Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Sosyal fobide hangi ilaçları kullandınız?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Sosyal fobide hangi ilaçları kullandınız?

Sosyal fobi tedavisinde hangi ilaçları kullandınız ve yan etkileri ve faydaları nelerdi bende kullanmak istiyorum ama yan etkilerinden korkuyorum.

SSRI ilaçların hepsinde çok rahatsız edici yan etkiler var..

Yorum

Ben 3 haftadır lustral kullanıyorum günde 200 mg 2 hafta çok fazla yan etkisi vardı aşırı terleme,kalp çarpıntısı,tam nefes alamıyomuş gibi hissetme ve uykuya dalamama.Şu anda hepsi geçti bi uyku problemi devam ediyo uyuyamıyorum sık sık uyanıyorum onun dışında ilaçtan memnunum şu ana kadar rahat olmamı sağlıyo kendimi kasmıyorum insanlarla konuşurken.

Yorum

sfde bildiğim kadarıyla en çok kullanılan ilaç prozac.. yan etkilesi kilo almak, ve çok uyku yapması...
        3 kuruşluk insana 5 kuruşluk değer verirsen 2 kuruşa seni satar.

When you lose small mind, you free your life..

Yorum

psikiyatriye gidecem ama ilacın yan etkilerinden korkuyorum

Yorum

Arkadaşım kesinlikle korkmayın. Bende başta çok korkmuştum. O kadar takıntılıydım ki , bu hastalığımızın da bir parçası zaten. İlacı aldıktan 5 sn sonra falan " Midem bulanıyor, yerimde duramıyorum, başım dönüyor. " triplerine girmiştim. Lustral, Prozac, Remeron, Tranko Buskas, Xanax ve dahan nicelerini kullandım.

Bana en iyi gelen ilaç Paxil oldu. Sosyal fobi için diyorum tabii bunu. Dışarıda yemek yiyememek, toplum içinde konuşamamak vs gibi, veya genel kaygı için. İlaçların yan etkileri de bende hiç olmadı diyebilirim. Sadece Lustral kullandığımda çok kötü olmuştum. Prozac ise etki etmemişti. Yani bu yeni nesil ilaçların büyük yan etkileri yok. İlk defa kullanacaksanız zaten doktorunuzla iletişim içinde olunuz ki, eğer size uygun ilaç değilse hemen arayıp söyleyebilesiniz. Yan etkilerden korkmayın. Bir mide bulantısı ilacının içinde bile dünya kadar yan etki var.. Kaldı ki eğer yaşarsanız en fazla 2 hafta içinde vücut alıştıkça yan etki filan kalmıyor. Eğer ilaçsız düzelemeyecek bir durumdaysanız, kaygılarınız ve endişeleriniz büyük boyutlardaysa size psikiyatr eşliğinde ilaç kullanmanızı tavsiye ederim. 1-2 ay içinde etkilerini göreceksiniz..

Yorum

merhaba..Ben yeniyim biraz burda 3 gündür falan rahatsızım gece falan uyuyamıyorum doktora gittim bi kaç tahlil yaptı bişi çıkmadı psikiyatriye yönlendirdi gittim işte o da ''tranko buskas'' hapını verdi bende etkilerini araştırırken bu sayfaya denk geldim sormak içinde üye oldum bi tavsiye alabilir miyim kullanmam konusunda ?

Yorum

cevap pilisssss

Yorum

İşleniyor...
                X