Duyuru

Collapse
No announcement yet.

[Sosyal Fobililer] Toplam kaç arkadaşınız var?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

Orjinal yazı sahibi: şkrkiz View Post
    bi tane larşı komşmz var evli bir bayan çok neşeli aktif atılgan biri çokda alçak gönüllü hiç hissetirmedi bunu bana.ama benden sıkılır diye onlada fazla iç içe olamıyorum.yakınlaşınca herşey ortaya çıkacak diye korkuyorm belkide mesfeli oluncca saygı gördüğümü hissediyorum çünkü.sohbette güzel gidiyo onunla arada dahil olup fikir beyan ediyorm
    belki de şu an seni en zorlamayacak sohbet edeceğin kişi bu tiptir.
    sadece karşı komşunla diyalog kurmana engel olan şey ne..
    ilk etapta sadece bu sorununla yüzleş.
    sadece bu sorununa odaklan.
    sadece bu sorunu çözmeye çalış..
    bütün gücünü çeşitli konulara dağıtmak yerine.
    tek bir noktaya yoğunlaştırırsan..
    daha etkili olabilirsin..
    düğümün biri çözülünce diğer düğümler daha kolay çözülebilir.

aksi halde dikkatini meselenin geneline verirsen bir çözüm üretemeyebilirsin.
    sonuç alamayabilirsin ve gücün tükenip pes edebilirsin.

Ancak sadece tek bir meseleye yoğunlaşırsan etkili olabilir.

Yorum

karşı komşumla engel nedir heyecanlanmam onun yanında dahi birebir olunca heyecanlanıyorm ama yanımda annem yada başka insanlar olunca aktifde oluyorm aksine.birebir iletişimde yakınlaşamıyorm fazla nefesm bile titrio konuşurken.artı bi de evli sonuçta çoluk çocuk tam arkadaş gibi olmak istemiyorum ama anlaşabileceğim bi tip dediğiniz gibi.

tek soruna odaklanma konusunda haklısınz fakat zaman geçiyo 30 küsrlü yaşlara gldk halen bekarz halen atanamadım bi de bu sorunlar var.keşke geniş vakit olsada tek bir soruna odaklanabilsek zaman geçiyo hepsni bi anda çözmeye çalışıorz başarılı da olamıyorz zaten ama haklısınız
      mesela şu an iki üniv farklı bölm aynı anda okumaya çalışıorm bi yandan kpss ye girmem lazım ona hazırlık bi yandan çalışmam lazım onu düşünüyorum(para kazanma açsndan)bi yandan atanmadım die üzülüorm bi yandan ailemn psklojk baskısını hssediyorm çevrenn ki ayrı zaten biz kendmzle cebellşrken insanlarda sürekli daha atnmdnmı napıosn şimdi nie böyle yapmıosn gibi türlü akıl vermeye kalkıyo .tüm bunlarla iç içeyken hayatla iç içeyken artı sosyal fobi yi anksytelermzi çözmeye çalışıoruz sadece birine odaklanmak olmuyo

Yorum

Orjinal yazı sahibi: SFyiYENCEM View Post
        Gerçek hayatta toplam kaç arkadaşınız var? Sonra nerede tanıştınız arkadaşlarınızla?

Benim sadece bir tane arkadaşım var ama o da biraz tuhaf bir insan onla geçirdiğim vakitlerin çoğu çok sıkıcı oluyor yalnızlığı tercih etmek zorunda kalıyorum genelde. Ne vardı kafa yapıma uygun arkadaşlarım olsa.
        Sayılarla ölçüm yapmak son derece sağlıksız, hele ki sosyal fobililer için daha da kötü. Çok arkadaşı olanlar ne kadar destek buluyor acaba? Korkuluk gibi duracaksa 10 arkadaş neye yarar? Size ancak imaj getirir, o imaj size sevgi ve güven getirecek mi? Hayır getirmiyor. Yalandan bir dünya inşa edip, kendinizi rahatlırsınız ama eninde sonunda elinizde patlar. Şu soruyu sormak, ne kadar sağlksız bir sistemde yaşadığımızı gösteriyor. Arkadaşlık da sayıya indirgenmiş. Bunlara takılırsanız, sürekli boş yere acı çeker durursunuz.

Yorum

sennle rahatszlklarmz çok benzer cnm

Yorum

karşı komşumla engel nedir heyecanlanmam onun yanında dahi birebir olunca heyecanlanıyorm ama yanımda annem yada başka insanlar olunca aktifde oluyorm aksine.birebir iletişimde yakınlaşamıyorm fazla nefesm bile titrio konuşurken.artı bi de evli sonuçta çoluk çocuk tam arkadaş gibi olmak istemiyorum ama anlaşabileceğim bi tip dediğiniz gibi.

tek soruna odaklanma konusunda haklısınz fakat zaman geçiyo 30 küsrlü yaşlara gldk halen bekarz halen atanamadım bi de bu sorunlar var.keşke geniş vakit olsada tek bir soruna odaklanabilsek zaman geçiyo hepsni bi anda çözmeye çalışıorz başarılı da olamıyorz zaten ama haklısınız
            mesela şu an iki üniv farklı bölm aynı anda okumaya çalışıorm bi yandan kpss ye girmem lazım ona hazırlık bi yandan çalışmam lazım onu düşünüyorum(para kazanma açsndan)bi yandan atanmadım die üzülüorm bi yandan ailemn psklojk baskısını hssediyorm çevrenn ki ayrı zaten biz kendmzle cebellşrken insanlarda sürekli daha atnmdnmı napıosn şimdi nie böyle yapmıosn gibi türlü akıl vermeye kalkıyo .tüm bunlarla iç içeyken hayatla iç içeyken artı sosyal fobi yi anksytelermzi çözmeye çalışıoruz sadece birine odaklanmak olmuyo
            iş ile ilgili problemler ayrı bir konu.
            önemli bir problem tabi ki.
            ancak arkadaş edinme sorunu ile iş sorunu tam olarak aynı kategoride düşünemeyiz.
            bir iş bulma sorunu ile ilgilenirken aynı anda arkadaş edinme probleminle de ilgilenebilirsin.

benim demek istediğim.
            insanlarla diyalog kurmayı çözümlemek için.
            tek bir kişiye odaklanabilirsen.
            daha kolay çözebilirsin.
            çünkü bir kişide hissettiğin problem aslında diğer çoğu kişilere karş da hissettiğin problemleri içerir.
            ama bir taraftan komşu ile neden konuşamıyorum, diğer taraftan okul arkadaşımla neden konuşamıyorum, bir diğer taraftan kuzenimle neden konuşamıyorum diye düşünüce. insanın dikkati dağılır. planlı ve programlı bir çalışma olmaz. ciddi olmaz.

bir insanla diyalog kurma.
            bir insanla diyaloğunun önündeki engeller.
            bir insanla konuşmak istediğin zaman sana ne engel oluyor.
            sadece tek bir kişi.
            o bahsettiğin evli komşu bayan.
            bu kişinin kapısını çalıp konuşmak istediğinde aklından neler geçiyor.
            neler hissediyorsun.
            aklından geçen düşünceler gerçekten doğru mu.
            onun senin hakkında düşündüğünü sandığın şey gerçekten doğru mu.
            veya bir başkasının senin hakkında düşündüğünü sandığın şey gerçekten doğru mu.
            mesela kadının çocuğu varsa.
            çocuğu ile ilgilenmesine yardım edersen onun için çok faydalı olabilir.
            o da kendine zaman ayırabilir.
            çocukla sürekli ilgilenmekten sıkılabilir.
            onu bir nebze rahatlatmış olabilirsin.

bilmiyorum sadece örnek veriyorum.
            çocuk olmaz başka birşey olur.
            belki de onun da birileri ile paylaşmak isteyeceği problemleri vardır.
            seninle paylaşmayı ister belki.

bilemezsin.

beni yanlış anlamayın sakın.
            ben hissettiklerimi, düşüncelerimi paylaşmak istedim sadece.
            akıl vermek, ahkam kesmek olarak düşünmeyin.

Yorum

kendinle vakit gecirmek arkadaslarla vakit gecirmekten daha guzel olabiliyor.

Yorum

Sıfır, hatta eksilerde......

Yorum

arkadaşlarım var aslında her ne kadar az olsalar da , ancak bu güne kadar hep uzak kaldık birbirlerimize , hep çok yalnız kaldığımı düşünüyorum ama yorumları okuduğumda hiç olmazsa biraz iyi durumdayım diyebiliyorum şu an

Yorum

7 sekiz var herhalde

Yorum

arkadaş çok dost yok önemli olan dostu bulmak

Yorum

mütevazi insanlar çok az .ego düzeyi yüksek olmayan alçak gönüllü böyle birilerni gördğnz zaman kaçrmyn gerçktn yok gibi insanlar neyn havasında neyle üstnlk kurmaya çalışıo anlamş değilim sen mütevazi olunca seni saf zannediolar küçümsylr en iyi dost kendimiz gibi olanlardan olur s.f lilerden
                        Last edited by şkrkiz; 08-11-2013, 11:16 AM.

Yorum

mütevazi insanlar çok az ego düzeyi yüksek olmayan alçak gönüllü böyle birilerni gördğnz zaman kaçrmyn gerçktn yok gibi insanlar neyn havasında neyle üstnlk kurmaya çalışıo anlamş değilim sen mütevazi olunca seni saf zannediolar küçümsylr en iyi dost kendimiz gibi olanlardan olur s.f lilerden
                          ......................
                          Last edited by dreamside; 25-02-2014, 01:50 AM.

Yorum

1 tane samimi var ama o olmasa daha iyi. 2-3 senedir arkadaşız. Ama her görüştüğümüzde yeni tanışmış gibi buz gibi bir hava var. Gören arkadaş değil mecburiyetten berabermişiz gibi düşünür. Çoğu zaman beni ciddiye almaz. Herşeyini benden saklar. Ben konu açmaya çalışmasam hiç konuşmayız. Bazen dışarı çıkarken sadece beni peşine takıyor gibi geliyor. Onun biraz da olsa çevresi var. Ben olmasam da hiçbir şey değişmez onun için galiba . 3-4 haftada bir aklına gelirim. Ben aramasam anca 3-4 haftada bir arar.

Kısacası hiç yok diyebilirim . Olmasını isterdim. Samimi olduğum dostum diyebileceğim biri olsun isterdim.

Normal bir insan olmak isterdim. Yaşayan biri olmak isterdim. Görünmez adam olmak değilde hayata tırnaklarını geçiren biri olmak isterdim. Bazılarının korkarak, bazılarının ise gerizekalı gibi bakmadığı; insanların beni normal bir insan gibi gördüğü bir insan olmak isterdim. Büyüklerimden ''efendi çocuktur'' kelimesi altında safın teki olduğumu ima etmemelerini isterdim. Başarılarımı, yeteneklerimi ön plana çıkarıp hedefine emin adımlarla giden biri olmak isterdim. Bu durum içinde olduğu için ailesi ile bile geçim sıkıntısı çekmeyen biri olmak isterdim.

Varlığım ile yoklum bir olmasın isterdim.
                            Last edited by ven0m; 05-02-2014, 03:03 PM.

Yorum

Gerçek diyebileceğim sadece 2 kişi var sanırım.
                              "Ok ancak geri çekerek atılır. Hayat seni zorluklarla geri çekiyorsa, seni daha büyük bir şeye fırlatacağı içindir."

Yorum

Herkes aynı benim için.. Herkes arkadaşım herkes arkadaşım değil

KuzuZade
                                Derdest etti gönlümü serabınla gelen nazarın, n'ola ki aslına rücu etse suret-i nigarın..BeyZade
                                BEYNİNİZİ değiştirin , HAYATINIZ değişsin... ( Dr. Daniel G. Amen )
                                Psikiyatrik rahatsızlığı olan bu kitabı okusun etkili çözüm bulacaksınız. !

Yorum

İşleniyor...
                                X