Duyuru

Collapse
No announcement yet.

dopamin reseptörleri arttırma

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• dopamin reseptörleri arttırma

aranızda bunu bilen bu yöntemi uygulayan var mı bilmiyorum inci sözlükte şöyle bir başlık var http://bit.ly/OZ19pI linkinden konuya kesin bi bakın derim.başlığı açan zamanında sosyal fobili biriymiş.ve bu yöntem sayesinde sosyal fobiyi tamamen yendiğini anlatıyor.ben bu arkadaşın dediğini ocak ayından beri uygulamaya çalışıyorum.anlattıklarını ilk okuduğumda kafama yattı başladım 7 ay önce ve çok büyük faydasını gördüm diyebilirim.çok uzun bir yazı ve deneyenlerin de yorumları mevcut.demem o ki bu yöntemi okuyun ve kesin uygulayın derim ben çok büyük faydasını gördüm.bence sosyal fobinin çözümü bu arkadaşlar.kesin deneyin.

dopamin reseptörlerini anlatan youtube linki
    http://youtu.be/InNhDfDfl5c

edit:bu yazarın açtığı başlık altında bir sürü itirazlar var depresyonda dopamin değil serotonin önemlidir antidepresanların yüzde 80 i serotonin etkilidir diye.birincisi dopamin arttıran ilacı yapmazlar bağımlılık yapar çünkü, hatta direk yasaklanır uyarıcı kategorisine girer sokaklarda satılmaya başlanır.dopamini arttıran kimysallar var zaten hemen hemen bütün uyarıcılar dopamini arttırır özellikle kokain ve metamfetamin.bunun etkileri yıkıcıdır Google görsellerde kokain metamfetamin bağımlıları diye aratırsanız korkunç fotoğraflar görürsünüz.bunlar uç noktalar bunlar dopamini aşırı derecede salgılatır.başlayan bırakamaz zaten.bağımlılığı yine araştıracak olursanız kullanımın fazlalaştığını etkisinin az olduğu görürsünüz.bunun sebebi bu reseptörlerin azalmasıdır. Kullanan kişinin dopamin dengesi bozulduğu için normal hayat onlara sıkıntı verir ve madde kullanmak bir zorunluluk olmuştur onlar için.dopamin arttıran ilaç benim bildiğim iki tane var biri ritalin diğeri concerta bunlar hiperaktivite hastalığında kullanılıyor.ve kırmızı reçete ile satılır her doktor öyle hemen yazmaz bu ilacı ama etkisi zaten kokain gibi maddelerin yanında pire kadardır. kokainin tarihini araştırın ilk çıktığı zamanlarda yasaldı ağrı kesici diye kullanılıyordu ve bol bol kullanılıyordu öneriliyordu sigmund freud da kullanmıştır ve çevresindeki insanlara da önermiştir tabi bir süre sonra anlaşılıyo bağımlılık yaptığı ve insana zarar verdiği.yasaklanıyo dünyanın bir çok yerinde.hayattan zevk almayan bir insana dopamin arttıran bir ilaç verildiği zaman o kişi hayattan zevk almaya başlamaz o ilaçtan zevk almaya başlar insanlar yine bunu karıştırıyo.ikinci görüğüm şey ise parkinson hastalarında dopamin salgılanmaz bilirsiniz ve bu insanların reseptörlerinin fazla olduğu ve hayattan çok fazla zevk alması gerektiği söylendi ki parkinson hastalarının dopamin üreten hücrelerinin yüzde 80 i zarar görmüştür.burda sorun reseptör değil dopaminin üretilmesidir.kaynak http://bit.ly/1AU9wHv
    bu başlık açıldığı andan itibaren takip ettim ve bu başlıktakilerin yarından fazlası hep itiraz etti. öyle saçma şey mi olur diyenler çoğunlukta. kimse o hazlardan vaz geçmek onları kaybetmek istemiyo. bu bağımlılığın en güzel kanıtıdır.
    Last edited by brainn; 06-08-2014, 02:56 PM.

Dopamin ve dopamin reseptörleri

Şu an okuyorum. Bu arada "incisözlük"ten bahsediyoruz.

"tasimadolledeirmendondurenadam ", bu ne biçim isim,
    sazan.avi,
    ve araştırınca gördüm ki, modern tıbbın öngördüğü bütün ilaçları insanlar, deneyenler, yıllarca kullananlar çöp olarak addediyor,

gibi komediler. Neyse, http://inci.sozlukspot.com/w/hayat%C...351986/'in 191. maddesine kadar okudum. 191. maddedenin diğerleriyle bağlantısı bir harika... Adam doğru diyor.
    Last edited by Çapulcu Recep Yılmaz; 06-08-2014, 03:24 AM. Reason: ek

Yorum

Valla bikaç sayfa okudum.anlattıgı reseptor olayi dogruysa bu adam reseptör deposu olmuştur.
      adamın iki lafından biri (afedersin) "amk"... 31sizlik ve sigarasızlık diline vurmuş... ya da reseptörün yan etkisi mi bilemem ama bi yazı okucaz diue bu kadar küfüre katlanmak akıl karı deÄ£il.yine de cok merak ettim.aklim karsız kalsım.okkumaya devam edicem...

Hayat kúcúk seylerden olusur.
      Sen seversen búyúk olurlar..

Yorum

arkadaşlar her ne kadar başlık ve site birbirine ters düşse de bu başlığı okuduğum ilk zaman kaybedecek bir şeyimin olmadığının farkındaydım.denemeye karar verdim.başlığı okuduğumda ocak ayı aralık sonu idi ve bende çok fazla sosyal fobi vardı.son derece ilerlemişti lise zamanından beri sosyal fobim var ilk başlarda çekingenlik falan zannediyordum ama bunun bir hastalık olduğunu şu son 2 yıl içerisinde anladım.kendi kendime hep derdim ortaokul zamanında hiç böyle bir derdim yoktu ne oldu bana böyle diye.en kral arkadaşlarım ortaokul yıllarındaydı.son derece sosyal bir insandım ağzım çok iyi laf yapardı ne zamanki zevklerimin peşinden gittim hayatım bir çöküşe geçti diyebilirim.1 yıl boyunca antidepresan kullandım ki hala pişmanım çünkü antidepresanın verdiği o gazla karakterim huyum olmayan bi çok şey yaptım.bir çok insan kırdım.forumlarda araştırdım yorumları okudum bu depresyon denen illetin ilaçla falan çözülmediğini gördüm.7 aydır uyguluyorum ama çok fazla geri dönüş yaşadım şu son 5 haftadır güzel bir şekilde sürdürüyorum bu yöntemi.şuan saçma gelebilir ama 1 -2 ay bu yöntemi uyguladığınız zaman sizlerinde fark edeceğinden ben eminim.ve bi video linki atıyorum sizlere burada her ne kadar kokain in etkisini anlatsa da temel mantık dopamin ve fazla dopaminin reseptörleri nasıl yok ettiğini gösteriyor.uyuşturucuları ya da uyarıcıları araştıracak olursanız bir çoğu özellikle uyarıcılar dopamin gibi nörotransmitterleri arttırdığını ve bu uyarıcıların insanı nasıl körelttiğini görüceksiniz.
        http://youtu.be/InNhDfDfl5c
        dakika 2.35 de reseptörlerin fazla dopaminden kayboluşu

Yorum

Burada yazılanları okudum. Benim sadece internet bağımlılığım var. Şöyle diyim neredeyse 10 yıldır sürekli internetin başındayım. Özellikle son 4 yıldır sabaha karşı uyuma, öğleden sonra uyanma, uyanır uyanmaz internetin başına oturma..günlerim aynen bu şekilde geçiyor. Dışarıya mecbur kalmadıkça çıkmıyorum. Aşırı mutsuzum, insanlarla konuşmak istemiyorum, çok sıkılıyorum. Bulunduğum ortamdan kaçıp kurtulmak istiyorum. Evdeyken zamanımı verimli de kullanamadım. En azından kitap okuyabilirdim, kendimi geliştirebilirdim ama yapamadım. Hepsi çok zor geldi.

Artık bu durumdan da sıkıldım, değişmek istiyorum. Nasıl olacak, ne yapıcam bilmiyorum. Burada yazılanlar ilgimi çekti. Gerçi erkeklere yönelik anlatmış daha çok ama ben de dopamin resöptörlerini artırmaya çalışacağım. İnternetten kurtulmam lazım en başta, bu benim için çok zor olacak.

Sosyal fobi ve anksiyetesi olanlar bunları uygulasın diye yazmış, buraya da yazmak istedim:

1. hertürlü kolay hazdan, oyun müzik internet vb. bağımlılıklardan kurtulun.

2. göbek yağlarından kesinlikle kurtulun, testosteronu arttırmak için spor yapın

3. kortizolünüzü düşürün, c vitamini, çay kortizolü düşürür.

4. beyninizin lipid yapısını güçlendirin, en kaliteli omega-3 yağ asitlerini tüketin, balık da yemeye çalışın.

5. b vitaminlerinizi eksik etmeyin, b vitamini çok önemli, solgarın b vitamine complex isimli bi ürünü var, ben onu kullanıyorum.

Yorum

arkadaşlar verdiğiniz linke girilmiyor konuyu buraya yazsanız da herkes faydalansa...

Yorum

başlıkta önce yazarın yazdıklarını okuyun derim çünkü 150 sayfa gibi bir yazı söz konusu ve yazarın dışındaki yazıların bir çoğu konuyu sabote eden ya da spam gibi yazılardan oluşuyo.konuyu takip eden ve yazarın dediklerini uygulayan deneyimlerini paylaşan kişilerde var.bir sürü yabancı sitelerden kaynaklarda var.7 ayım ve büyük bi iyileşme olmasaydı bu başlığı açıp duyurmazdım inanın.tam olarak kurtulabilmiş değilim çünkü bağımlılık konusunda abartmışım ve son 1 aydır bu bağımlılıklarım olmadan yaşıyorum.tavsiye ederim kesinlikle deneyin bu yöntemi

Yorum

Orjinal yazı sahibi: brainn View Post
                başlıkta önce yazarın yazdıklarını okuyun derim çünkü 150 sayfa gibi bir yazı söz konusu ve yazarın dışındaki yazıların bir çoğu konuyu sabote eden ya da spam gibi yazılardan oluşuyo.konuyu takip eden ve yazarın dediklerini uygulayan deneyimlerini paylaşan kişilerde var.bir sürü yabancı sitelerden kaynaklarda var.7 ayım ve büyük bi iyileşme olmasaydı bu başlığı açıp duyurmazdım inanın.tam olarak kurtulabilmiş değilim çünkü bağımlılık konusunda abartmışım ve son 1 aydır bu bağımlılıklarım olmadan yaşıyorum.tavsiye ederim kesinlikle deneyin bu yöntemi
                Sayın brainn anlıyorum dediğini çok faydalandın buna bir itirazım yok. sen beni anlamamışsın. ben verdiğin linkten sayfaya ulaşamıyorum yani yazı fln hiç göremiyorum.

Yorum

mert mert ben defalarca denedim linki ve sorunsuz bir şekilde girebiliyorum. telefondan mı deniyosun acaba. bilgisayardam bi dene istersen inci sözlük engellenmişte olabilir dns ayarlarınıda kontrol et istersen. dediğim gibi linki denedim sorunsuz bir şekilde açılıyor bende

Yorum

tamam arkadaşlar şu anda yaptım. tlfndan acılmıyor şimdi oldu teşekkrler.

Yorum

B1, gece kabusları engelliyor. Çok balık ve süt tükettiğim için akşama kadar sinir olsa bile gece rahatım. Tabii arada bir sinirlenen ve stres yapan biriyim;bilmem, belki de o kadar vücut ihtiyacı olan şey değil.

Yorum

Ya bunu yazan ne kadar itici bir tip.27 miydi 31 miydi yaşi daldan dala atliyor pek emin degilim ama ergenligi atlatamadigi kesin.insan bu kadar.küfûr eder mi yaaa.. sanki futbol maci anlatiyor.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: YerGökHayat View Post
                          Ya bunu yazan ne kadar itici bir tip.27 miydi 31 miydi yaşi daldan dala atliyor pek emin degilim ama ergenligi atlatamadigi kesin.insan bu kadar.küfûr eder mi yaaa.. sanki futbol maci anlatiyor.
                          orası inci sözlük ayrıca maç anlatan küfür etmez bağımlılıklar konusunda söylediği şeyler doğru ama olayı çok abartmış, kendini müthiş bir insan sanıyor .
                          ego sum qui sum ...

Yorum

Tabi ki mac anlatan küfur eder demedim
                            eksik yazmışım
                            "...ayrıca sanki mać anlatıyor"
                            bi de
                            Bu inci sözlükte küfretmeyeni dövüyorlar mi?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: YerGökHayat View Post
                              Tabi ki mac anlatan küfur eder demedim
                              eksik yazmışım
                              "...ayrıca sanki mać anlatıyor"
                              bi de
                              Bu inci sözlükte küfretmeyeni dövüyorlar mi?
                              kendine has jargonu bu şekilde genelde eğlenceli insanlar ama dışarıdan korkunç gelebiliyor
                              ego sum qui sum ...

Yorum

İşleniyor...
                              X