Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Sosyal fobinin çözümünü buldum

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Sosyal fobinin çözümünü buldum

Çocukluğumdan itibaren depresyon, yaygın anksiyete, sosyal anksiyete hastasıyım.Çok uzun bir süredir sorunu ve çözümü düşünüyordum sonunda buldum.

Çözüm Bilimsel bakış açısı.

Evren, dünya, insanlar, diller, dinler, kültürler nasıl oluştu?

Kişilik, karekter nasıl oluştu?

Kalıplaşmış düşünceleri yıkma zamanı gelmedi mi artık

olabilir neden olmasın ama olmayabilirde bu normal hayatın akışında yapılabilecek şeyler değil , yani hayatın içine katabileceğimiz türden bir şey değil. sen belki bilime ilgilisindir çözümü bunda bulmuşsundur bu davranış artı bir gayretle olur hayatın keşmekeşinde bir çoğumuz bilimsel araştırma yapmaya yönelmeyiz. daha çok hayatın içine katabileceğimiz pratik çözümlere ihtiyacımız var. misal her zaman yanımızda bir arkadaşın olmasına izin vermek gibi. eğer o yanımızda olursa bizim eksik tarafımızı tamamlar . bir nevi koltuk değneği olur bizi topluma hazırlar.

KuzuZade
    Derdest etti gönlümü serabınla gelen nazarın, n'ola ki aslına rücu etse suret-i nigarın..BeyZade
    BEYNİNİZİ değiştirin , HAYATINIZ değişsin... ( Dr. Daniel G. Amen )
    Psikiyatrik rahatsızlığı olan bu kitabı okusun etkili çözüm bulacaksınız. !

Yorum

Sorunları çözmek bakış açımızı değiştirmeliyiz.
      Kişiliğimiz ailemiz ve çevre tarafından oluşturuldu neden ona bağlı bir hayat sürdürelim ki...

Yorum

rasyonel düşünmek iyidir her zaman...

Yorum

maalesef nesnel düşünmek insanı robotlaştırıyor ve kendine güvenin de olmuyor.Bu dünyada bi hiç olduğunu daha fazla farkettiriyor ve dünyanın aptal bi yer olduğunu daha derinden görmeye neden oluyor.Kendinden uzaklaşman için iyi olabilir bu şekilde de düzelmiş varsayabilirsin kendini ama yaşanmayan bi hayatın olur

Yorum

Yaşanan bir hayat nasıl olur?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: letsdance
              bence bulamamışsın ayrıca depresyona girmeye başlamışsın.

Felsefik sorular bunlar (kafayı yeme belirtileri) Kendimden biliyom :RpS_laugh:
              :RpS_biggrin: Kafayı çoktan yedim

Yorum

bilimsel bakışla psikolojinin alakaları yok
                bilimle ilgilenmek istiyorsan benim gibi yap ve hepsini araştır güzel hobidir zamanın güzel geçmesini sağlar

Yorum

Sosyal fobiyi biraz olsun yenmenin tek yolu, çözüm aramamak ve insanlarla iletişimi koparmamaktır. (Bence)

Yorum

merak ediyorumda örneğin kalabalık yerlerde gezerken insanları izlemiyormusunuz kimisi gazetesini almış bir cafede kahve içiyor kimisi parkta oturmus etrafa bakıyor metrobüslerde insanlar sıkış sıkış işe gidiyor sende kendine bir rol seç oyna gitsin örneğin ben bugun muhafazakar ve turbanlı kadınların davetine katıldım oruc tutmadıgı halde sohbet ettik nerede oturduklarını sordum çay içtik çocuklarını sevdim vs zıt kutuplar birbirini çeker kendimi değerli hissettiren kitle hep muhafazakarlar olmuştur nedense...........

Yorum

Orjinal yazı sahibi: letsdance
                      riyasız bir şekilde dini inancı olan kimse, insana insan olduğu için değer verir. Seni kılığınla, gösterişinle, şatafatınla değerlendirmez.
                      herhangi bir dine bağlı kalmayan insanlar da insanlara değer verir aynı şekilde.

araştırıp öğrenmek fobilere çok fayda sağlamıyor en azından bende öyle oldu. misal araknofobim var örümcek türlerini, davranış kalıplarını üreme ve beslenme şekillerini çok iyi bilirim hatta uzun gözlemler de yaptım ama tık yok. çünkü fobiler aslen korku olduğu için beynin en temel güdülerinin olduğu yerdedir. rasyonel düşüncenin etki edemeyeceği bir yer.
                      o yüzden ben ne kadar örümceklerin bana zarar vermeyeceğini biliyor olsam da görünce adımı soyadımı üzerinde yaşadığım gezegeni unutup koşmaya başlıyorum. sosyofobide de öyle

Yorum

Orjinal yazı sahibi: echarttolle View Post
                        Çocukluğumdan itibaren depresyon, yaygın anksiyete, sosyal anksiyete hastasıyım.Çok uzun bir süredir sorunu ve çözümü düşünüyordum sonunda buldum.

Çözüm Bilimsel bakış açısı.

Evren, dünya, insanlar, diller, dinler, kültürler nasıl oluştu?

Kişilik, karekter nasıl oluştu?

Kalıplaşmış düşünceleri yıkma zamanı gelmedi mi artık
                        Senin içinde bulunduğun bu duruma "Çözüm bulmak" değil "Kafayı iyice bozmak" diyoruz.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: hartemes View Post
                          Senin içinde bulunduğun bu duruma "Çözüm bulmak" değil "Kafayı iyice bozmak" diyoruz.
                          :tinysmile_fatgrin_t Bunu beğendim

Yorum

Orjinal yazı sahibi: nndovah View Post
                            herhangi bir dine bağlı kalmayan insanlar da insanlara değer verir aynı şekilde.

araştırıp öğrenmek fobilere çok fayda sağlamıyor en azından bende öyle oldu. misal araknofobim var örümcek türlerini, davranış kalıplarını üreme ve beslenme şekillerini çok iyi bilirim hatta uzun gözlemler de yaptım ama tık yok. çünkü fobiler aslen korku olduğu için beynin en temel güdülerinin olduğu yerdedir. rasyonel düşüncenin etki edemeyeceği bir yer.
                            o yüzden ben ne kadar örümceklerin bana zarar vermeyeceğini biliyor olsam da görünce adımı soyadımı üzerinde yaşadığım gezegeni unutup koşmaya başlıyorum. sosyofobide de öyle

fobinin çözümü yoksa fobi diye bir hastalıkda yok o zaman

Yorum

notere gittin mi, tanrım hemen kossana......

Yorum

İşleniyor...
                              X