Diyelim evinize misafir geldi, bir konu açıldı mesela misafir sizin neden üniversiteye (veya herhangi bir yere) gitmediğinizi sordu, hemen anneniz lafa atladı "sosyal fobisi var aşırı utangaç insan içine çıkamıyor bu yüzden evde durur genelde" dedi.. Ne yaparsınız bu durumda? Çok sinir bozucu, utanç verici bir durum değil mi? Kavga etmez misiniz annenizle? Yoksa doğru olanı söyledi sorun yok diye mi düşünürdünüz?
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Anneniz sosyal fobili olduğunuzdan başkasına bahsetse ne yaparsınız?
Collapse
X
-
Anneniz sosyal fobili olduğunuzdan başkasına bahsetse ne yaparsınız?
--------------------------------------------------------------SFyiYENCEZ-----------------------------------------------------------
Bütün Sosyal Fobililer Psikoloji.gen.tr'de Arkadaş Olarak Beni Eklesin
--------------------------------------------------------------SFyiYENCEZ-----------------------------------------------------------Etiketler: Yok
-
kendi açımdan değerlendirecek olursam benim çocuğum böyle bir durumda olsa herhangi biriyle ya da bir misafirle bunu paylaşmazdım. ama velev ki paylaşmış yapılacak bir şey yok. ben senin yerinde olsaydım sadece anneme bu durumdan rahatsız olduğumu bir daha kimseyle paylaşmaması gerektiğini söylerdim. utanılacak bir durum gibi görünüyor aslında ama değil. sadece biz sıkıntılarımızı dağ gibi gözümüzde büyütüyoruz anlamlandıran yorumlayan kendimize başkasından daha çok acıyan yine kendimiziz. bu sıkıntını çok yakın görmediğiniz kişilerle de paylaşmayın çünkü anlamayacaklardır. bende de sf vardı;şunu belirtmeliyim ki sıkıntılarım eskisine göre çok çok azaldı. ama dönem dönem nüksediyor; bir laf vardır klişedir ama doğrudur öldürmeyen acı güçlendiriyor. sabır ve zaman ikisi iyi bir ilaç.
Yorum