Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Doktorum bana vakit mi kaybettiriyor sizce?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Doktorum bana vakit mi kaybettiriyor sizce?

Bir psikolog var, çok kişiyi iyileştirdiğini söylüyor, bizim çok yakın bi tanıdığın akrabası olduğu için benimle ilgileniyor ama sosyal fobinin varlığını kabul etmiyor, sadece sinir kasılması diyor. Ama şu an'a kadar yaptıkları şeyler sadece:

- Uykunu düzene sok, erken yat erken kalk kahvaltını mutlaka yap diyor sürekli.
    - Kafeinden, kahveden/koladan, sigaradan/alkolden uzak dur, iyi beslen diyor.
    - 3 aylık verdiği ot kapsülleri var, sinir sistemine iyi geliyormuş onları kullanmamı istiyor.
    - Her türlü cinselliği aklıma getirecek düşüncelerden ve mastürbasyondan uzak dur diyor.

Bütün bunları 3 ay uygularsam, bu durumu aşacakmışım sinir sistemim sağlamlaşacakmış, 2-3 ay içinde özgüven kazanacakmışım, böyle söylüyor. Bana söylediği şeyler ve tedavi yöntemi çok alakasız geldi. Boş yere vakit mi kaybediyorum onu dinleyerek sizce. Siz ne düşünüyorsunuz? (bu arada 1 ay geçti tedavi başlayalı, bir değişiklik yok henüz)
    --------------------------------------------------------------SFyiYENCEZ-----------------------------------------------------------

Bütün Sosyal Fobililer Psikoloji.gen.tr'de Arkadaş Olarak Beni Eklesin

--------------------------------------------------------------SFyiYENCEZ-----------------------------------------------------------

.......................
    Last edited by hale46; 04-07-2015, 02:56 AM.

Yorum

İyimiş!...Sadece bu 4 maddeyi söyledi psikolog kaç lira para aldı senden. Bence sosyal fobin için ilaç desteği al. Sosyal ortam =>anxiyete=>kaçınma davranışı=>sosyal fobi şeklinde bir kısır döngü var. İçeceğin ilaçlar bu anxiyeteni azaltacak ve kısır döngüyü kırıp seni sosyal ortamlarda daha az rahatsızlık duymanı sağlayabilir. Tabi bunun üzerine seninde birşeyler yapman lazım hastalığının üzerine gitmek gibi.

Yorum

Çok ilginç bir yöntem.Açıklamak gerekirse kısmen doğru kısmen yanlış.Uyku kısmen doğrudur,son zamanlar geç ve az uyuyan biri olarak evet psikolojik etkisini kendimde farkettim.Uykunu düzene sok orası doğru hatta bir yerde okudum uyumadan önce ağlayarak ya da moral bozuk uyumamak gerekirmiş,onun etkisinde kalma olasılığı fazlaymış.Ne kadar doğru bilemem ama uyku düzenin olması gerek ancak sabah kahvaltı yapıp yapmamak önemli değil bence.Sonuçta sabah yemeyince hemen sinir sistemi bozulcak diye bir kural yok.İkincisine gelirsek ben doğru olduğunu düşünmüyorum.Alkol kullanan arkadaşlarım var ya da bir çok insan kafein tüketiyor ama sosyal fobi bunları kullanmayanda da rastlıyorsun.Üçüncüsünü de ilk kez senden duydum.Dördüncüsü kısmen doğru.Mastüstürbasyon psikolojik çöküş yapıyor ancak cinsellik düşünmemekte doğru değil.Elbette düşünecen.Kısaca bir ve dörtte kısmen doğruluk var ama diğerleri sosyal fobiyle pek ilgisi olamaz ama sen dene yinede.1 ay geçmiş,sonucunda fayda etmezse o zaman konuşuruz.Geçmiş olsun.

Yorum

İşleniyor...
        X