Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Sosyal fobinin çözümünü buldum

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

Orjinal yazı sahibi: letsdance
    riyasız bir şekilde dini inancı olan kimse, insana insan olduğu için değer verir. Seni kılığınla, gösterişinle, şatafatınla değerlendirmez.

iyiliğin güzelliğin faydanın ne tarafdan geleceği belli olmaz.......

Yorum

Orjinal yazı sahibi: nndovah View Post
      herhangi bir dine bağlı kalmayan insanlar da insanlara değer verir aynı şekilde.

araştırıp öğrenmek fobilere çok fayda sağlamıyor en azından bende öyle oldu. misal araknofobim var örümcek türlerini, davranış kalıplarını üreme ve beslenme şekillerini çok iyi bilirim hatta uzun gözlemler de yaptım ama tık yok. çünkü fobiler aslen korku olduğu için beynin en temel güdülerinin olduğu yerdedir. rasyonel düşüncenin etki edemeyeceği bir yer.
      o yüzden ben ne kadar örümceklerin bana zarar vermeyeceğini biliyor olsam da görünce adımı soyadımı üzerinde yaşadığım gezegeni unutup koşmaya başlıyorum. sosyofobide de öyle
      çözümü yanlış yerde arıyorsun...
      tamam tüm bunları bilmen iyi bir şey ama bunlarla nasıl mücadele edilebileceğini öğrenmen gerekir ... çözüm yollarını görmek sonuca yaklaştırır. ben yılladır rahatsızlıklarımla bu yönde mücadele ediyorum ve belirli bir yol kateddiğimi düşünüyorum. nasıl mücadele edilebilirliğini araştırın öğrenin rahatsızlığınız her ne ise

KuzuZade
      Derdest etti gönlümü serabınla gelen nazarın, n'ola ki aslına rücu etse suret-i nigarın..BeyZade
      BEYNİNİZİ değiştirin , HAYATINIZ değişsin... ( Dr. Daniel G. Amen )
      Psikiyatrik rahatsızlığı olan bu kitabı okusun etkili çözüm bulacaksınız. !

Yorum

bu yöntem kesin çözüm olmayabilir ama dolaylı yoldan düşünürsek bilgi edinmek başkalarıyla sohbet etmek için bir katkı sağlar. işe yaramıyor diye cahil kalınmaktansa bilimle ilgilenip tartışma ortamlarına girmesi hem sosyal fobiye hemde bilgili kişiliğe büyük katkı sağlar

Yorum

Benim gectigim yollardan geçiyorsun eckhart
          Ben yendim sf yi...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: 'ahenk' View Post
            Benim gectigim yollardan geçiyorsun eckhart
            Ben yendim sf yi...
            Nasıl yendiğini biraz anlatır mısın?

Yorum

ben 4 5 senedir bu hastalığı yaşıyorum nam-ı değer sosyal fobiyi.. gitmediğim doktor kalmadı 5 6 tane ilaç değiştirdim suan 1 aydır paxera 30 mg kullanıyorum bırakın düzelmeyi iyice geriye gidiyorum paxera bi işe yaramadı dideralde kullanıyorum en son canıma yetti 2 kutu dideral içip intihar ettim çok şanssızmışım ölemedim
              ben bu hastalık yüzünden üniversiteyi bıraktım evden cıkamıyorum şuan çok sıkıldım artık bu durumdan bidaha intihar edicem bu defa dideralden suyun içine 100 tane atıp eritip suyu içicem bu defa ölebileceğimi hissediyorum
              bunları niye anlattığımı söyleyeyim bu hastalığın tedavisi yok da ondan anlattım ya bu şekilde yaşamaya katlanırsınız(okulunuzu bırakıp evden dışarı çıkamaz çalışamaz hale gelirsiniz)yada dayanamayıp ölümü deneyebilirsiniz 3.bi ihtimal yok iyileşme tedavi gibi ihtimalleri yok bu lanet hastalığın...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ldnzz View Post
                ben 4 5 senedir bu hastalığı yaşıyorum nam-ı değer sosyal fobiyi.. gitmediğim doktor kalmadı 5 6 tane ilaç değiştirdim suan 1 aydır paxera 30 mg kullanıyorum bırakın düzelmeyi iyice geriye gidiyorum paxera bi işe yaramadı dideralde kullanıyorum en son canıma yetti 2 kutu dideral içip intihar ettim çok şanssızmışım ölemedim
                ben bu hastalık yüzünden üniversiteyi bıraktım evden cıkamıyorum şuan çok sıkıldım artık bu durumdan bidaha intihar edicem bu defa dideralden suyun içine 100 tane atıp eritip suyu içicem bu defa ölebileceğimi hissediyorum
                bunları niye anlattığımı söyleyeyim bu hastalığın tedavisi yok da ondan anlattım ya bu şekilde yaşamaya katlanırsınız(okulunuzu bırakıp evden dışarı çıkamaz çalışamaz hale gelirsiniz)yada dayanamayıp ölümü deneyebilirsiniz 3.bi ihtimal yok iyileşme tedavi gibi ihtimalleri yok bu lanet hastalığın...
                seni çok iyi anlıyorum. ben de bazen üniversiteyi bırakmak istiyorum, üstelik çok güzel bir bölümde okumama rağmen ama intihar etmeyi bir çözüm yolu olarak görmemelisin.. sakın olaylara uzaktan bakan biriymişim gibi düşünme ben de aynı hastalıktan muzdaribim hem de ileri derecede. lütfen kendine şans ver, aileni düşün bu acıya katlanabilecekler mi?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kingdom View Post
                  seni çok iyi anlıyorum. ben de bazen üniversiteyi bırakmak istiyorum, üstelik çok güzel bir bölümde okumama rağmen ama intihar etmeyi bir çözüm yolu olarak görmemelisin.. sakın olaylara uzaktan bakan biriymişim gibi düşünme ben de aynı hastalıktan muzdaribim hem de ileri derecede. lütfen kendine şans ver, aileni düşün bu acıya katlanabilecekler mi?
                  denedim emin ol denedim çok şans verdim kendime 21 yasındayım üniversitemi bıraktım ilaçlardan fayda göremiyorum durumum gitgide kötüleşiyo şuan iş bulup çalısmam gerekiyoken onu da yapamıyorum kadın olsam otururum evde ama erkeklerin çalışması gerekiyo beni nereye kadar idare edicekler baba parası yemeye utanıyorum bu şartlar altında ölmek en iyisi bunun askerliğide var orayada gidemem tek şart ölüm kalıyo herkes için en iyisi bu sanırım ailem bu acıya katlanamaz belki ama suan benim bu halime daha çok üzülüyolar gerçi intihar diyorum ama öldürmeyen allah öldürmüyo 2 kutu dideralin beni öldürmesi gerekiyodu ki araştırdım 7 tane içip ölen var dideralden yani anlycağın ölümde benim elimde değil ortada sıkışmış durumdayım bi mucize bekliyorum peki sen ne kadardır bu hastalığı yaşıyosun ilaç kullanıyomusun?

Yorum

Yorum

SF yi yenemiyorsan onunla hayatın tadını çıkarmaya çalış
                      dideralin öldüreceğini sanmıyorum hafif bir kalp dengeleyici ilaç
                      üniversite demek yaşam demek değildir okuyamıyan birçok insan var biride siz olun
                      yaşadığınıza göre ve kaybedeck birşeyleriniz olmadığına göre artık ne yapmak istiyorsanız yapın var olan hayatınızıda boşuna üzülerek geçirmeyin

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kabiliyet View Post
                        SF yi yenemiyorsan onunla hayatın tadını çıkarmaya çalış
                        dideralin öldüreceğini sanmıyorum hafif bir kalp dengeleyici ilaç
                        üniversite demek yaşam demek değildir okuyamıyan birçok insan var biride siz olun
                        yaşadığınıza göre ve kaybedeck birşeyleriniz olmadığına göre artık ne yapmak istiyorsanız yapın var olan hayatınızıda boşuna üzülerek geçirmeyin
                        olay sadece üniversite değil normal hayattada bişey yapamıyorum ayrıca dideral adamı mort eder ne kadar hafifde olsa kalp ilacı suda eritip içilrse daha etkili olur diye düşünüyorum bunuda ramazandan sonra deniycem snın bildign warmı öldürcek ilaç sn smdi yapma etme diyebilirsin ama zaten yapcam en azından faydan olsun

Yorum

denedim emin ol denedim çok şans verdim kendime 21 yasındayım üniversitemi bıraktım ilaçlardan fayda göremiyorum durumum gitgide kötüleşiyo şuan iş bulup çalısmam gerekiyoken onu da yapamıyorum kadın olsam otururum evde ama erkeklerin çalışması gerekiyo beni nereye kadar idare edicekler baba parası yemeye utanıyorum bu şartlar altında ölmek en iyisi bunun askerliğide var orayada gidemem tek şart ölüm kalıyo herkes için en iyisi bu sanırım ailem bu acıya katlanamaz belki ama suan benim bu halime daha çok üzülüyolar gerçi intihar diyorum ama öldürmeyen allah öldürmüyo 2 kutu dideralin beni öldürmesi gerekiyodu ki araştırdım 7 tane içip ölen var dideralden yani anlycağın ölümde benim elimde değil ortada sıkışmış durumdayım bi mucize bekliyorum peki sen ne kadardır bu hastalığı yaşıyosun ilaç kullanıyomusun?
                          aslında ben kendimi bildim bileli çekingen olarak tanımlardım ama büyüdükçe normal bir şey olmadığını anladım ve doktora gittim. efexor ve dideral vermişti, kullandım ama faydasını görmedim. sonra da gitmedim bi daha. hemen intiharı düşünme, emin ol bir çıkış yolu vardır. yani en kötü ihtimalle alışırsın bu duruma. ben de alışmaya çalışıyorum.

Yorum

olay sadece üniversite değil normal hayattada bişey yapamıyorum ayrıca dideral adamı mort eder ne kadar hafifde olsa kalp ilacı suda eritip içilrse daha etkili olur diye düşünüyorum bunuda ramazandan sonra deniycem snın bildign warmı öldürcek ilaç sn smdi yapma etme diyebilirsin ama zaten yapcam en azından faydan olsun
                            intihar istiyorsan intihar et belki böylesi daha doğrudur ama ilaçlar öldürmeyip sakat bırakabilir
                            bende senin gibi sosyal fobiliyim bende intiharı çok istiyorum ama bazen hayatımda güzel şeyler oluyor vazgeçiyorum

Yorum

Zamana bırakmak lazım bazen, aşırı şartlandırmada insanı depresyona sokuyor.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kingdom View Post
                                aslında ben kendimi bildim bileli çekingen olarak tanımlardım ama büyüdükçe normal bir şey olmadığını anladım ve doktora gittim. efexor ve dideral vermişti, kullandım ama faydasını görmedim. sonra da gitmedim bi daha. hemen intiharı düşünme, emin ol bir çıkış yolu vardır. yani en kötü ihtimalle alışırsın bu duruma. ben de alışmaya çalışıyorum.
                                son olarak bende gittim tekrar doktora efexor verdi 15 gündür içiyorum dideralle beraber bende de etki olmadı hatta daha kötüyüm efexorun yan etkileri çok kötü yaptı beni

Yorum

İşleniyor...
                                X