Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Sizce de çok enteresan değil mi benim bu sosyal fobim?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Sizce de çok enteresan değil mi benim bu sosyal fobim?

Yıllar sonra farkettim ki (biliyordum aslında ama şimdi daha iyi anlıyorum) benim sosyal fobim sadece insan sayısının arttığı yerlerde belirmeye başlıyor. Teke tek olan hiç bir ilişkide kaygı yaşamıyorum. Muhabbet olsun, gülmek, istediğini söylemek hatta cinselliğe kadar hiç birşey beni kaygılandırmıyor ya da utandırmıyor...

Mesela önümde bir kız varken onla istediğimi konuşabiliyorum (haa çok rahat olamıyorum belki o ayrı ama pek kaygı da yok) ama önümde 3, 4 kız olsun ve ilgi üzerimde toplansın aşırı kaygılanmaya başlıyorum tek kelime etmek işkence haline geliyor. Titreyerek ve ellerim terli şekilde hemen uzaklaşıyorum oradan.

Yanımda kim olursa olsun onunla bir odada yalnız oturuyorsak, kaygılanmadan muhabbet edebiliyorum. İsterse obama da gelsin, ondan da utanmam. Ama 5, 6 akraba gelsin hep beraber bir odada oturalım ağzımı açmam.

Teke tekte rahat olmam benim için avantaj değil çünkü kaç tane insanla zaten yalnız kalabiliyoruz ki şu hayatta? İnsanlar her yerde. Topluluk olan her yerde çekindiğim için hayatta çok şeyi kaybettim. Yıllarca hiç bir ortama giremedim mesela. Yeni insanlar tanımak için yeni topluluklar yeni ortamlar içine girmek lazım. Haliyle ne çevrem var ne sevgilim var.

Bunun nedeni ne olabilir? Nasıl teke tekteki gibi kaygısız olabilirim topluluk ya da grup önlerinde? Hayatımı feci şekilde etkiliyor... Anlatılmaz yaşanır.

Benim gibi olan sosyal fobililer var mı aranızda? Sfnin çok tuhaf bir çeşidi bu.
    --------------------------------------------------------------SFyiYENCEZ-----------------------------------------------------------

Bütün Sosyal Fobililer Psikoloji.gen.tr'de Arkadaş Olarak Beni Eklesin

--------------------------------------------------------------SFyiYENCEZ-----------------------------------------------------------

İlginç gerçekten de.
    İster mermi kullansın, ister oy pusulası, insan iyi nişan almalı, kuklayı değil kuklacıyı vurmalı.
    Malcolm X

Yorum

muhtemelen paxil 60 mg kullansan sendeki sosyal fobi %95 gider anlattıklarına bakılırsa.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Gord1968 View Post
        muhtemelen paxil 60 mg kullansan sendeki sosyal fobi %95 gider anlattıklarına bakılırsa.
        Zamanında onu da kullandım, antidepresanlara karşıyım artık. Bunu aşmanın başka bir yöntemi olmalı.

Yorum

Ne kadar çok göz üzerimdeyse = o kadar fazla kaygı. Benim için... Hangi durum olursa olsun.

Şu meseleyi de bir çözsem varya... Aah ah...

Yorum

bende de vardı o ama artık geçti artık amannnn ne olursa olsun diyorum dalıyorum ortama Allah dan başka hiçbirşeyden korkup çekinmeceksin bu dünyada
            Never Back Down

Yorum

Aslında çok önemli bir noktaya değindin. Genellikle SF kalabalık ortamlarda daha belirginleşir. Sen birisiyle bir kafede çay içerken, etraftaki diğer masaları, solundaki erkeği, sana yaklaşan garsonu, sokaktan sana bakan meraklıyı, tuvaletten dönen-saçlarını düzelten kızı, kısacası ortamdaki herkesi kontrol ediyorsun. Bana bakıyorlar mı, bende bir tuhaflık var mı? Ayrıca sana bakan bir kişiyi yakaladığında, merakla bana bakıyor mu diye arasıra ona bakışlarında tekrar gözgöze geldiğinizde artık iş rutine biniyor ve o kişi senin için sabıkalı, bela, rahatsız edici unsur haline geliyor. SF li insanlar kalabalık ortamlarda kendilerine belalılar edinir. Bence SF nin zamandan başka ilacı yok. Uyuşacak beynin, büyüyecek yüreğin, yüzleşeceksin, bedel ödeyeceksin, yeter artık diye bağırırken bir bakmışsın, pişmişsin.

Yorum

Aynen bende de hemen hemen böyle...

Ama toplu alanda çok bulunmayınca seninle ilgili dedikoduların ya da arızalı fikir paylaşmaların önüne geçemiyorsun. Bu da bende aşk meşk muhabbetlerini de etkiliyor. Ya da ben öyle düşünüyorum.

Yorum

İşleniyor...
                X