Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Sosyal fobi belli bir yaştan sonra kendiliginden geçiyormuş doğru mu

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Sosyal fobi belli bir yaştan sonra kendiliginden geçiyormuş doğru mu

Birisi demişti bana 30 yaşından sonra felan artık kendiliğinden geçiyor demişti. Geçermi gerçekten ben geçmez diye düşünüyorum. 30 yaşının üstünde olup sosyal fobili olan var mı yada çevrenizde ver mı

geçmez. ileri yaşta sosyal fobi olmaz diye bir kural yok!

Yorum

Orjinal yazı sahibi: hemingway View Post
      geçmez. ileri yaşta sosyal fobi olmaz diye bir kural yok!
      Hiç geçmeyecek yani

Yorum

geçebilir ama yaş ilerlemesine bağlı değil.
        ilaçlar ile düzelebilir!
        bilişsel davranışçı terapi ile düzelebilir!
        spor ile düzelebilir!
        meditasyon ile düzelebilir!
        ama yaş ilerlemesine bağlı düzelmez!

Yorum

Orjinal yazı sahibi: hemingway View Post
          geçebilir ama yaş ilerlemesine bağlı değil.
          ilaçlar ile düzelebilir!
          bilişsel davranışçı terapi ile düzelebilir!
          spor ile düzelebilir!
          meditasyon ile düzelebilir!
          ama yaş ilerlemesine bağlı düzelmez!
          terapistler beş para etmez para hırsızları değilmiydi hemingway ?
          Psikolog.

Yorum

Azaltmak tabi mümkün ama evde yattığın yerde yaşlanmakla olacak birşey değil yani yaşla bir gram alakası yok. Ne sosyal fobililer gördüm, 40lı yaşlarda hatta 65 yaşında olup da sosyal fobili olan hala ümit içinde olan insanlar gördüm, bazen biz de mi onlar gibi oluruz diye korkuyorum. Bütün gençliğin çürüyüp gitmesine izin vermememiz lazım, o yaşlılar bize örnek oluyorlar bu konuda aslında, ne zaman öylelerini görsem moralim bozuluyor ama kafama dank ediyor ömür boyu böyle yaşanmaz geride berbat bir ömür bırakmak istemiyorsak bir ucundan başlamamız lazım savaşmaya.
            --------------------------------------------------------------SFyiYENCEZ-----------------------------------------------------------

Bütün Sosyal Fobililer Psikoloji.gen.tr'de Arkadaş Olarak Beni Eklesin

--------------------------------------------------------------SFyiYENCEZ-----------------------------------------------------------

Yorum

arkadaslar gecende parkta otururken ileri yaslarda bir deli geldi yanımıza ürkek kuş gibiydi herşeyden korkuyordu ben orda hemen teşhisi koydum psikozdu yada paranoid gel sana çorba ısmarlayalım dedik gelmedi kaçtı gitti ürkek kuş gibi yani.....

ilerki yaslardada olabiliyor demek ki
              ama bana göre 30 lu yaslarda artık aynı şeylerden korkmak sıkıcı ve bıkkınlık vereceği için önemsemeyebilirsiniz

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Okkeanos View Post
                terapistler beş para etmez para hırsızları değilmiydi hemingway ?
                yani duruma göre kıvırtıyoz abicim!

Yorum

Orjinal yazı sahibi: hamilton10 View Post
                  arkadaslar gecende parkta otururken ileri yaslarda bir deli geldi yanımıza ürkek kuş gibiydi herşeyden korkuyordu ben orda hemen teşhisi koydum psikozdu yada paranoid gel sana çorba ısmarlayalım dedik gelmedi kaçtı gitti ürkek kuş gibi yani.....

ilerki yaslardada olabiliyor demek ki
                  ama bana göre 30 lu yaslarda artık aynı şeylerden korkmak sıkıcı ve bıkkınlık vereceği için önemsemeyebilirsiniz
                  Önemsememek elimizde olsa şimdi yaparız onu

Yorum

Orjinal yazı sahibi: SFyiYENCEM View Post
                    Azaltmak tabi mümkün ama evde yattığın yerde yaşlanmakla olacak birşey değil yani yaşla bir gram alakası yok. Ne sosyal fobililer gördüm, 40lı yaşlarda hatta 65 yaşında olup da sosyal fobili olan hala ümit içinde olan insanlar gördüm, bazen biz de mi onlar gibi oluruz diye korkuyorum. Bütün gençliğin çürüyüp gitmesine izin vermememiz lazım, o yaşlılar bize örnek oluyorlar bu konuda aslında, ne zaman öylelerini görsem moralim bozuluyor ama kafama dank ediyor ömür boyu böyle yaşanmaz geride berbat bir ömür bırakmak istemiyorsak bir ucundan başlamamız lazım savaşmaya.
                    Boktan bir hayat yaşayacağımı biliyorum o yüzden olum erken gelsin istiyorum

Yorum

Orjinal yazı sahibi: hüseyin View Post
                      Önemsememek elimizde olsa şimdi yaparız onu
                      öyle değil kendinde bir anormallik hissedip birşeyler yaparsın

Yorum

Orjinal yazı sahibi: hüseyin View Post
                        Boktan bir hayat yaşayacağımı biliyorum o yüzden olum erken gelsin istiyorum
                        Aslında senle pek bir farkımız yok, ben de öyle istiyorum. Bugün deprem oldu ölüme çok yakın hissettim kendimi, o kadar da korkmadım.

Ama yine de ümit dolduğum anlarım da oluyor benim. Sürekli negatif değilim. Sürekli pozitif de olamıyorum. Peki senin hiç iyi ve ümitli hissettiğin anlar olmaz mı?

Bütün Sosyal Fobililer Psikoloji.gen.tr'de Arkadaş Olarak Beni Eklesin

Yorum

Orjinal yazı sahibi: SFyiYENCEM View Post
                          Aslında senle pek bir farkımız yok, ben de öyle istiyorum. Bugün deprem oldu ölüme çok yakın hissettim kendimi, o kadar da korkmadım.

Ama yine de ümit dolduğum anlarım da oluyor benim. Sürekli negatif değilim. Sürekli pozitif de olamıyorum. Peki senin hiç iyi ve ümitli hissettiğin anlar olmaz mı?
                          Bazen oluyor diyorum askerden felan geliyim belki düzelirim yas ilerledikçe felan diyorum

Yorum

sosyal fobi yaştan çok çevreyle etkili bir durum , 30lu yaşlara kadar insanlar öğrencilik , askerlik vs. gibi şeylerlet ilgileniyor.. 30lu yaşlardan sonra evlenip , iş makam sahibi olduğunda sosyal fobi azalıyor, sorumlulukların artıyor ve dolayısıyla o nasıl baktı, herkes bakıyor, veya kötü konuştu gibi şeylere takılmamaya, bunlara önemsiz görmeye başlıyorsun.. bu seferde sana major depresyon eşlik ediyor

Yorum

Güzel tespit...yalnız 30'lu yaşlardan sora ki kısımdan "evlilik" bölümünü çıkarsak ve sadece kariyer kalsa...durum nolur bunu çok merak ediorum işte...

Bu arada hüseyin...askere umarım kısa dönem olarak gidiosundur..orada bazı şeylerden uzak kalıcaksın ve kafan o açıdan rahat olucak ama yerine gelecek bi takım stresler var..o yüzden benden tavsiye;askerden gelince düzelmeye yönelik bi başkalaşım geçireceğin ümidine cok kapılma (umarım yanılırım tabi)...geldikten bi ka hafta sora,gitmeden önceki halin neyse,yine o olacaksın..o duruma hazır hisset kendini die sölüorum...
                              Victims...aren't we all..?

Yorum

İşleniyor...
                              X