arkadaşlar diğer insanları kendimden üstün görüyorum, altta yatan nedeni büyük ihtimal bi zaman yaşadığım korkuyu kendimde eksiklik olarak hissettim ve bu yanlış düşünce/duyguyla devam ediyorum...Sıkıntım şuan işyerindeyim normalde çalışıp benden iyisi yok işimde derdim (benden iyilerinin olacağını bildiğim halde) ama şimdi onu sindirerek diyemiyorum birşeyler eksik acaba altta yatan neden benim düşündüğüm ihtimaller arasında; eskiden yani ben bu işimde iyiyim dersem sanırım eskiden kimbilir yaşamış olduğum kendime güvendiğim bi anda korkuyla birlikte diğer insanları kendimden büyük görmem mi? (bu ihtimali ben düşündüm sizinde olabilitesi olan ihtimaller varsa konuşalım üstesinden gelelim)
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
diğer insanları üstün görüyorum
Collapse
X
-
ozkan kardeşim kimse mükemmel değil.. İnsan ne zaman tamım derse işte o zaman kendini dev aynasında gördüğünün kanıtıdır. Kendini eksik görme kanısına bir kaç iş ters ters gittiği için varmış olabilirsin.. ama insanlar eksikliklerini örtmede o kadar usta ki , etraf kendini pazarlayan içi boş insan dolu... Sen yine işine sarıl, yeniden öğreniyormuş gibi ne kadar ustalaşsan da amatör ruhunu kaybetmeden şevkle çalış. İnsanları üstün görme bu durum da kendinde oluşturduğun bir eksiklik , kendini onarmaya çalışsan eksik tarafını değil de üstün yanlarını ortaya çıkarsan bu dengesiz durum da yok olur..!!........
-
kendimden aşağıya bakmayı düşündüm sizler böyle söyleyince .baktım çevremde benden aşağı yok .sorun çevremize bakmak belkide daha uzaklara atılınca bizde çokdaha aşağılarda var evet .benm bi aklım var diyosnz aklı olmayanlarda var.tüm organlarım var diyosnz olmayanda var.bi ailem var diyosnz olmayanda var .
evet haklısınız ama olanla yetinmekmi yoksa fazlasınımı istemek mantıklı bizler kendimizi aşmak istiyoruz olanla yetinmek değil
Yorum
-
Genelde insanlar, diğerlerini kendinden küçük görür ama sende tam tersi olmuş. İkisi de zararlı elbette. Kendini insanlarla kıyaslamamaya ne dersin. Gerizekalı da olabilirdin, o zaman halin ne olurdu kim bilir. Bence bu bir takıntı. Senin kimseden eksikliğin yok. Sadece daha fazla takıyor ve umursuyorsun insanları. İş yeteneğinle, kendine güveninin artması takıntısı, seni mükemmeliyetçilik hastası yapabilir. Dikkat et.Orjinal yazı sahibi: ozkan.akyurek View Postarkadaşlar diğer insanları kendimden üstün görüyorum, altta yatan nedeni büyük ihtimal bi zaman yaşadığım korkuyu kendimde eksiklik olarak hissettim ve bu yanlış düşünce/duyguyla devam ediyorum...Sıkıntım şuan işyerindeyim normalde çalışıp benden iyisi yok işimde derdim (benden iyilerinin olacağını bildiğim halde) ama şimdi onu sindirerek diyemiyorum birşeyler eksik acaba altta yatan neden benim düşündüğüm ihtimaller arasında; eskiden yani ben bu işimde iyiyim dersem sanırım eskiden kimbilir yaşamış olduğum kendime güvendiğim bi anda korkuyla birlikte diğer insanları kendimden büyük görmem mi? (bu ihtimali ben düşündüm sizinde olabilitesi olan ihtimaller varsa konuşalım üstesinden gelelim)
Yorum
-
Kimse kimseden üstün değil aslında.Herkesin içinde kendine haz yani özel yetenek vardır,farketmişsindir veya farketmedin.Niçin herkes aynı mesleğe sahip değil ya da neden herkes aynı meslekte aynı başarıyı sağlamıyor?Diyelim sen doktor oldun,bende aşçı.Sen doktorluk hayatında başarılarınla ünlenmişsin,bende yaptığım yemeklerle ünledim.İkimiz mesleğimizi değiştirsek yine başarılı olabiliriz ama aynı başarıyı sağlayamayız...Yani üstün gördüğün insanların diğerlerinden farklı bir yeteneği olsa bile aynı zamanda kusurları da var.O kusurlar belkide seninde onlardan ayırt edici özelliğin.Hepimizin aynıyız,eşitiz.Kendini üstün görenlerde ne var.Aşırı kendine güveniyordur,kusursuz hissediyor.Sen de kendine güvenin artması lazım,kendini başarılanla kanıtlaman lazım...Sana sadece bir sorum var.Bu sorun ne zamandan beri var ?
Yorum
Yorum