Duyuru

Collapse
No announcement yet.

sizce bu sosyal fobi mi?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

  • sizce bu sosyal fobi mi?

    arkadaşlar ben fobi tedavisi görüyorum fakat sosyal fobi değil.fakat kendimde şunu hissettim.arkadaşlarım arasında gayet rahatım.fakat tanışıp alışana kdr bi süre acayip sıkıntı ve heyecan yaşıyorum.telefonda konusmaktan hoşlanmıyorum heyecanlanıyorum.ben yurtta kalıyorum.sabah akşam yurda girip çıkarken danışmadaki insanlara iyi akşamlar günaydın dememek için göz göze gelmekten kaçıyorum.şuanda aklıma gelenler bunlar.sizce bende sosyal fobi olabilir mi?

  • #2
    Re: sizce bu sosyal fobi mi?

    Orjinal yazı sahibi: dawn
    arkadaşlar ben fobi tedavisi görüyorum fakat sosyal fobi değil.fakat kendimde şunu hissettim.arkadaşlarım arasında gayet rahatım.fakat tanışıp alışana kdr bi süre acayip sıkıntı ve heyecan yaşıyorum.telefonda konusmaktan hoşlanmıyorum heyecanlanıyorum.ben yurtta kalıyorum.sabah akşam yurda girip çıkarken danışmadaki insanlara iyi akşamlar günaydın dememek için göz göze gelmekten kaçıyorum.şuanda aklıma gelenler bunlar.sizce bende sosyal fobi olabilir mi?
    buna bir dr. daha iyi cevap verebiir ...
    ama neden günaydın demek o kadar zor olmasa gerek ..onlarada artı enerji vermiş olursun hem ...bir dene istersen ...belkide canın sıkkın olduğu için kendine bir korumamı yapmaya çalışıyorsun ..?
    bazı insanlar zor adepte olur arkadaşlarına ...ama lütfen herkes birbirinden bir günaydını esirgemesin .
    sevgi ve umutla ...
    bulutlar ağlamazsa yeşillikler nasıl güler ....

    Yorum


    • #3
      Orjinal yazı sahibi: forte-donna
      hımm...

      olabilir...

      insanlarala iletişime geçmekten çekiniyosun..banada oluyodu bazen,,eve misafir gelince ben 8 de yataga giriyodum,,beni görmesinler,,hoşgeldiniz demeyeyim diye...

      şuanda yok mesela...hatta şimdi misafir gelse diye can atıyorum 8)

      doktoruna anlatabilirsin sıkıntılarını,
      evet,misafir geldiğinde hoşgeldin demek onların yanında oturmak banada işkence gibi geliyor

      Yorum


      • #4
        aynı şeyler hep

        Hemen hemen benim de yaşadıklarımı ve bir sürü arkadasın daha yaşadıklarını sende yaşıyorsun. Emin olabilirsin cok garip bir durum değil S.F için normal anlattığın şeyler. Bende ana cadde üzerinde oturuyorum apartmanların altında dükkanlar var market, lokanta vs. Her gün eve girerken çıkarken bizim apartmanın altındaki ve komsu apartmanın altındaki dükkanların çalısanları ile karşılasıyorum hepsi beni tanıyor bende onları tanıyorum. Bazen selamlasıyoruz bazen de birbirimizi görmezden geliyoruz. Ben genelde görmezden gelmeye çalısıyorum. Neden dersen sebebini anlamıs değilim içten beynin derinliklerinden gelen bir sıkılganlık. Bahsettiğim dükkanlar da nerdeyse on sene veya daha fazladır orda yani. Belki de caddede yüzcek herkes beni tanıyordur fakat selam vermemeye çalısıyorum mümkün olduğu kadar kendimi gizlemeye çalısıyorum.

        Yorum


        • #5
          şu selamverme olayı benide sıkıntıya sokuyor...ayrıca evet misafir geldiğinde odama kaçıyorum hemen hala öyleyim alışamadım bitürlü...

          bişey bana ters geldiğinde bu şekilde olmaz diyemiyorum...

          başkalarına çok güzel akıl veriyorum amakendime gelince tık yok yapğamıyorum hep çok uzağım herkese...

          Yorum


          • #6
            bunu da dikkate alın

            simdi biz söylüyoruz ya surda sıkıntı çekiyoruz burda selam versek miydi vermesek miydi gözlerimizi kaçırsak mıydı. Bu söylenenlere bakarsan bizda S.F ile ilgili sorunlar var. Biz bunu itiraf ediyoruz. Ama en cok kendine güvenen kisinin bile kendinden emin olmadığı iç çatısmalar yaşadığı anlar oluyor. Bunu ben birkaç kez o kisilerin ağzından da duydum ve itiraf etmek gerekirse biraz rahatlamıstım. Tek bunu yaşayan biz değilmisiz ....falanca bile bu kadar kendinden emin görünmesine ragmen oda yaşıyor gibi içim rahatlamıştı.
            bir husus daha var size anlatmak istediğim. Bazı insanlar var mesela senle çok ağır bir tartışma yaşasa bile soğukkanlılığını muhafaza edebiliyor. Düşünün karşılıklı bağırısıyorsunuz ve bu kişi sizin değer verdiğiniz önemli biri ise ister istemez duygusallasırsınız veya öfke duyarsınız bu benim yakınım nasıl bana bunları yapar diye ve ben o tartışma anında ve bitiminde duygusal olarak da kötü olurum sinirim tavana fırlamış haldedir dakikalarca kendime gelemem belki de o an en iyisi odaya çekilmek başka bir odaya gitmektir. Ama karşınızdaki soğukkanlı kişi sanki biraz önce avaz avaz bağıran kavga eden o değilmiş gibi cok sakin bir sekilde hayatına devam edebiliyor ben bu özelliği de cok kıskanırım mesela büyük bir tartışma beni ortamdan kopar götürür kendime uzun süre gelemem buda S.F nin bir özelliği mi acaba böyle yaşayan var mı.

            Yorum


            • #7
              obende var yani ilk 15dk falan kötü oluyorum sinir harbi oluyor içimde ama sonra geçiyor...çok soğukkanlı oluyorum...tepkimçok azdır...
              en kötü anımda bile okadar sakin oluyorumki....çok tepkisizim

              Yorum


              • #8
                dawn, sende sosyal fobi olup olmadığını ancak bir doktor görerek karar verebilir. Kendinde gördüğün sıkıntıllı durumlar senin karakteristik özelliğin de olabilir.

                Yorum


                • #9
                  Ben doktor değilim ama belki şu sorulara verdiğin cevaplar biraz yön gösterici olabilir;

                  Topluluk içine girdiğinde içinde herhangi bir rahatsızlık, huzursuzluk hissediyormusun?

                  Günlük hayatında yapman gerekenleri bu huzursuzluklar sebebiyle aksattığın oluyormu?

                  Örneğin otobüse binmek ideal seçim olmasına rağmen, yerine yürümeyi seçmek gibi. İnsanların çoğunlukta olduğu yerlerde yemek yemekten kaçınmak ve sakin bir yere gidene kadar kendini aç bırakmak gibi? Arkadaşların bir yere gidelim dediğinde genellikle gitmek yerine gitmemeyi tercih etmek gibi?

                  Sosyal fobinin önemli bir kısmı sosyal deneyimsizlikten kaynaklanıyor. Geri kalan kısım ise kişinin topluluk önünde yaşadığı kötü anıların kişiliğinde bıraktığı izlerden ibaret.

                  Yorum


                  • #10
                    Orjinal yazı sahibi: bonnie
                    sosyal fobin yok, utangaç ve çekingensin sadece. bunlar da doğuştan gelen karakter özellikleridir. üzerine giderek ve çabalayarak aşabileceğini düşünüyorum. sosyal fobin olsa yurtta kalamazdın.
                    arkadaşlık ilişkilerim gayet iyi insanlarla.topluluk içinde sevilen biriyim,arkadaşlarım tarafından sürekli aranan biriyim fakat dediğim gibi insanlarla selamlaşmaktan kaçma gibi bi durumum var

                    Yorum


                    • #11
                      bonnie haklı. Sosyal fobi olması için, isminden de yola çıkacak olursak , bir korku yada aşırı endişe durumu olmalı ve bu korku ve endişe durumunun temelinde sosyal bir ortam, bir kalabalık, insanların bir arada ve iletişim halinde olduğu bir yer olmalı. Yada kişinin bu endişe ve korku durumunu yaşamamak için kaçtığı sosyal birşeyler olmalı.

                      Yorum

                      İşleniyor...
                      X