Sfliler diksiyonunuzu ve Türkçenizi nasıl buluyorsunuz? Sosyal fobi ile diksiyonun kötü olması arasında bir bağ olabilir mi sizce? Sf yüzünden belki az konuştuğum ve çok az pratik yaptığım için hatta bazen günlerce konuşmadığım için Türkçemin ve diksiyonumun iyi olmadığını pek gelişmediğini düşünüyorum, doğal olarak da bu durum özgüvenimi iyice düşürüyor ve insanlara kaba gelirim korkusuyla çok daha az konuşmaya başlıyorum. Ne yapabilirim sizce?
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Sosyal fobi ve diksiyon ilişkisi
Collapse
X
-
Sosyal fobi ve diksiyon ilişkisi
--------------------------------------------------------------SFyiYENCEZ-----------------------------------------------------------
Bütün Sosyal Fobililer Psikoloji.gen.tr'de Arkadaş Olarak Beni Eklesin
--------------------------------------------------------------SFyiYENCEZ-----------------------------------------------------------Etiketler: Yok
-
valla bendede şu sıralar öyle bir ara bir işe girmiştim satınalmayla ilgili hani maalesef insanlarla mecburen konuşarak işi hallettiğin için diksiyonum biraz olsun düzelmişti çünkü mecburen konuştuğun için pratik yapıyorsun buda diksiyonunu düzeltiyordu yoksa bende öyle iyi konuşabilen bi insan değilim duygu ve düşünceleremi karşıya hiç doğru dürüst aktaramam karşımda anlarsa şayet o zaman rahatlarım ben biraz böyle aşmıştım sf yi ama geri muhasebe işine girdim burda daha rahatım öyle insanlarla çok mecbur olmadıkça konuşmuyorsun içerde işini yapıyorsun ama genede eski işimden dolayı biraz tecrübeliyim bazenleri aramam gereken şirket oluyor sormam gereken yada istemem gereken birşeyler oluyor o anda kendimi motive edip teli açıp numarayı çevirip kendimi sakin tutup akıcı dille olabildiğince konuşmaya çalışıyorum bence sende böyle kendini biraz zorlaman gerek yada benimkisi gibi kendini zorlayıcı şartlar altına atman gerek yani akıcı ve diksiyonunun güzel olmasını istiyorsan insanlarla iletişime geçmen şart bendede var sf ama işte dediğim biraz allahtan tecrübe edimde azcıkta olsa diksiyonumu düzelttim yani anlıcan idare ediyorum bir şekilde arkadaşımArsız Ayaklar Altında Alın Teri...
Yorum