Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bir s.f linin hikayesi

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

  • Bir s.f linin hikayesi

    Merhaba arkadaşlar evet bende de sosyal fobi tahminen lise iki veya üçüncü sınıfta başladı. On yıldır da gitmiyor. Lisenin son sınıfında tam ergenliğe giriş döneminde coğunlukla çıkıyor bu sorun diye düsünüyorum. O zamana kadar daha cocuksu olan arkadaslıklar değişim yasıyor. Kızlar daha yakısıklı ve karizmatik erkeklere ilgi gösteriyor. Doğal olarak her sınıfta favori kız ve erkek ögrenciler oluyor. Bende lise son sınıfta bunun farkına vardım. Daha önceki arkadaslıklar samimiyet bir tarafa atılmış ve erkekler güzel kızların peşinde ve kızlar da yakısıklı tiplerin doğal olarak orta seviyede kişilerin işleri zorlaşıyor.
    Lise sonda farkettim yani zeki yada çalışkan samimi biri olmanın bir faydası yok illaki karşı cinsin ilgisini çekecek farklı özellikleriniz olacak. Üniversitede de benzer sekilde sürdü bu. Pek de sosyal olmayan bir fakültedeydim. Hatta derslerin zorluğundan asosyal öğrenciler toplululukları oluşmuştu.
    Burda itiraf etmekten hicap duyuyorum. Ben ilk kez bir kızla internet sayesinde çıkabildim. Hep küçümseriz laf arasında arkadas arasında ama bende lafı geçince ya insan internetten tanıstığı ile ne kadar anlasabilir ki falan dememe rağmen ilk kez ve bugüne kadar cok defa netten tanıstığım kızlarla arkadaslık yaptım. Ne yapabilirim farklı bir ortamda tanısamıyorum işte. Kalabalık ortamlarda iş ortamıdır kurstur vs yerlerde o kadar soğuk ve durgun bir görüntü veriyorum ki. Sosyal fobinin hayata etkisine bakın. Bugün de hoslandığım bir kız olsa ki çevremde var asla arkadaslık teklif edecek cesaretim yok. Bu gidişle ileride de olmayacak.

  • #2
    aynı dertten muzdaribiz yalnız değilsin arakdaş,benimde ilk kız arakdaşım nettendi..duygularını en iyi ben anlarım..

    Yorum


    • #3
      bu işin bi yöne sadece

      arkadasım sadece o mesele de değil. Hayatın her alanında insanı etkiliyor. En önemlisi iş hayatı orda başarılı olmak için atılgan olmak gerekiyor sadece çalışkanlık yetmiyor. Sosyal f. birinin terfi etmesi de zor hep geride kalmak durumunda kalıyorsun.

      Yorum


      • #4
        biliyorum anlatmana gerek yok bende s.f li,yim anlayabiliyorum seni,

        Yorum


        • #5
          bonnie'ye hitaben

          tabiki bende tanısmıs olduğum birine arkadaslık teklif etmekten söz ediyorum direk zaten olmaz. Su an görüstüğüm kız arkadaslar var iki üç yıldır tanıdıklarım bulusup sohbet edebiliyoruz kahve içiyoruz çay içiyoruz. Ama bi türlü daha ilerisine gitmiyoruz. Bu arada kızlar biriyle çıkıyorlar ayrılıyorlar uzun süre yalnız kalıyorlar. Arada yakınlık da gösteriyorlar ama bi yandan da senle çıkmıycaklarını laf arasında ima ediyorlar. Bu biraz uyanıklık gibi hem etrafında olayım o kızın her aradığında onla gezeyim tozayım bulusayım ama çıkma teklif edecek kadar da ileri gitmeyeyim böyle bir durumda yani ben üç dört yıldır görüstüğüm kıza teklif edersem ve kız da olmaz derse artık yüz yüze bakabilri miyiz sence kız bir daha arayabilirmi beni.

          Yorum


          • #6
            sana katılıyorum.

            3-4 yıl geçtikten sonra artık o ebediyen arkadas boyutuna mı geçmiştir zinhar teklif edilemez mi diyosun.

            Yorum


            • #7
              aslında bazen seziyorum bazen arkadas gibi bilirsin. Senle bulusmaya gelirken normal bi kıyafet de giyebiliyolar cok daha farklı insanı etkilemeye yönelik kıyafetler de giyebiliyolar. Konusma sırasında olan seyler var yani bazen samimiyetin dozunu kaçırıp bazı seyler söyleyebiliyolar. Bu size de olmadı mı hiç etkilendiğiniz anlık durumlar günlük sadece o an için çekici bulursun aklın başından gider. Zaten bir kız istediği mesajı verebilir karşındakine ve sohbetin şeklini şemalini değistirebilir bence hersey kızlarda bitiyor.

              Yorum


              • #8
                tabiki önce sunu düsünüyosun bi kere cok güzel bi kız giyinmesi konusması falan her seyiyle cok etkileyici ama farzet çıkmayı kabul etti onla her isteidği zaman dısarı çıkabilecek miyim cevap hayır cünkü cok dısarı çıkmayı sevmiyorum ona uyum saglayabilcem mi hayır cünkü kız gece çıkmayı cok seviyor alkolü cok seviyor falan aslında uyumsusuz ama kedi ve uzanamadığı ciğer gibi bisey kız numara olarak bize büyük geliyor. Dediğin gibi farklı bi çekim olabilir aslında çıkmayı istemiyoruz ama cok da görüntüsünden yakın davranıslarından etkileniyoruz.

                Yorum


                • #9
                  kızlarla konuşmak hep dert edinmişimdir bunu,insan olarak erkek olarak konuşamamak doğallığa aykırı,neden çok konuşmak isterken hep geri çekilmişim geri çekilen cesaretim değil geri çekilen benimsenmemiş ruhum,neler kaçırdım neler en güzel aşkı kaçırdım,en güzel yaşanacak sohbetleri yaşamı kaçırdım,kızlar zararlıdır keşkelerim zararı dokunsaydı,ama hep bir yok olularda gezinen ruhum bir günde cesaretle atıldı o aşkın önüne ve hüsran tek dileğim bir kişydi çapkın olmadım olamazdımda,tek biri,ama yaşam gösterdi cesaretimin bedelini gösterdi şimdi yenilmişliğin mukafatını ve bulamadık işte cesaretlerden sonra keşke diyebildim hep,kızlar kadınlar,uzaktan hoş yakından canavar,dışı seni yakar içi beni,bir melek gibiydiler,ama gerçekler o duygusallığın altında ince ince acılar akıttırdılar,...

                  Yorum


                  • #10
                    ayrılık sabahıhında uyandım rüyamdan,
                    liğme liğme dokudu yüreğimi acılar
                    bir sabah bir sabah diyet ettmiştim yüreğimi aşka
                    şimdi ödüyorum cezasını

                    tüm günler geçer geçerde
                    geçmeyen zamanın tutulmuş dolanmış benliğime sözlerin
                    nerdeler şimdi akan gözyaşlarımı dindiren güldüren gözlerin nerde
                    gün be gün kötürüm oluyorum bu sakat aşktan

                    bak şimdi sevemiyorum kimseyi
                    bak gülemiyorumda
                    hiç bir kadının gözlerinde yok gözlerin
                    bak hissedemiyorum uyuşmuş kalbimin atışlarında bile

                    seni seviyorum seni seviyorum seni hep seveceğim
                    sevmekteyim hep acısındayımda seni sevmenin
                    sevilmeyen yüreğimi neyleyim artık
                    sen yeterki sesini duyursan sadece sesini ruhundan akıttığın iki kelimeyi

                    .....hanzala...

                    Yorum


                    • #11
                      kim uğraşacak orayı bulup yazmaya şimdi...

                      Yorum


                      • #12
                        selam mutlumutsuz.ben de s.f liyim bende çocukluğumdan beri olan bişey.hep uslu çocuktum.okul hayatında hep sessiz kızdım ve üniv.ye kadar hiç erkek arkadaşım olmamıştı.sonraüniv.de biriyle tanıştım ama tesadüfen ve internetten.yüzyüze görüştük ve ben aşık oldum.ama kendime hiç güvenmiyorum kendimi beğenmiyorum,onun yanında hiç konuşamıyorum.bilmem ne.o görüşelim diyor.ben bişeyler uyduruyorum işim var diyorum.halbuki görüşmek istiyorum.hem de çok ama şimdi görüşürüsek bir süre sonra benim nasıl biri olduğumu anlayacak ve benimle görüşmemeye başlayacak diye görüşmüyorum.telde mesajlaşıyoruz.msjlaşırken sorun yok.ama yüzyüze konuşma sıfırım.birkaç kere görüştük ve ben toplam kaç kelime kullandım bilmiyorum sonra bana bizim aramızda bişey olamaz dedi.sadece çekingenliğim yüzünden bu aşkı yaşayamadım.reddedilmek beni depresyona itti.ben okula dersleri bıraktım.odadan çıkmıyorum.sonra ilaç kullanmaya başladım.ve 4 yıl geçti artık unuttum.ama bundan sonra öyle bi heyecanı bi daha yaşayamayacağım biliyorum.şu an erkeklerle konuşma tanışma konusunda yine çekingenim ama eskisi kadar değil.ama üniv.bitirdim ve çalışmaya başladım.işyeride de bazen zorlanıyorum sosyal fobi yüzünden.insanlarla birebir konuşmada iyiyim ama bir topluluk karşısında konuşmak ölümden beter benim için.kaçıyorum nereye kadar bakalım.nasıl yeneriz bilmiyorum(
                        <div>kimse anlamaz biliyorum;canımı yaksa da hayat g&uuml;l&uuml;yorum</div><br />

                        Yorum


                        • #13
                          bonie misin balolon musun kzıdırma beniiii şurda adam akıllı yazı yazıyorum modaratör durruken seni nneyine lan

                          Yorum


                          • #14
                            nan olm de get sinir harbine girmek istemiyorum,yaz fikrini söyle

                            Yorum


                            • #15
                              psi twetty

                              yazdıklarını okuyunca eminim bir sürü insan kendisinden birseyler buluyordur sf.li olup da böyle seyler yaşamamak imkansız cünkü hem özel hayat hem iş hayatında hepimiz benzer şeyler yaşadık. Sen tanıstığın kisiden biraz fazlaca etkilenmissin demek ki ama sonunda bununla ilgili sorunlarını da halletmişsin.
                              En azından bayan olmanın bir avantajı ikili ilişkilerde teklifi yapmak zorunda olmayışınız. Bırak sana gelsinler ve sen uygun gördüğünü kabul et. Biriyle çıktığın zaman konusmakta zorlanıyorsan mümkün olduğu kadar huzurlu sakin yerlerde görüşmeye çalıs. Tüm masaların dipdipe olduğu cafeler yerine daha seyrek masalı yerler var inan masalar cok yakın olmayınca insan daha huzurlu oluyor.
                              Ben bi kıza duygularımı mailde falan daha rahat ifade ettiğimi fark ettim msn de yazısırken de öyle yani daha rahat konusuyorum ve istediğimi söylüyorum ama yüzyüze bulusunca kasılıyorum sanki flört için buluşan değil de kırk yıllık dost kişiler gibi havadan sudan konusuyorum. Bunun çaresini de söyle buldum flörtte uzun süre msn den konusup kızın benim fikirlerimi anlamasını sağlıyorum yani onun için ne düsündüğümü iyce anlatıyorum kendimi de ifade ediyorum ve sonraki buluşmalar daha kolay oluyor sonuçta buluştuğum zaman kasılsam bile kız biliyor kafamda ne olduğunu. Msn de olmasa napcakmışım bilmem. Randevularda kem küm derken heralde saatler geçerdi.

                              Yorum

                              İşleniyor...
                              X