Duyuru

Collapse
No announcement yet.

[Sosyal Fobililer] En büyük korkunuz ne?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• [Sosyal Fobililer] En büyük korkunuz ne?

SF yüzünden hiç yapamadığınız ya da yapamayacağınızı düşündüğünüz en büyük korkunuz ne? Bir kaç tane sayabilirsiniz.
    Benim, toplum önünde kendimi tanıtmak zorunda kalmam yada cümleler kurmak birşeyler anlatmak zorunda kalmam. Ben tek kelime bile edemezken imkan yok cümleler kuramam. Çok eskiden yapamadığım birşey değildi bu aslında, ama sosyal fobi başladı başlayalı bir kere bile yapamadım yapsam da çok tuhaf oldu herşey, titrediğim terlediğim kızardığım sesimin kısık ve tuhaf çıktığı başka insanlar tarafından farkedilmişti hatta.

Peki bir sorum daha var, sizce korkuyu yenmenin tek yolu, o korkuyla yüzleşmek midir? Diyelim en çok korktuğum şeylerle binlerce kere yüzleştim, hepsinde başarısız mı olurum, yaşadığım kötü şeylerden sonra daha mı çok yıpranırım.. Yoksa eninde sonunda o korkuyu yenme ihtimalim olur mu.

Korkunuzla yüzleşseniz başınıza neler gelir, başınıza neler geleceğini düşünüyorsunuz?

Sosyal fobiyi yenmiş olanlar varsa aranızda, sizlerden de yardım bekliyorum.
    --------------------------------------------------------------SFyiYENCEZ-----------------------------------------------------------

Bütün Sosyal Fobililer Psikoloji.gen.tr'de Arkadaş Olarak Beni Eklesin

--------------------------------------------------------------SFyiYENCEZ-----------------------------------------------------------

Orjinal yazı sahibi: Autotheist
    Bende eski sfliyim,en büyük korkularım bilmediğim bir yere tek başıma gitmek,toplum içinde yemek yemek,ulaşım vasıtaları vs'idi.Nasıl geçti bende anlam veremedim.Şimdi öfkeliyken hiçbirşeyi iplemez ya insan bende sinirliyken sf felan kalmıyodu.Şöyle düşünüyodum ben niye insanlardan çekiniyorum onlar benden çekinsin tarzı.Birde kendimi rahatlatmak için şöyle düşünürdüm.Bedenim sadece bir kılıf ruhumu kimse göremez.Bedenimin arkasında saklanıyorum güvendeyim tarzı Ama en güzel yol üstüne gitmek diye düşünüyorum.
    Sinirlenince ben de herşeyi yapabiliyorum sinirlenince sf kalmıyor bende de veya alkol alınca. Ama ne öfkeliyken ne de sarhoşken gelen özgüven hiç bir işe yaramaz. Bu durumlarda insanın yanlış birşey yapma riski artıyor hatta. Sen tamamen aştın mı eski korkularını? Tam olarak nasıl geçtiğini biliyor musun peki, üstüne gittin mi korkularının?
    Kaç yaşında başladı kaç yaşında bitti sosyal fobi sende? Bunu da paylaşırsan sevinirim.

Yorum

11 yaşında başlayıp 17 yaşında biten şeyin sosyal fobi olduğunu sanmıyorum, niyeyse bana sadece utangaçlık gibi geldi, genelde 15-16 yaşlarında başlıyor sosyal fobi zaten. Bir çok insan çocukken çekingen oluyor sonradan açılıyorlar. Ama titreme/terleme gibi fizyolojik etkileri de bol bol yaşadıysan zamanında, atıyorum derste parmak bile kaldıramadıysan vs. o zaman sosyal fobi olabilir onu bilemem.

Yorum

İşleniyor...
      X