Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Psikologa / Psikiyatriste gittiniz mi?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Psikologa / Psikiyatriste gittiniz mi?

SF için Psikologa / Psikiyatriste gittiniz mi? Size ne söylediler? Nası bir çözüm sundular? Gelin burda paylaşalım, tamamını olmasa da bir kısmını paylaşabilirsiniz.

Benim şu an'a kadar gittiklerim işime yarayacak gibi görünmüyorlar.

Psikiyatrist şunu söyledi: Sosyal fobinin nedeni özünde aklımıza gelen korkularmış "ya beğenilmezsem", "ya rezil olursam" gibi düşünceler aklımıza hiç gelmemiş olsaydı o titreme/terleme/kızarma gibi belirtiler bile olmayacakmış özgüven gereken durumlarda. Sonra herkesin bildiği antidepresanları yazdı, hadi güle güle. 1 saat ben konuştum o dinledi dinledi yazdı.

Psikolog da (aynı zamanda bu da psikiyatr): Sosyal fobinin nedeni özünde içimde kalan şeyleri yapamamammış, ve sinir sistemim çok zayıfmış, aslında sosyal fobi diye birşey yokmuş sinir hastalığı gibi birşeymiş sinirlerimi sağlamlaştırdıklarında birşeyim kalmayacakmış. Ot tedavisi görecekmişim.

Bir diğer doktor diğer doktoru yalanlıyordu, hepsi ben bilirim havasında.

Siz de anlatabilir misiniz kısaca?
    Last edited by SFyiYENCEM; 27-11-2013, 12:28 PM.
    --------------------------------------------------------------SFyiYENCEZ-----------------------------------------------------------

Bütün Sosyal Fobililer Psikoloji.gen.tr'de Arkadaş Olarak Beni Eklesin

--------------------------------------------------------------SFyiYENCEZ-----------------------------------------------------------

benim için çözüm ilaç oldu. ilaçla tamamen düzeldi.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: buhurizade View Post
      Antidepresan mı? Hangi ilaç? Yani ilaçla sosyal fobiyi %100 yenebildin? Yan etkileri kötü değil mi?

Yorum

Psikiyatristten sağlayacağın tek fayda, ilaç ismi öğrenmektir. Başka bir yarar bekleme. Boşa para harcarsın. git market alışveriiş yap ona vereceğin paraya. daha çok faydasını görürsün.

Yorum

Psikolog ve psikaytrların neden çok konuşmadığını neden hep hastayı dinlediğini düşündünüz mü hiç?

Bir dahiliyeciye gittiğinizde doktor şikayetinizi sorar ve ona göre sizi fiziksel bir muayeneden geçirir ama ruhsal rahatsızlıklarda doktorun muayenesi sizi dinlemektir, siz anlattıkça konuştukça sizi çözmeye çalışır teşhisini koyar ve ilaç yazar, başka ne yapsın?
          Şuna inanmak lazımdır ki, Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir (Mustafa Kemal Atatürk)

Yorum

size yazdığı ilacın tam olarak ismi nedir? Psikiyatr lara çok kendimizi bağlamamamızın gerektiğine inanıyorum. Tabi ki gerektiğinde de gidilir ama elimizden geldiği sürece kendi tedavimizi kendimiz yapmamız taraftarıyım. Bir insan doktora gidip ilaç aldığı zaman bile zaten hasta olmasa bile hastayım sinyali beynine verir.Doğal olarak beyin hasta olarak gördüğü için hastalık başlar.Takıntılar vs. Bunun için bence sosyal beceriler üzerinde durulması gerek, genelde sosyal fobili arkadaşların geçmişinden başlayıp, içinden korktukları şeyleri tekrarlayıp sesli bir şekilde ben bundan mı korkuyorum. ne kadar basit şeyler diyip kendine telkinler vermesi gerekir.Belli süre sonra beyin bunu gerçek olarak algılar ve bu sorunlar zamanla ortadan kalkar...Nasıl ki travmatik durumlarda travmatik çözümler bulunuyorsa bence bu sorunlarıda bu şekilde çözüme kavuşturulaibilir görüşlerim bu yönde...
            "Umut olmasına var, sınırsız denecek kadar umut var, ama bizim için değil." Franz Kafka

Yorum

Orjinal yazı sahibi: dreamer8 View Post
              Psikiyatristten sağlayacağın tek fayda, ilaç ismi öğrenmektir. Başka bir yarar bekleme. Boşa para harcarsın. git market alışveriiş yap ona vereceğin paraya. daha çok faydasını görürsün.
              Ben de öyle düşünüyorum.

Orjinal yazı sahibi: iyimser View Post
              siz anlattıkça konuştukça sizi çözmeye çalışır teşhisini koyar ve ilaç yazar, başka ne yapsın?
              Aynı işi internet de yapıyor zaten, araştırdıkça ilaç isimlerini de hangi hastalığa sahip olduğunu da buluyorsun. İnternette ne okuduysam ne gördüysem doktor aynısını tekrarlıyor sadece. Doktorun bir farkı yoksa ne işe yarıyor. Para koparma derdinde, yan etkileri kötü olan ilacımı değiştirmesi için mesaj attığımda bile tekrar çağırdı beni muayene için sırf bir ilaç ismi söylemek için yine yüzlerce lirayı kapacak benden. Birdaha gidermiyim ben onlara.

Orjinal yazı sahibi: .::yabancı::. View Post
              size yazdığı ilacın tam olarak ismi nedir?.
              Paxil. Zaten o söylemeden ben söylüyordum bir çok şeyi, paxili yazacağını da bildiğim halde bile bile gittim çünkü hayatımda ilk defa sosyal fobi için bir doktora gittim, elimden geleni yapayim en azından bunu da denemedim demiyeyim diye. Belki doktorun farklı bildiği şeyler vardır üzerine düşer olayın vs. diye düşündüm. Zaten tepkisiz robot gibi dinliyorlar, ben intihar etmekten hayatımın zehir olduğundan bahsediyorum onlar kafa sallayıp geçiyorlar.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: SFyiYENCEM View Post
                Aynı işi internet de yapıyor zaten, araştırdıkça ilaç isimlerini de hangi hastalığa sahip olduğunu da buluyorsun. İnternette ne okuduysam ne gördüysem doktor aynısını tekrarlıyor sadece. Doktorun bir farkı yoksa ne işe yarıyor. Para koparma derdinde, yan etkileri kötü olan ilacımı değiştirmesi için mesaj attığımda bile tekrar çağırdı beni muayene için sırf bir ilaç ismi söylemek için yine yüzlerce lirayı kapacak benden. Birdaha gidermiyim ben onlara.
                İnternetin aynı işi yapması mümkün değil. sen kendine teşhis koyamazsın. Kendine tarafsız bakamazsın. İlaç yazamazsın ilacın dozunu ayarlayamazsın. Yan etkisi olan ilacı değiştirmek için tekrar gitmen gerek, seni dinleyecek sana yeni ilaç yazacak ve doz ayarlayacak. mesajla olacak birşey değil. para koparma olarak düşünmek doğru değil bence. Zaten belli aralıklarla gitmek gerekiyor, sendeki değişimi görmesi gerekiyor. Aslolan budur. Bir daha gidersin ve kendisine mesajla ya da e-mail ile soru sorup soramayacağını sorarsın. Olur derse bir dahakinde yazarsın. Ama karar senin tabii.
                Şuna inanmak lazımdır ki, Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir (Mustafa Kemal Atatürk)

Yorum

Orjinal yazı sahibi: iyimser View Post
                  İnternetin aynı işi yapması mümkün değil. sen kendine teşhis koyamazsın. Kendine tarafsız bakamazsın. İlaç yazamazsın ilacın dozunu ayarlayamazsın. Yan etkisi olan ilacı değiştirmek için tekrar gitmen gerek, seni dinleyecek sana yeni ilaç yazacak ve doz ayarlayacak. mesajla olacak birşey değil. para koparma olarak düşünmek doğru değil bence. Zaten belli aralıklarla gitmek gerekiyor, sendeki değişimi görmesi gerekiyor. Aslolan budur. Bir daha gidersin ve kendisine mesajla ya da e-mail ile soru sorup soramayacağını sorarsın. Olur derse bir dahakinde yazarsın. Ama karar senin tabii.
                  Bir an seni doktorum sandım doktorum sizmisiniz yoksa? Öyle bir savundun ki haha.

Doğru bazı açılardan sen de haklısın tabi. Ne diyeyim.

Yorum

Bende ileri duzeyde nevroz durumlarimda doktor begenmiyor ve doktoru gereksiz ya da zararli buluyordum.Bu psikikolojik rahatsizlar bulunan bizlerin ortak bir ozelligi oldugunun farkina vardim.Arkadaslar ilac aalmaktan ya da doktora gitmekten lutfen kacinmayin.Hastaligin ileri duzeylerinde ilac sart ama surekli kullanmak tabiki care degil.Kontrolu ele alincaya kadar ya da farkindaliginizin farkina varincaya kadar ilac sart.Sonrasi sizin kendi kisisel cabalariniz ve iyilesme azminizle gelisiyor.Bu ilk asamalarda ozellikle ilac kullanma konusunda aile bireylerinin rolu cok yuksek cunku bizler ilac kullanma konusunda cok fazla bilincsiz direnc gosteriyoruz farkinda olmadan.Ya da Ilac alip almama irademiz kendi bilincimizin disinda gelisiyor.Bu tip rahatsizlarin geleisim surecind aile kontrolu ve destegi birinci sirada yer aliyor.Lutfen ailelerimiz bu konuda duyarli olsunlar.Sevgiler
                    :25:Melekler uçabilirler.Çünkü onlar kendilerini hafife alırlar.
                    Meleklerin kanatlarını ağırlaştırmayın.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: SFyiYENCEM View Post
                      Bir an seni doktorum sandım doktorum sizmisiniz yoksa? Öyle bir savundun ki haha.

Doğru bazı açılardan sen de haklısın tabi. Ne diyeyim.
                      Psikolog veya Psikiyatr değilim.

Beni anladığın için teşekkürler...

Yorum

doktorun sizi tanıması için belli bi zaman lazım düzenli olarak gdin. doktor sizi tanıdığında daha çok yardımcı olacak daha iyi olacaksınız eminim. tabi iyileşip iyileşmemek size/bize bağlı.
                        Her şey değişecektir, doğaları budur. Bir gün başarılı, bir gün başarısız olacaksın; bir gün zirvede, bir gün dipte olacaksın. Ama içinde bir şey hep aynı kalacak ve o bir şey senin gerçekliğindir! (Osho)

Yorum

Orjinal yazı sahibi: buhurizade View Post
                          hangi ilaçla düzeldi ?

Yorum

İşleniyor...
                          X