Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Cahil muamelesi

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Cahil muamelesi

26 yıllık ömrümde sırf az konuşup içine kapanık olduğum için sürekli cahil muamelesi gördüm.

Cahil olmadığına inanıyorsan onları cehaletiyle yüzleştirseydin..! Sessizlik erdemden , çok konuşmak bilgisizlikten beslenir. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz..!!
    ........

Yorum

Bu devir de insanları etkilemek için laf cambazı olmak gerekiyor nedense

Yorum

eğer gerçekten cahil olmadığızat inanıyorsanız neden bu kadar bu durum sizi üzüyor ? cahillik nedir? bilgisayar konusunda bilgisizsinizdir ama tarih alanında harika olabilirsiniz. her insanın cahil olduğu ve bilgili yönler mevcut

birde neden birini etkilemek zorunda hissediyorsunuz?
        "Umut olmasına var, sınırsız denecek kadar umut var, ama bizim için değil." Franz Kafka

Yorum

Etkilemek yerine ispatlamak yazmalıydım pardon.Benim anlatmaya çalıştığım sosyal becerileri zayıf olanlara nahoş davranılıyor ve yadırganıyor.

Yorum

Ya cesursundur ama cahil, yada bilgilisindir ama korkak. İkisinde de seni adam yerine koymazlar.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: dreamer8 View Post
              Ya cesursundur ama cahil, yada bilgilisindir ama korkak. İkisinde de seni adam yerine koymazlar.
              Malesef öyle.

Yorum

suskun olmakla pasif olmak aynı şey değil. az konuşabilirsin ama öz konuşuyorsundur ve yerinde konuşuyorsundur. daha çok dinleyicisindir ama konuştuğunda da insanlar susup seni dinliyorlardır. bunda bir anormallik yok. ama pasifsen yani sohbet ortamında sürekli kabul eden, onaylayan, sürekli konuşanları dinleyen ve takip eden biriysen işte burada anormallik var demektir. eğer böyleysen sana saygı göstermezler. tercihlerine, düşüncelerine, yaptıklarına saygı göstermezler. sohbet ortamında biri çıkar bişey söyler sonra sana dönüp "öyle değil mi ahmet?" der sende buna her seferinde "evet öyle" dersen bu anormal bir durumdur. bu sefer insanlar seni kullanmaya peşinden sürüklemeye başlar. insan yeri geldiğinde "hayır öyle değil" diyebilmeli. "ben böyle düşünüyorum" diyebilmeli. yoksa saygı göstermiyorlar. unutma, sen izin vermediğin sürece kimse sana saygısızlık yapamaz.

Yorum

Dunyada cahil olmayan insan yoktur.Medeniyetimiz 10 bin yillik ,dunyanin yasi 4.5 milyar

Yorum

İşleniyor...
                  X