Duyuru

Collapse
No announcement yet.

SF'liler Evlenmeyin!!!

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

  • #31
    Bakkala ekmek almaya kim gidecek.

    Yorum


    • #32
      Sf li evlenmesin oyle yapmasın boyle yapmasın bır kere sen kendı kendıne dıyorsun ki ben bu problemi sorunu yenemiyecem bu sorun benım ustumde basa cıkamıyorum evlenırsem bu sorunlarımlarımdan dolayı sıkıntılarım daha da artacak.Bir kere kafada zaten kabul edıyorsun basa cıkamama duygusunu kendıne ket vuruyorsun.Hepimiz dunyaya bır kere gelıyoruz kımseden bır fazlamız eksıgımız yok tam tersi fazlamız var bu fazlalıkta hassasiyet duygusundan kaynaklanıyor.Herkese cok değer vermek gozde buyutmek ınsanları buyuk asılmaz dağlara cevırıyoruz.Sorunları kar topu etkısıyle cıg yapıyor ve bunun altında kalıyoruz.Karsımızda ınsan buyumeye bız kuculmeye baslıyoruz.

      Ben bır sosyal fobi hastası olarak 6 sene once bu tanı kondu bana.Şuan 24 yasındayım.Toplumla beraber bır sey yapamama konusamama konusurken terleme kendımı ıfade edememe,bır sey yapıcakken gozumde buyutme toplum yada ınsan yanında yemek yıyeyeme gıbı sorunlarım vardı.Basta bu rahatsızlıgın bende farkında deıldım 18 yasında calısmaya basladıgımda baktım kı patron calısırken benı ızlıyor benım hareketlerımı takıp ederken ben heyecan yapmaya dogru duzgun ıs yapamamaya kalemi bile kıpırtamıyordum.Basta dedım kı ne oluyor bana olayın farkında deılken.Ondan sonra bu rahatsızlıgın ustune gıtmeye basladım hayla eksıklerım var begenmedıgım yenemedıgım ama yenıcegımı dusundugum rahatsızlıklarım var.Ama kesınlıkle pes etmek yok ben bu RAHATSIZLIGI YENICEK KAPASİTEDE GUCTE BIR INSANIM.Alt etmesıne kesınlıkle ızın veremem.Kendınızı sartlayın arkadaşlar kımseye fazla değer vermeyın gozunuzte buyutmeyın.En sonunda hepımız bır avuc topraga gomulucez hepımız acız kullarız sonuc olarak ve bu dunyaya 1 kere gelmemize ragmen yasıyan cenaze durumu olma durumu cok acı bır sey.Size onerım toplumla korksanız hata yapsanız konusamasanız bıle gıdın gırın hatalar yapın bırakın sıze gulsunler cok onemlı deıl ya onların gulmelerı 5 paralık ınsanın sıze gulmesıne neden aldırıs edıyorsunuz.Bunlar sızın gelısmenız sorunları asmanız ıcın hep duvarlar olarak gorun.

      Ben korka korka ılk olarak konusmamı duzeltmek ıcın dıksıyon kursuna gıttım.Ses tonumu ilerde değerlendırme dusuncem oldugu ıcın hemde bu sorunu asmak ıcın sorunla mucadele etmek adına.Basta bır sey okurken ıcımden aglıcak gıbı oldum sonra kekeledım baktım ınsanlar guluyor bende onlarla beraber gulmeye basladım.Sonra yawas yawas acılmaya daha rahat ıfade etmeye ve en sonunda kurs ogrencılerının kurs derslerınde almıs aldıgı egıtımı gosterme adına tanıtım yapılması ıstendi.Tum ogrencıler benım yapmamıs ıstedıler.Ve topluluk onunde cıkarak tanıtım yaptım.Buna ragmen hayla bır cok eksıgım sıkıntım problemım var dertler bolumune asamadıgım seylerı yazıcam.Fakat bu oyle bır lanet hastalık kı tam gectı derken eger o hastalıkla bogaza bogaza mucade etmezsen yıne yenılıyorsun sureklı guncel tutup bu rahatsızlıgı yenıcek seyler yapmak gerekıyor.Dıksıyon kurslarına ıngılızce kurslarına muzık egıtımı kurslarına gıdın gulsunler terleyın sızlayın ama ne olursa olsun bılın kı her hatanız her yanlısınız sızı bır adım daha tecrube sahıbı yaptıgını goruceksınız.
      Benım en cok uzuldugum noktadan bırısıde benım bu sorunlarım yuzumden 21 yasına kadar hıc kız arkadasım olmadı.5 paralık ınsanlar guzel ıyı nıyetlı kızlarla konusmayı bılmedıgı halde cehaletın vermıs oldugu cesaretle takılırken ben koseye fırlatılmıs bır bez parcası gıbı eve kapatıyordum kendımı dedım kı o adamdan senın ne eksıgın var eger benım sorunum oldugu ıcın yada ufak tefek hatalarımdan dolayı bır bayan benı ıstemıyorsa defolsun gıtsın zaten o benım olmamıs kı zaten hıc bır zaman ben kendımı kandırmısım değer vermısım bosuna hayaller alemınde kurgular yapmısım.

      Bu forumdada cok degerli erkek,bayan mantıklı cumleler kuran cok değerli akıllı ıyı yerlere geliceği bellı olan ınsanların bu sorunlar yuzunden kendılerını bu denlı sıkıntıya sokmaları uzmeleri benı cok dusunduruyor.Sızler gercekten daha ıyı seylerı hak edıyorsunuz arkadaşlar.Pes etmek yok mucadele edılerek bu sorunların asılacaktır.Allah hepımızın yardımcısı olsun.Hayla benımde bır cok sıkıntım bulunmakta ama beraber yenıcez bunları ınanıyorum.
      Last edited by You Can Do İt; 14-08-2013, 11:17 PM.

      Yorum


      • #33
        Orjinal yazı sahibi: MERTMERT
        Helal olsun kardeşim sana. bende 24 yaşındayım söylediklerin okadar mantıklı ki yani çabalarından dolayı seni kutluyorum . ve bu sorunu yeneceğimize tüm kalbimle inanıyorum. gerçi ben doktora yeni gittim ama zararın neresinden dönersek kar. önümüzdeki yaşam bizi inşallah istediğimiz mutlu yere götürür.
        Tsk ederım bende sorunun farkında olmak ve bu sorunu sıkıntıyı cozmek adına mucadeleye vermıs olmandan oturu bende senı kutluyorum kardesım.Ben yapı ıtıbarıyle mucadeleyı seven bır ınsanım.Fakat en kotusunu dusunme ıtıbarıyle;mücadele edılıp canla basla ugrasılıp olmuyorsa eger hıc olmazsa vıcdani rahat bır sekılde mucadelemı verdım cabaladım ugrastım yenemedım yada suanda yenemedım demeyı tercıh ederım.Gecmıse oranla %60 daha ıyıyım.Daha rahatım toplum ıcınde ınsanları yonlendıren sevklendıren planlamaları yapıcak kadar kendımı gelıstırdım.Fakat baska sıkıntılarım soz konusu.Bu hafta tekrardan psıkıyatrıye gıdıcem uzun suredır ara vermıstım yenıden ılac tedasıne baslamayı dusunuyorum.Uzun bır sure gıtmek ıstemedım bu sekıldede yenebılırım ara vermeyle dıye fakat olmuyor tekrardan gıdıcem.Ama sonuc olarak bır sekılde yenıcez ınsallah hayırlısı olsun kardesım hepımız adına.Senın ıcınde hıc bır sey ıcın gec kalınmıslık soz konusu deıl.Sen bir kere en buyuk artıdasın suanda cunku sorununu bılıyorsun.Bızım ınsanımız en buyuk problemı hatasını sorununu bılememek nerde yanlıs yaptıgını onemsememek.Sen zaten suanda cozumu yarılamıssın durumdasın cunku sıkıntınının ne oldugunu tehlıkenın nerelerden gelıcegını dusmanını tanımaya baslamıssın.Zamanla hersey daha ıyı olucaktır kardesım cabalayarak bunlarda asılacaktır Allahın ıznıyle aman zaman gerekıyor hıc bır sey bır anda olmuyor sabırla olucaktır.
        Last edited by You Can Do İt; 15-08-2013, 01:45 AM.

        Yorum


        • #34
          Orjinal yazı sahibi: MERTMERT
          SENİN SORUNUN NE AKADAŞIM gayet iyi evlenebilirde sosyalleşebilirde bi sacmalama ... sen kendi derdine yan bana ALLAH yeter ok.
          Arkadaşım relax sakin ol ben SF liler evlenemez dedim mi?

          Eğer bir insan gerçekten SF li ise dünyada huzur bulamaz ister evlensin ister iş kursun ister seyyar satıcı olsun ne olursa olsun hayatı cehennemdir SF linin.

          Tabi doğal olarak evlenme, okul okuma, iş kurma para kazanma, insan kazanma, gibi sosyal ve pratik gerektiren konularda ayrıca başarısız olur bunun nesini anlamadın.
          I'm fine. I'm just not happy.
          G.House

          Yorum


          • #35
            niye öyle diyosunuz belki normal bi insan korkularınızı yenmede yardımcı olur veya sevdiğiniz için hoşunuza gitmesede bişeyler yapmaya çalışırsınız
            Bakalım hangi gün; eee ne olcak böyle demiycem

            Yorum


            • #36
              tanrı askına tanrı simdi ofkeden cıldırıyordur binlerce yıllık cabasının sonucu olusa olusa sfli bir insan olustu diye. dogal seleksiyonu da analiz edip iyileştirmeler yapacaktır. ancak yine de umutlu tanrı. dogal seleksiyon ile sflilerin eleneceginden. bu konuyu da gormesiyle biraz daha rahatlamıstır.

              Yorum

              İşleniyor...
              X