluna da gitmiyorum artık,öğretmenlerle konuşurken garip hallere giriyorum diye,nedenini sormayın bilmiyorum
    Kızılaya gittim diyelim herşey herkes üzerime geliyor kalabalıktan yürüyemiyorum,karşıdan karşıya geçerken ödüm kopuyor koşuyorum
    Bundan 5 yıl öncesine kadar eğlencelerin aranan ismiydim,bara diskoya gitmeye bayılırdım,fırsatını bulduk mu atardık kendimizi şehir dışına...
    Şimdi yolculuk yapmak demek kaos demek benim için,1-1.5 yıl öncesine kadar da en azından arada bir çevreye katılır,bir kahve içerdim,yolda yürüyebiliyordum,okulla da daha fazla ilgiliydim..
    Düşünün kontroller dışında hiç çıkmıyorum,kontrole eşim olmadan gidemiyorum (adam bunun farkında değil,kızıp homurdanıp duruyor).Balkona bile çıksam kaçarak giriyorum,kapıdan çocukları geçirirken bile hemen bir an önce diye acele ettiriyorum,kapıyı kapatıcam ya bir an önce..
    Bu nasıl iştir böyle,insan nasıl bu hale gelir,adı ne bunun ,doktor depresyondan demişti,sf de olabilir falan ,,ne yapmam gerek,üzerine git demeyin ne olur,ağlarım.

  • #2
    sosyalfobi sende yok. depresyondan dolayi boylesin.

    Yorum


    • #3
      Emin olabilir miyim?

      Yorum


      • #4
        burdan degilmissin gibi gorunuyor emin olmak istiyorsan doktora gitcen.

        Yorum


        • #5
          depresyona bağlı olabilir. bende de depresyon olduğunda sosyal fobi oluyor.

          Yorum


          • #6
            Orjinal yazı sahibi: schrödingerinkedisi View Post
            burdan degilmissin gibi gorunuyor emin olmak istiyorsan doktora gitcen.
            Eh işte doktor dedi zaten sf de olabilir diye,belli ki karar veremedi daha
            Ben de depresyon sebebiyle diye düşünüyorum(dum).Sf olabilir deyip bir ton da laf edince afalladım.

            Yorum


            • #7
              Aslında hastalığınızın tanısından çok bu hastalıktan nasıl çıkılağını düşünmek daha mantıklı. Doktorların teşhis koyma durumları cok komik gelir bana.3 psikiyatra gittim. yazılı olarak bana koydukları tanıları bir birleriyle karşılaştırınca öle komik bir sahne oluştu.Her 3 doktor da ayrı tanılar ile ilerledi.Demem o ki bir doktor dan cok sizin kendinize faydanız var.Sizin hastalığınızı tedavi etme olasılığınız yüksek. neyi sevip neyi sevmediğinizi siz cok daha iyi bilirsiniz.Bu yüzden hareketlerinizin nedenlerini sorgulayın.Balkona çıkarken koşarak eve giriyorum. Neden nasıl bir duygu oluşturuyor bu sizde. utanç, çekinme insanlara karşı rezil olma duru mu? neden rezil olma durumu, ailenizde mükemelliyetçilik var mı? bu size yansımış mı bunları derinden sorgulayıp, cevap bulursanız ben eminim ki tüm sorunlarınız çözülür. sorunlarını gördüğün an onlarla özdeştiğin an onlardan kurtulma zamanın gelir.Şükür şuan bir psikolojik sıkıntım yok.yani var ama dert değil, yaşadığım sıkıntılar normal düzeyde. bende sorunlarımla sadece yüzleşerek atlattığımı düşünüyorum.bu yüzden size de bunu tavsiye ediyorum.
              "Umut olmasına var, sınırsız denecek kadar umut var, ama bizim için değil." Franz Kafka

              Yorum


              • #8
                Tavsiyenize teşekkürler.
                Evet mükemmeliyetçilik var bende,annemde de vardı.Rezil olma ,yanlış bir şey yapacağım düşüncesi oluyor bazen,bazen de neden aramıyorsun,neden çıkmıyorsun denmesini istemiyorum,bahane bulamıyorum artık.Bazen çok çabuk heyecanlanıp kem küm ediyorum.Zaten oldum olası sözlülerde kalp krizi geçirecek gibi olurdum,hiç şöyle adam gibi ayağa kalkıp bir şey anlatamadım.1 kişiyle sorun yaşamam genelde ama 2 kişi oldu mu iş değişir.Daha da kalabalık oldu mu tamamdır,bende ayar tutmaz.Biraz evvel saydıklarımın tamamını bir anda yaşarım,ömrümden ömür gider.
                Sorun şu ki 1 sene öncesine kadar üzerine gidebiliyordum,kendimi telkin ediyordum ucunda ölüm yok ya falan diye..Olabildiğince iyiydi yani,çekingen ya da heyecanlı bir tip gibi görünüyordum.Şimdi besbeter huzursuz ve gergin görünüyorum,bazen insanlar sinirli olduğumu ya da bir sorunum olduğunu düşünüyorlar ve söylüyorlar,ben de toplumdan uzak kalmayı yeğ tutuyorum artık.Herkese kendimi anlatacak halim yok ya..

                Yorum


                • #9
                  peki hiç düşündün mü? bu sorunla savaşmaya kalkışsam başlangıç noktam neresi olur? ilk başta tanıma aşamasına girin.Eşiniz sizi cok eleştirir mi? hatalarınızda yanınız da mı yoksa sert bir şekilde eleştirip kalbinizi kıran biri mi?
                  "Umut olmasına var, sınırsız denecek kadar umut var, ama bizim için değil." Franz Kafka

                  Yorum


                  • #10
                    Orjinal yazı sahibi: .::yabancı::. View Post
                    peki hiç düşündün mü? bu sorunla savaşmaya kalkışsam başlangıç noktam neresi olur? ilk başta tanıma aşamasına girin.Eşiniz sizi cok eleştirir mi? hatalarınızda yanınız da mı yoksa sert bir şekilde eleştirip kalbinizi kıran biri mi?
                    Eşimden ziyade annem öyleydi...Onun için tam bir hayal kırıklığıydım. Onun düşüncesi bu tabi.

                    Yorum

                    İşleniyor...
                    X