Arkadaşlar, nereye yazacağıma karar veremedim, sosyal fobili olduğumu düşündüğüm için değil, korkularıma en yakın bulduğum yer olduğu için buraya geldim. Şöyle bir sorunum var, yaşadığım yerden zaten nefret ediyorum, buradaki insanlar gerçekten kötüler, genelleme olarak elbette. Bir kere çok iftira olayı oluyor. Herkes herkese iftira atıyor. Geçmişte bende yaşamıştım bunu, ama o zamandan bu yana dışarı çıkamıyorum. Yanlış bir şey yaparım, hemen sorgulanırım korkusundan. Sürekli evdeyim. Ve çok sıkıldım. Fakat okulda mesela konuşkanımdır, hatta çok konuşurum. İsteyerek olmuyor ama. :/ Konuştuktan sonra da acaba benden sıkıldı mı, çok mu boş konuştum gibi endişelere kapılırım. Bu döngü oldu.
Özellikle tartışmaktan çok çekinirim, insanların bana zarar vermesinden korkuyorum. Manevi olarak. Bir laf etmelerinden falan. Ve kendimi savunamaz hale geliyorum bazen. Son zamanlarda biraz daha azaldı ama hala var. Sizce ne yapmalıyım?
Özellikle tartışmaktan çok çekinirim, insanların bana zarar vermesinden korkuyorum. Manevi olarak. Bir laf etmelerinden falan. Ve kendimi savunamaz hale geliyorum bazen. Son zamanlarda biraz daha azaldı ama hala var. Sizce ne yapmalıyım?
Yorum