Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Arkadaş arıyorum...

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Arkadaş arıyorum...

27 yaşındayım erkeğim, sosyal fobili olduğum için hiç arkadaşım yok ve özgüvenim sıfır. Sosyal fobi ile beraber okb ve depresyon var.
    25-30 yaş arası içimi dökebileceğim erkek arkadaş arıyorum.
    Her şey güzel olacak...

Buraya yazmanız sizin açınızdan iyi olmuş.Herkes böyle bir konu açamıyor.Sonucu güzel olsun dostum.

Yorum

İnsan böyle konu açmaya utanıyor ama zor durumdayım.
      Her şey güzel olacak...

Yorum

ben 50 yaşındayım ama gençlerle aram iyidir!
        en yakın iki arkadaşımdan biri 32 diğeri 31 yaşında!

Yorum

Hiç bile utanma dostum.Ben bile böyle konu açmak istiyorum ama daha sorunlarıma konu açmamışımda işte..Neyse sen bulucaksın uygun kişi burada.

Yorum

inşallah istediğin nasılsa öyle bir arkadaş bulursunuz ..

bişey merak ettim..özguveninizin olmaması arkadaşlık kurmanızı nasıl etkiliyor bunu anlamadım? yani bir işi başarmak yada ne bileyim kalabalık bir ortamda konuşmak ,aktif öğrenci olak vs belki bunlarda etkili olabilir ama arkadaşla özgüven arasında nasıl bir bağlantı var ?

bir merhaba ,hal hatır sormakla başlar çoğu insani ilişkiler..arkadaş olmak peşisıra gelir..karşınızdakine de bağlı bu tabi..
            küçük bir gülümseme ile hallollucak şeylerle ,özgüvene nasıl dayandırılır biraz açıklar mısın ?

Yorum

Kaç lira vercen

Yorum

buhurizade teşekkür ederim özelden mesaj atacağım. : )

aze özgüvenim olmayınca insanlarla sohbet başlatmakta çok zorlanıyorum, bir merhaba bile diyemiyor insan ki nasıl arkadaşlık kurup ilerletiyim. Özgüven ve arkadaş arasında bence kuvvetli bir bağ var. Düşünsene hiç arkadaşın yok yani hiç destekleyenin, evet haklısın diyenin yok. Senin ağzından çıkanı ciddiye alan, yaptığın işi takdir eden, gel seninle şuraya gidelim, şunu yapmayı düşünüyorum sence nasıl olur diyenin yok... Veya yolda bir araban arızalandı ama hiç arkadaşın yok kimi arayıp "senin tamirci arkadaşın var mı" diye soracaksın. Maliyede bir arkadaşın var senin maliyeyle işin olursa o arkadaşın yardımcı olur işini halleder veya pttde gişede arkadaşın senin sıra beklemeden fatura yatırmana yardımcı olur. Bunlar insanın özgüvenini olumlu bir şekilde etkiler. Bende sosyal fobi olduğu için sosyal ilişkilerde kendimi epey kasıyorum.
                Her şey güzel olacak...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: enerji528 View Post
                  27 yaşındayım erkeğim, sosyal fobili olduğum için hiç arkadaşım yok ve özgüvenim sıfır.

25-30 yaş arası içimi dökebileceğim erkek arkadaş arıyorum.
                  Her ne kadar 30 dan buyuk olsam da ,arzu ettiğin surece ve müsait oldukça elimden geldiğince destek olmaya çalışırım .

Ama arkadaş edinmenin sadece özgüvenle alakası yok ,sosyal fobili olmak buyuk ölçüde etkiliyor insanlara yaklaşmayı .
                  ANCAK ANLATABİLDİGİNİZ KADAR , ANLAYABİLİRİM .

Yorum

buhurizade teşekkür ederim özelden mesaj atacağım. : )

aze özgüvenim olmayınca insanlarla sohbet başlatmakta çok zorlanıyorum, bir merhaba bile diyemiyor insan ki nasıl arkadaşlık kurup ilerletiyim. Özgüven ve arkadaş arasında bence kuvvetli bir bağ var. Düşünsene hiç arkadaşın yok yani hiç destekleyenin, evet haklısın diyenin yok. Senin ağzından çıkanı ciddiye alan, yaptığın işi takdir eden, gel seninle şuraya gidelim, şunu yapmayı düşünüyorum sence nasıl olur diyenin yok... Veya yolda bir araban arızalandı ama hiç arkadaşın yok kimi arayıp "senin tamirci arkadaşın var mı" diye soracaksın. Maliyede bir arkadaşın var senin maliyeyle işin olursa o arkadaşın yardımcı olur işini halleder veya pttde gişede arkadaşın senin sıra beklemeden fatura yatırmana yardımcı olur. Bunlar insanın özgüvenini olumlu bir şekilde etkiler. Bende sosyal fobi olduğu için sosyal ilişkilerde kendimi epey kasıyorum.
                    sizin aradığınız arkadaş değil; sanki size onay vericek..tasdikleyici biri gibi..birde günlük yaşamdaki işlerinizi kolaylaştırcak insanlar. bu amaçla arkdaş ararsanız zaten kimseyle fazla samimiyetiniz olmaz..sadece menfaat ilişkisi üzerine gibi..

bu kadar kendinizi kasmayın..pttde işini görmek için arkadaşa ihtiyacın yok..orda beklerken bile sırada insanlarla konuşup iletişim kurarsın..Bozulan araba içinde arkadaşa ihitaca yok.bu servisi veren yüzlerce yer var..

Sosyol fobi..iletşimde sıkıntı..ama özgüven ııhh..
                    Siz çalışıyo olmalısınız..yaşınız gereğii..işyerinde de mi arkadaş edinemediniz..aile akraba yada kimse yokmu arkadaş diyebilceğiniz ?
                    enteresan bir durum..

sanal ortamdan hayatınza katıcağınız arkadaş sizin yaranıza merhem olmaz..Sosyal ilişkilerde problem yaşıyo gibisiniz..

Yorum

aze beni onaylayacak insanlara ihtiyacım var ama çıkar amaçlı arkadaşlık düşünmüyorum sadece insanın çevresinde onu sayan destekleyen, hatırını sayıp işini yapacak insanların olması onun özgüvenini epey artırır düşüncesindeyim, sence de böyle değil mi? Çevremde hiç arkadaşım olmadığı için özgüvenimin düşük olması normal değil mi, Megan bu soruya senin de cevap vermeni istiyorum. aze geçen yıl bu forumdan bir arkadaş bulmuştum bir kaç ay gezdik özgüvenimi artırmıştı yani yarama merhem olmuştu. Evet sosyal ilişkilerde sorun yaşıyorum, yaşıyorum ki arkadaşım yok diye konu açtım.
                      Her şey güzel olacak...

Yorum

aze beni onaylayacak insanlara ihtiyacım var ama çıkar amaçlı arkadaşlık düşünmüyorum sadece insanın çevresinde onu sayan destekleyen, hatırını sayıp işini yapacak insanların olması onun özgüvenini epey artırır düşüncesindeyim, sence de böyle değil mi? Çevremde hiç arkadaşım olmadığı için özgüvenimin düşük olması normal değil mi, Megan bu soruya senin de cevap vermeni istiyorum. aze geçen yıl bu forumdan bir arkadaş bulmuştum bir kaç ay gezdik özgüvenimi artırmıştı yani yarama merhem olmuştu. Evet sosyal ilişkilerde sorun yaşıyorum, yaşıyorum ki arkadaşım yok diye konu açtım.
                        Düşündüğüm gibi destekçi istiyorsun.Aslında bende çok istiyorum.Kuru bir arkadaşlık değil benim gibi biri istiyorum.Umarım bulursun yaşıtında sana uygun.

Yorum

özgüven..sorununu çözme yolun yanlış..
                          dışardan birisiyle çözülmez bu..Bak deneyimlemişsin ,o arkadaş olmayınca yine özguven problemin çıkmış..

sosyal biri olmak hayalin..ama tam tersisin gibi.

herhangi bir kurs gibi ortamlara girmeye çalış..farklı insanlar tanırsın en azından..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: aze View Post
                            özgüven..sorununu çözme yolun yanlış..
                            dışardan birisiyle çözülmez bu..Bak deneyimlemişsin ,o arkadaş olmayınca yine özguven problemin çıkmış..

sosyal biri olmak hayalin..ama tam tersisin gibi.

herhangi bir kurs gibi ortamlara girmeye çalış..farklı insanlar tanırsın en azından..
                            Yeni insanlarla tanışmam için kursa gitmemi öneriyorsun ama arkadaş edinmenin özgüveni artırmadığını söylüyorsun, e o zaman kursa gitmemin anlamı ne? Ben mi yanlış anladım yoksa?

Megan sence bir insanın çevresinde arkadaşlarının olması onun özgüvenini artırmaz mı?
                            Her şey güzel olacak...

Yorum

evet yanlış anlamışsın..kursa git orda arkadaşın olur özguvenin artar demedim..

arkadaşsızlıktan yakınıyosun..farklı ortamlara gir demek istedim..insanlarla tanışmak için..özguven için değil..

bu sorununu aşabileceğini düşünmüyorum açıkcası..

Yorum

İşleniyor...
                              X