Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Sosyal Fobiyi Nasıl Yeneceğimizi Sonunda Buldum

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Sosyal Fobiyi Nasıl Yeneceğimizi Sonunda Buldum

Arkadaşlar sonunda sosyal fobiyi nasıl yeneceğimizi buldum.Çözümü 2 ana kola ayırdım telkin ve kendimizi eğitmek olmak üzere.

A.KENDİMİZE YAPACAĞIMIZ 3 TELKİN İLE BÜYÜK ORANDA KAYGILARIMIZI YENECEĞİZ.

1-)Önce durumun farkına varacağız ki zaten bu konuyu okuyorsanız zaten durumunuzun farkındasınızdır.

Kendinizi görünmez gibi mi hissediyorsunuz? Toplum içinde konuşmak sizin için bir çile mi? Korkmayın, çekingenlik gayet normal bir duygudur. Sadece bunun farkına varıp, üstesinden gelmek için neler yapacağınızı bilmeniz yeterli…

2-)Tüm negatif düşünceleri yok edeceğiz.

“Söylediklerim eminim kimseyi ilgilendirmiyor”, “Birinden bir şey istersem onu rahatsız etmiş olurum” ve “Kesin benimle alay edecekler” gibi olumsuz fikirleri hayatınızdan çıkarın. Alay edilme korkusu, eleştirilme kaygısı gibi duygular sizi her anlamda kısıtlayacaktır. İlk olarak bu fikirleri tekrar gözden geçirin. Ama şunu düşünerek: “Gerçekten ‘yanlış bir adım atmanızı’ bekleyen bir sürü göz sizin üzerinizde mi? Herkes sürekli sizi mi konuşuyor?” Tabii ki hayır; siz dünyanın merkezi değilsiniz sonuçta! Bunu aklınızdan çıkarmayın. Çekingenliğinizi kıracağınıza inanamayacaksınız.

3-)Kendimizi gevşeteceğiz hiç kimse bizden üstün ya da altta değil hepimiz eşitiz

Kendinizi gevşetin
    Çekindiğiniz durumlarda terleme, kızarma veya titreme gibi semptomlar gösteriyor olabilirsiniz. Bunun nedeni rahatsız olduğunu durumlarda duygularınızın bir anda karakteriniz üzerinde hakimiyet yaratıyor olması ve adeta elinizi kolunuzu bağlıyor olmasıdır. Kulağa kısırdöngü gibi gelecek; ama vücudunuzun verdiği bu tepkileri kontrol etmek de aslında sizin elinizde! Kötü duygularınızın sizi, bedeninizi kontrol altına almasına izin vermeyin. Sakinleşmek için o an ne uygunsa onu yapın. Düzenli bir nefes egzersizi veya kısa bir yürüyüş size bu tip durumlarda yardımcı olacaktır.

B.Sosyal Becerilerimizi Geliştireceğiz

Belki sizde benim gibi bir çoğunuz yıllardan beri sosyal fobiksiniz dolayısıyla yukarıdaki durumları gerçekleştirdikten sonra konuşmaya harekete geçmeye çalışacağız ama bu illet yüzünden uzun süredir toplumdan uzağız ve nerede ne konuşulur nasıl davranılır bi haberiz buda bizim kaygımızı daha da arttırıyor.Onun için hazır konuşma konuları toplum içinde konuşma vb bilgileri okuyarak uygulamaya koymaya çalışacağız.

Örneğin yeni bir yerde eğitim alacaksınız kapıdan sınıfa girdiniz ve ilk ne yapacaksınız hiç kimseyi tanımıyorsunuz bu durumda sosyal fobik olmayan arkadaşlardan nasıl davranacaklarını öğrenip uygulamaya çalışabiliriz.

Arkadaşlar yazım hakkında ne düşünüyorsunuz fikirlerinizi belirtirseniz sosyal becerilerimizi geliştirmek için hep beraber hangi durumda ne konuşulur gibi bi arşiv hazırlayarak sosyal fobiyi tarihe gömebiliriz

Güzel öneriler dostum. Herkes kendi çözümünü ve başetme yolunu paylaşırsa burada, diğerleri de uygular ve dener..
    Kısacası;
    ----Memnun değilsen, memnun etmeyeceksin,
    ----Sen olmasan da dünya dönecek.
    ----Seni umursmayanları sen de umursama.
    ----Korkularının üzerine git.
    diyorsun sanırım. Asosyalleştim ben de baya. Tenis, yüzme yada enstrüman kursuna falan mı yazılsam. Bir kere yüzme kursuna gittim. Benden 10 yaş büyük iki kadın vardı. İki haftalık kurs bitiminde ikisinin de telefonunu istedim. Biri verdi numarayı ama görüşmek kısmet olmadı.

Yorum

24 temmuz 2013 çarşamba saat 13:14 sosyalfobiyi yendim teşekkürler.

Yorum

İşleniyor...
      X